Hurtige facts

Hovedstad: Reykjavik
Sprog: Islandsk
Valuta: Islandske krónur (1 ISK ~ 0,06 DKK)
Tidszone: GMT (UTC+0)
Bedste rejsetidspunkt: I Island er sommeren mild, mens vinteren er kold. Hovedstaden Reykjavik og Akureyri i nord kan besøges hele året rundt, mens der er bedst adgang til de resterende område mellem maj og september

Land of Fire and Ice – Island er et fantastisk land, hvor den rå natur hersker. Her står termiske bade, vulkaner og vandfald side om side med lavamarker, barske kystlinjer og åbne vidder. Men her finder du også hippe Reykjavik, artistiske landsbyer og hyggelige fiskerihavne, som alle har den smukke natur som baggrund.
I 2017 havde jeg et 10 dages langt roadtrip, hvor jeg camperede langs den islandske Ringvej. Her oplevede jeg alt fra hvaler og søpapegøjer til gletsjere og dramatiske klippeformationer.
I indlæggene nedenfor kan du både læse rejseberetninger samt mine guides for hvert område i Island. Derudover kan du finde indlæg om alt fra camping, pakkelisten samt mine bedste tips til at overholde dit rejsebudget.

Hvor skal man bo i Island?

Styr på ruten for dit roadtrip i Island, men i tvivl om hvor du skal tilbringe natten?
På et roadtrip i Island er det oplagt at sove i telt eller campervan. Men er du ikke til det simple liv, er der også et væld af spændende overnatningssteder at finde over hele landet.
Lad dig inspirere af nedestående artikler eller find frem til din overnatning i Island ved hjælp af kortet under artiklerne.

Booking.com

Billeje i Island

Vi lejede vores bil hos MyCar, som lå belejligt i samme bygning som vores hotel den første nat, blot et par kilometer fra lufthavnen. Deres priser var i mellemklassen – ikke for billigt og utroværdigt men heller ikke skyhøje. Alle deres biler er simple modeller fra Toyota.

Skal vi leje bil i Island en anden gang, ville vi nok gå med Sixt, som vi er fast kunde hos. Når vi er på roadtrip i Europa, lejer vi altid vores bil hos Sixt her i Amsterdam, og der har aldrig været de mindste problemer. Hos Sixt biludlejning i Island er du garanteret nye biler (i gennemsnit 3 måneder gamle), det er dejligt let at holde styr på sin billeje ved hjælp af deres app. Og så har de et fint udvalg af både økonomibiler, stationscars og 4×4 Du kan finde din lejebil i Island hos Sixt via knappen herunder.

Vil du læse mine tips til, hvordan du kan spare penge på din billeje i Island samt andre sparetips til Island, finder du dem her

Go top