Derfor skal du besøge Island i 2020 + gode sparetips lige nu

Derfor skal du besøge Island i 2020 + gode sparetips lige nu

Denne artikel indeholder dele af en reklame i samarbejde med CampEasy

Island var et af de første lande, som vi danskere frit kunne rejse til i kølvandet af Corona-virussen. Og efter flere måneders isolation i Amsterdam, valgte vi at tage det som en mulighed for at genbesøge et af de lande, vi holder allermest af og hoppede på et af de allerførste fly til Island, efter det åbnede for turister den 15. juni.

Island er nemlig et rent slaraffenland af oplevelser. Her har du lavamarker og vulkaner, islaguner og majestætiske fjorde, hvaler og søpapegøjer, luksuriøse spabade og naturlige geotermiske kilder samt charmerende landsbyer og enormt lækker mad. Er dette ikke nok til at overbevise dig om, at du skal rejse til Island denne sommer? Så læs videre i artiklen her, hvor jeg giver dig tre gode grunde til at besøge Island netop nu. Én af dem er en hulens masse gode rabatter, som gør din rejse til Island meget billigere!

LÆS MERE: Sommerferie i Island i kølvandet af Corona-krisen

Se seneste opdatering omkring indrejse i Island længere nede i artiklen!

Test ved ankomst

En af de særlige ting ved at rejse til Island i sommerferien 2020 er, at du kun kan fortsætte din rejse i Island med en positiv corona-test. Denne del var klart det, vi var allermest nervøse for i forhold til vores rejse til Island og også det, vi efterfølgende har fået flest spørgsmål omkring.

Men der var absolut intet at være bekymret for, og blot et par timer efter at være blevet testet, kunne vi frit rejse ud i Island. Selvom testen umiddelbart er noget, der vil skræmme mange til ikke at besøge Island, ser jeg det som en rigtig god grund til at besøge Island netop nu. Du kan nemlig rejse ind i Island vel vidende, at du eller rejsende på samme fly som dig ikke har været smittet af virussen, og der er derfor mindre sandsyndlighed for at du både smitter andre i Island, og at du vender hjem med virussen. Der er naturligvis ikke 100% garanti, og på vores rejse fortalte nogle lokale os også skrækhistorien om en fodboldspiller, der havde bragt virussen med til Island blot et par dage inden vores egen rejse, og som endte med at sende et helt stadion i karantæne. Så husk at følge de efterhånden så kendte retninglinjer omkring afstand og hygiejne på din rejse til Island.

Sådan fungerer Corona-testen i Keflavik Lufthavn

Ved ankomst i Keflavik Lufthavn og Seydisfjordur færgeterminal vil du blive testet for COVID-19. Det tager op til 24 timer at få prøvesvar på testen for COVID-19, der bliver taget ved ankomst i Island. Testen er gratis fra den 15. juni, men vil efter den 1. juli koste 11.000 ISK (cirka 520 DKK) eller 9.000 ISK (cirka 420 DKK) hvis betalt på forhånd.

Ankommer du før kl. 17, vil du højst sandsynligt modtage dit prøvesvar samme dag. Testes du negativ, vil du modtage svaret på SMS, mens du vil få et opkald, hvis det viser sig, at du er testet positiv for COVID-19. Testes du negativ, kan du trygt fortsætte din rejse og tage på opdagelse i mageløse Island.

Læs mere om alt det praktiske i forhold til at besøge Island i sommeren 2020 her. 

Opdatering 15. juli

Danskere kan fra den 16. juli rejse ind i Island uden at skulle testes for Corona-virus ved ankomst i lufthavnen. Dette gælder kun for danskere, der ikke har besøgt andre højrisikoland inden for de seneste 14 dage. Læs de nyeste regler og tiltage for indrejse i Island i kølvandet af Covid-krisen her.

Masser af plads – især nu

Vi rejste som sagt Island i juni 2020 blot to dage efter, landet var blevet åbnet for turisme. Der var ikke et øje. Vi besøgte Island for første gang i sommeren 2017, så vi havde lidt en idé om, hvor mange turister der normalt er ved de mest populære attraktioner som den Gyldne Cirkel og ved vandfaldene i det sydlige Island. I år kunne vi beundre gejserne helt for os selv, og vi var desuden de eneste, der boede på lufthavnshotellet Hotel Berg, da vi ankom og rejste fra Island. Og de plejer at være fuldt booket i hele højsæsonen – med god grund for Hotel Berg er klart det bedste lufthavnshotel ved Keflavik!

Det samme gjorde sig gældende for stort set resten af Island. På alle campingpladser var der ikke mere end en lille håndfuld andre campister. Vi badede alene i samtlige geotermiske bade, vi kom forbi. Der var ikke den mindste trafik på de ellers mest trafikkerede veje. Og vi kunne ofte nyde vores mad i komplet madro, da vi var de eneste gæster på restauranterne, vi kom forbi.

LÆS MERE: Dette er de 10 bedste campingpladser i Island

Gode rabatter på rejsen til Island

Ikke nok med at der er masser af plads i Island netop nu, så er der også massevis af gode tilbud at hente på sommerferien i 2020. Island er normalt ikke det billigeste land at besøge. Prisen for billeje i Island er helt i vejret, hoteller er dyre, og at spise ude koster kassen. Derfor hjælper det gevaldigt på rejsebudgettet, at mange i den islandske turismebranche har sat priserne helt i bund over sommerferien 2020. Rabatterne var klart højest i juni, hvor du mange steder kunne spare hele 50% på entre og billetter til både spabade og udflugter. Men selv hvis du rejser i juli og august, vil du kunne finde en masse gode rabatter, som vil lette dit rejsebudget for Island.

Campervan rabat

Overvejer du at tage på roadtrip i campervan på din rejse til Island, er der mange penge at spare i sommerferien. Camping er en populær måde at rejse på her i kølvandet af Corona-krisen af flere grunde; du har godt med plads og minimalt med kontakt til andre personer. Og så kan du nyde den friske luft og udsigten til den fantastiske islandske natur – noget mange sætter særligt meget pris på efter at have holdt sig inden døre det meste af foråret.

LÆS MERE: Sådan planlægger du det ultimative campervan roadtrip i Island

Campervan-firmaet CampEasy er en af dem, der tilbyder store rabatter over sommerferien 2020. Under vores roadtrip i Island kørte vi selv rundt i en Easy Clever 4×4, som var sponsoreret af CampEasy (derfor reklame). Prisen for vores campervan var nedsat med hele 63%, da vi rejste allerede i juni. Men hvis du rejser i juli og august, kan du også sagtens spare en del på din leje af campervan i Island.

Book din campervan i Island her

Geotermiske bade

Island er berømt for sine naturlige geotermiske bade i det fri. Nogle af dem er små, gratis og ubemandede, mens andre er store, velholdte og luksuriøse. Hos sidstnævnte er der store rabatter at hente denne sommer og i resten af 2020. Hos den berømte Blå Lagune har desværre ikke kunnet finde frem til nogle særlige rabatter i sommeren 2020 udover muligheden for gratis afbestilling. Til gengæld har tre andre mindst lige så lækre 0g mindre turistede geotermiske bade i Island gode rabatter denne sommer.

Mývatn Nature Baths

Mývatn var et af de områder, vi selv besøgte på vores tur til Island i juni 2020. Og selvfølgelig skulle vi da forbi de lækre Mývatn bade. Mývatn Nature Baths er generelt et godt alternativ til Den Blå Lagune nær Reykjavik. Også her er vandet dejligt varmt og den smukkeste blå farve takket være det høje indhold af silica. Udsigten slår klart den hos Den Blå Lagune; du har udsigt over Mývatn-søen, bjerge, vulkaner og vulkankratere. En kæmpe bonus er også, at børn af alle aldre har adgang til Mývatn Nature Baths, hvor man hos Den Blå Lagune kun kan medbringe børn over 2 år.

Prisen for adgang til Mývatn Nature Baths er generelt noget lavere end for Den Blå Lagune, og i 2020 kan du spare mellem 25-50% på entreen. Vi sparede selv 50% i juni 2020 og betalte 5.500 ISK (260 DKK) for to voksne og en baby.

Geosea

Også i Nordisland finder du Geosea, som åbnede i 2018. Geosea er ganske unik, da du her bader i geotermisk opvarmet havvand med udsigten over den smukke Skjálfandi-bugt. Badet er beliggende i det nordlige Húsavík, som er kendt for at være Islands hovedstad for hvalsafari. I sommeren 2020 kan du spare 25% på indgangen til Geosea.

LÆS MERE: Vil du se hvaler i Island? Det og meget mere kan du opleve i Nordisland

Laugavatn Fontana

Midt i den berømte Gyldne Cirkel finder du endnu et geotermisk bad, Laugavatn Fontana. Udover at være kendt for at udbyde geotermiske bagekurser, har de også en lækker geotermisk opvarmet pool med udsigt over Laugarvatn-søen, som du også kan tage en forfriskende dukkert i. Bagekurset er desværre aflyst denne sommer, men til gengæld kan du spare næsten 50% på adgangen til det geotermiske bad.

LÆS MERE: Guide til Reykjavik | Dette skal du se, lave & spise

Udflugter

Også mange turudbydere i Island har skåret gevaldigt ned på billetpriserne denne sommer. Her er et par af de steder, hvor du kan indhente gode rabatter i sommerferien 2020.

Rabat på hvalsafari

En af de absolut bedste oplevelser på vores første tur til Island var en hvalsafari fra Húsavík med North Sailing. Det var klart en af de dyreste poster på rejsebudgettet for Island men klart pengene værd! Så da vi så, at vi på vores rejse til Island i juni 2020 kunne spare hele 50% på billetten, kunne vi naturligvis ikke lade være med at tage på endnu en tur med dem. North Sailing udbyder færre hvalture i sommeren 2020, men til gengæld kan du spare hele 20% med koden SUMMER20.

Du kan desuden spare 20% hos konkurrenten Gentle Giants, hvis du booker din hvalsafari før den 15. juli. Du indtaster blot koden GENTLEWHALES ved booking.

LÆS MERE: Vil du se hvaler i Island? Det og meget mere kan du opleve i Nordisland

BusTravel Iceland

Vil du spare billejen væk på din tur til Island, er det oplagt at tage på busture fra Reykjavik. Vi var selv på en bustur til Sydislands vandfald og Gletsjerlagunen på vores tur i 2017 og kan varmt anbefale BusTravel Iceland. BusTravel Iceland udbyder både korte og lange busture til både den Gyldne Cirkel, den Blå Lagune, Snæfellsnes, Sydisland og Reykjavik. I sommeren 2020 kan du spare 20% på alle busture med koden DREAM.

LÆS MERE: Guide til Reykjavik | Dette skal du se, lave & spise

Arctic Adventures

Turudbyderen Arctic Adventures har en lidt særlig rabat i sommerferien 2020. De betaler nemlig prisen for Covid-testen i Island lufthavn, hvis du booker en af deres ture i 2020.

Nordic Visitor

Nordic Visitor udbyder et væld af dagsture til populære attraktioner såvel som ture over flere dage til alle hjørner af Island. Indtil den 29. juli kan du spare op til 15% på udvalgte pakkerejser med Nordic Visitor.

Hoteller

Rabat på hoteller i Island i sommerferien 2020 har været lidt sværere at finde frem til. Men jeg vil gætte på, at der er mange prisnedsættelser, hvis man bestiller hotel kort før ankomst. Jeg har du fundet frem til ét hotel, der har en særlig rabat i sommerferien 2020. Sig endelig til, hvis du finder flere gode hotelrabatter!

Panorama Glass Lodge

Panorama Glass Lodge er en unik glashytte, som jeg også har inkluderet i min liste over 10 unikke hytter i Island med afstandsgaranti. Med koden JULY20 kan du spare 20% på dit ophold i juli. Du kan desuden nøjes med at booke et ophold på 1 nat, hvis det passer din rejseplan bedre. Normalt er det kun muligt at have minimum 2 overnatninger.

© Panorama Glass Lodge

Flere rabatter på rejsen til Island i 2020?

Artiklen her blevet skrevet i starten af juli 2020. Jeg har naturligvis ikke mulighed for konstant at tjekke op hos alle serviceudbydere i artiklen, om rabatterne er up to date. Så hvis du bemærker ændringer eller måske endda finder frem til flere gode rabatter i Island 2020, må du endelig dele dit tip i en kommentar på artiklen her, så andre kan drage nytte af dem.

 

Rejseblog om at rejse til Island | Guides, rejsedagbog, tips og inspiration

 

Dele af denne artikel indeholder reklame for CampEasy. Under vores roadtrip i Island kørte vi rundt i en Easy Clever 4×4, som var sponsoreret af CampEasy. Betaling af benzin, campingplads osv. var på egen regning.

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.