10 unikke hytter i Island med afstandsgaranti

10 unikke hytter i Island med afstandsgaranti

Siden indeholder reklamelinks
Reklamelinks er markeret med *

Island har det hele; termiske bade, vulkaner, lavamarker, barske kystlinjer og åbne vidder. En vaskeægte drøm for naturelskere. Og som naturelsker er det da oplagt at tage på camping i det fri – noget der især er oplagt i en tid, hvor vi skal holde godt med afstand til hinanden. Så hvad gør man, hvis man gerne vil være tæt på naturen og have god afstand til andre, men også meget gerne have det komfortabelt? Man bor da i en af Islands tusinde hytter, der er placeret lige midt i den ene lavamark efter den anden. Lyder det som noget for dig? Så lad dig inspirere af disse 10 unikke hytter i Island, hvor du har garanti for, at der er 1,5 meter mellen dig og dine naboer – og også lidt mere til.

Aska

Aska er en arkitektonisk perle få kilometer fra Lake Mývatn. Den smukke 2-personers træhytte er indrettet med et soveværelse, et lille tekøkken samt et badeværelse. Fra de store panoramavinduer og fra terrassen udenfor har du en storslået udsigt over de 300 år gamle lavamarker, som hytten ligger midt i samt Hverfjall vulkankrater i det fjerne. Jeg var så heldig at have fornøjelsen af at tilbringe en nat i Aska i juni 2020, og du kan i artiklen her læse meget mere denne skønne hytte og ikke mindst Mývatn, hvor Aska befinder sig.

 

(Mit ophold i Aska er betalt, derfor reklame)

Mývatn, Nordisland

Book på Booking.com* | Book på Airbnb

© Studio Heima

Kolsstaðir – Piece of Heaven

Et lille stykke himmel midt i de islandske bjerge. Er det afstand og åbne vidder, du er på udkig efter på din rejse til Island, er hytten Kolsstaðir det oplagte valg. Nærmeste landsby er 15 minutters kørsel væk, og dine eneste naboer er græssende får, vilde islændere og en polarræv i ny og næ. I hytten, som du kun kan komme til med en 4-hjulstrækker, har du en hems med dobbeltseng, et lille køkken og spiseområde med udsigt til bjergene, et lækkert nyt badeværelse samt en stue med brændeovn til de kolde aftener.

Búðardalur, Vestisland

Book på Airbnb

© Airbnb

Panorama Glass Lodge

Vil du opleve nordlys og midnatssol i Island eller se når solen står op og går ned, helt uden at skulle forlade din varme seng? Det er muligt i en Panorama Glass Lodge, som er skabt af en ung familie fra Schweiz og Tyskland. I 2017 stod den første glashytte i Island klar til at tage imod gæster i det sydvestlige Island. På grund af den store efterspørgsel, blev to nye glashytter åbnet kort tid efter i Sydisland. Alle hytter er til to personer og har adgang til et udendørs spabad. Og så vil jeg ellers lade nedestående billede sørge for resten af salgstalen.

Mosfellsbær, Sydvestisland | Hella, Sydisland

Book på Panorama Glass Lodge

© Panorama Glass Lodge

Unique Apartment in a Tower

Var det noget med en 360 graders panoramaudsigt over det islandske landskab? Så skal du da bo i dit eget tårn. Dette tårn, der står i i Selfoss nær Den Gyldne Cirkel, blev bygget i 1957 og blev oprindeligt brugt til at tørre hø til køerne på den nærliggende gård efter en våd sommer. I 1972 havde man ikke brug for det mere, og tårnet stod urørt indtil 2018, hvor det blev totalrenoveret og lavet om til 4 individuelle lejligheder. Denne studiolejlighed har en dobbeltseng, privat badeværelse samt et lille tekøkken. I toppen af tårnet er der en fælles udkigsplatform med udsigt over det åbne islandske landskab.

Selfoss, Sydisland

Book på Airbnb

©Airbnb

Jakob’s old farmhouse

Island bugner med ene af unikke hytter og nedlagte gårde. Men Jakob’s old farmhouse er nu noget helt særligt. Cementhuset er et af de ældste af sin slags i det sydlige Island og blev bygget i 1923. Indtil sin død i 1978 boede Jakob her sammen med sine 50 (!) katte. I dag er Jakob’s gamle hus blevet transformeret til en rå, industriel og eksklusiv studiolejlighed midt i den uspolerede natur og blot 10 minutters kørsel fra rute 1.

Hvolsvöllur, Sydisland

Book på Airbnb

©Airbnb

Hvassahraun Cabin by the Sea

Er du på udkig efter en hytte i Island med plads til hele familien? Så skal du ikke lede længere. Langs kysten, midt imellem Keflavík og Reykjavík, finder du denne store hytte, der er det oplagte valg til en forlænget weekend i Island. Hytten er beliggende midt i en lavamark få meter fra havet og har plads til 6 personer. Alting i hytten er spritnyt og topmoderne, og så er der et overdækket spiseområde på terrassen.

Vogar, Sydvestisland

Book på Booking.com*

© Booking.com

Vaktahouse

Også i centrum Reykjavik finder du en helt unik hytte til din storbyferie. Vaktahouse er en 200 år gammel lagerbygning, som ved hjælp af traditionelle byggeteknikker er blevet forvandlet til et hyggeligste hjem med plads til 4 overnattende gæster. Huset er fuld af historie og giver dig mulighed for at opleve en side af Reykjavik, som normalt ikke er turister forundt. Vaktahouse er perfekt til en storbyferie i Reykjavik, og med den inkluderede lejebil er der rig med mulighed for at tage på udflugt til blandt andet Den Gyldne Cirkel, Den Blå Lagune eller måske helt ned til de mange vandfald og islagunen Jökulsárlón i det sydlige Island.

Reykjavik, Sydvestisland

Book på Booking.com*

© Vaktahouse

Móðir Jörð Organic B&B

I Island kan du også tage på bondegårdsferie i stort set alle kroge af landet. Men Móðir Jörð Organic B&B er nu noget for sig. Denne økologiske gård producerer alt fra grøntsager og frugt til marmelade, olier og knækbrød, som du både kan købe i gårdbutikken eller nyde i caféen og om morgenen. På gården kan du bo både i en simpel lejlighed eller i en af de hyggelige hytter med lyse trædetaljer. Vil du opleve de østlige fjorde med deres charmerende landsbyer og store flokke af søpapegøjer, er Móðir Jörð Organic B&B et fabelagtigt valg.

Lagarfljót, Østisland

Book på Booking.com* | Book på Airbnb

© Móðir Jörð

Fossar Cabin

Et af de mest populære Airbnbs i Island er denne simple A-formede hytte i Sydisland. Hytten ligger midt i en lavamark, der blev skabt under et vulkanudbrud for 1000 år siden. Langs hytten løber floden Jónskvísl, og rejser du til Island i foråret, kan du klappe gårdens, hvis land hytten står på, små lam, der løber rundt på lavamarkerne omkring hytten. Værten af denne unikke hytte i Island har været utroligt sparsom med billeder og information om hytten, men ud fra de mange gode anmeldelser på Airbnb lader det til at være et helt særligt sted, du ikke må gå glip af på din rejse til Island!

Kirkjubæjarklaustur, Sydisland

Book på Airbnb

©Airbnb

Esjan

Okay, stedet her er teknisk set ikke en hytte, men det er simpelthen for fedt til ikke at komme med på denne liste! I Kjalarnes, 21 kilometer fra Reykjavik, finder du det, der ligner en mindre buskirkegård. Og det er til dels også det, vi har med at gøre her. I et par gamle rutebiler har man nemlig valgt at bygge de fedeste værelser med rå trædetaljer. De gamle bussæder og -borde har fået lov til at blive og udgør et spiseområde i forlængelse af et lille tekøkken. Busserne deler jord med en campingplads, som der også deles toilet- og badefaciliteter med. Bag busserne har du bjerget Esjan, som byder ind til udfordrende vandreture.

Book på Booking.com* | Book på Airbnb

© Booking.com

Booking af hytte i Island gennem Airbnb eller Booking.com?

Flere af disse hytter er tilgængelige både på Airbnb og på Booking.com. Før du booker, vil jeg anbefale dig at tjekke prisen hos begge udbydere. Ofte forekommer der nemlig et såkaldt servicegebyr hos Airbnb, som snildt kan gøre dit ophold i Island dobbelt så dyrt, som du havde forventet. Men andre gange er Airbnb billigere end Booking.com. Så brug lige det ekstra minut for at sikre dig den bedste pris på din overnatning i Island.

Er du ikke allerede medlem af Airbnb? Tilmelder du dig Airbnb via dette link, vil du modtage (cirka) 253 kroner til næste rejse, mens jeg vil få 172 kroner i rejsekredit, så jeg kan finde en masse nye, spændende Airbnbs til jer. Så er den første overnatning også betalt ?

 

Rejseblog om at rejse til Island | Guides, rejsedagbog, tips og inspiration

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.