Dette er de 10 bedste campingpladser i Island

Dette er de 10 bedste campingpladser i Island

Jeg elsker at tage på camping i Island! I 2017 camperede jeg i telt langs den populære Ringvej i 10 dage, mens jeg i juni 2020 tog på et 10 dages roadtrip i en campervan fra CampEasy i højlandene, vestfjordene og langs Arctic Coast Way sammen med min kæreste og vores 1-årige datter. I er enormt mange, der har vist stor interesse i at tage på camping i Island, og det kan jeg godt forstå. Der findes ingen bedre måde at komme tæt på den islandske natur. Derfor har jeg har samlet min top 10 (5 var simpelthen ikke nok) over de (i min optik) bedste campingpladser i Island.

Tag mig endelig på Instagram, hvis du vælger at bo på nogen af dem på din egen tur til Island!

 

Denne artikel indeholder dele af en reklame i samarbejde med CampEasy

 

Hvad er en god campingplads i Island?

Disse kriterier skal en god campingplads i Island opfylde i min bog: God beliggenhed – er der en god udsigt eller gode vandrestier fra campingpladsen? Eller ligger det måske helt formidabelt i forhold til oplevelser i området? Gode faciliteter – her har jeg egentlig ikke høje krav. Jeg forventer ikke campingpladser i resort-format ala de, man finder i Sydeuropa. Men der skal være rene toiletter, mulighed for at vaske op og gerne brusere. Der er kæmpe pluspoint til de campingpladser, hvor du har adgang til geotermiske bade.

Husk at medbringe kontanter på din campingtur i Island. Langt de færreste campingpladser i Island tager imod kort. Medregn også en turistskat på omkring 300 ISK. De fleste steder overnatter børn under 12-16 år gratis.

LÆS MERE: Camping i Island | Her er mine bedste tips

 

Hamragarðar

Hamragarðar var den første campingplads, vi besøgte på vores seneste rejse til Island. Og sikke en måde at skyde rejsen igang! Hamragarðar er klart blandt de smukkest beliggende campingpladser i Sydisland. Her bor du ved foden af både gletsjeren Eyjafjallajökull og Gljúfrabúi-vandfaldet. Fra campingpladsen har du en lille gangsti, der fører hen til det famøve vandfald Seljalandsfoss, som du kan gå bag ved. Faciliteterne her er simple, men at stå op til udsigten til to af de smukkeste vandfald i Island opvejer disse mangler.

Åbent året rundt

Pris: 1.500 ISK/voksen

Road 249 ved Seljalandsfoss

 

LÆS MERE: Guide til det sydlige Island | Vandfald, sorte strande og en islagune

 

Hlíð Camping

Kommer du til Nordisland, kan jeg varmt anbefale dig at tilbringe et par dage i området omkring Mývatn-søen. Her finder du Hlíð Camping, der byder på de mest storslåede udsigter over både Mývatn-søen, bjerge, vulkankratere og de omkringliggende lavamarker. Herfra fra du massevis af muligheder for at tage på vandring i området, og da mange af ruterne er én vej, sørger medarbejderne på campingpladsen gerne for at fragte dig tilbage til din bil.

Åbent året rundt

Pris: 2.000 ISK/voksen

Hraunbrú, 660 Mývatn

 

Er du ikke til camping, eller trænger du måske til en pause fra teltet, råder Hlíð også over en række hytter med udsigt over Mývatn. Den mest bemærkelsesværdige er hytten Aska, som jeg selv boede i på min rejse til Island i forbindelse med et reklamesamarbejde. I dette sorte minihus har du en kæmpe seng, et lille men enormt lækkert tekøkken og badeværelse til rådighed. Om morgenen får du desuden leveret morgenmad til døren.

Book på Booking.com* | Book på Airbnb

 

LÆS MERE: Vil du se hvaler i Island? Det og meget mere kan du opleve i Nordisland

 

Atlavík

Rejser du til det østlige Island, kan jeg varmt anbefale dig at tilbringe noget tid omkring Egilsstaðir. Herfra har du god afstand til de østlige fjorde med deres charmerende landsbyer og store kolonier af søpapegøjer. Og så kan du tage på alverdens vandreture, besøge charmerende gårdbutikker og -caféer efterfulgt af en god omgang afslapning i det nyåbnede Vök Baths.

Campingpladsen Atlavík er beliggende i nationalskoven Hallormsstaður, som er Islands største skov. Pladsen ligger lige ned til vandet, hvilket opvejer de mere simple faciliteter.

Åbent 20. maj – 30. september

Prisen inkluderer adgang til toilet og faciliteter til at klare opvasken. For 1.000 ISK kan du få strøm, mens brug af brusere eller vaskemaskine og tørretumbler koster 500 ISK.

Pris: 1.600 ISK/voksen

 

LÆS MERE: Søpapegøjer og andre oplevelser i Østisland

 

Hveravellir

På Kjölur-vejen, midt i Islands urørte højlande finder du Hveravellir. Denne campingplads er beliggende ved et geotermisk område med tilhørende bade og er som en vaskeægte oase midt i et ellers øde ørkenlandskab så langt, øjet rækker. Faciliteterne på campingpladsen er simple, men den får kæmpe pluspoint for at være hjem til et af de smukkeste geotermiske bade i Island. Og så er det stort set din eneste valgmulighed på din rejse gennem højlandene – der findes kun to campingpladser langs Kjölur-vejen.

Bemærk at du kun kan komme hertil med en 4-hjulstrækker.

Prisen inkluderer adgang til det geotermiske bad.

Åbent når F-vejene er åbne

Pris: 1,900 ISK/voksen

Hveravellir, F35

Camping 66.12° north

Denne campingplads var Ollies favorit på vores seneste roadtrip i Island. Og jeg kan nu godt forstå ham. 66.12° north er beliggende 25 kilometer nord for Islands hvalhovedstad Húsavík, og bare vejen hertil er klart køreturen værd. Ene af majestætiske bjerge langs det store Atlanterhav – i de tidlige sommermåneder er de dækket af millioner af smukke lupiner.

Selve campingpladsen er klart en af de bedre i Island med helt nye toiletfaciliteter, køkken og rig med mulighed for at få opladt computer, kameraudstyr osv. Værten er enormt venlig og snaksaglig. Om aftenen gik han en runde hos alle gæster og talte om alt mellem himmel og jord. Aftenens store samtaleemne hos os var midnatssolen, som vi kunne beundre fra vores campervan. Camping 66.12° north har nemlig den mest fantastiske udsigt over Atlanterhavet og er muligvis et af de absolut bedste steder i Island at se midnatssolen danse.

Åbent året rundt

Pris: 1.400 ISK/voksen for første nat – 1.000 ISK/voksen efterfølgende nætter

Mánárbakki 641, Húsavík

 

LÆS MERE: Vil du se hvaler i Island? Det og meget mere kan du opleve i Nordisland

 

Illugastaðir

En anden favorit på vores seneste roadtrip i Island var Illugastaðir på Vatnsnes-halvøen. Illugastaðir er nemlig navnet på en farm med en stor historisk betydning for Island. Farmen er nemlig gerningsstedet for det, der ledte til den sidste offentlige henrettelse i Island tilbage i 1830. Farmen og dennes historie indgår også i roman Burial Rites, som jeg varmt kan anbefale dig at læse forud for din rejse til Island.

Udover den historiske betydning, byder Illugastaðir også på storslåede udsigt over Atlanterhavet og de østlige Vestfjorde samt et rigt fugleliv og ikke mindst en kæmpe sælkoloni, som du kan spotte fra en gangsti nær campingpladsen.

Åbent året rundt, pånær 20. maj – 20. juni, hvor edderfugle har rede i området

Pris: 1.200 ISK/voksen

Illugastaðir, Vatnesvegur

Hellissandur Camping

Hellissandur besøgte vi på vores første campingtur i Island og var en klar favorit blandt de campingpladser, vi kom forbi dengang. Denne meget(!) simple campingplads har ikke meget at byde på i form af faciliteter; selve pladsen er meget lille og råder blot over et enkelt skur med toiletfaciliteter og koldt vand til opvasken.

Men den er beliggende midt i lavamarken Sandahraun med den kæmpemæssige gletsjer og vulkan Snæfellsjökull som nærmeste nabo. Solnedgangen fra campingpladsen er noget af det smukkeste, du vil opleve på din rejse til Island, og så har du alverdens spændende oplevelser på Snæfellsnes-halvøen inden for kort rækkevidde.

Åbent fra 1. maj til 1. oktober, hvis vejret tillader det

Du betaler for din overnatning i informationscenteret i Ólafsvík, som ligger 9 km fra campingpladsen. Ellers kan du også betale campingpasseren, når han kommer forbi på sin vanlige runde i aftentimerne.

Pris: 1.500 ISK/voksen

Útnesvegur, Sandur, Snæfellsnes

 

LÆS MERE: Roadtrip i Island | Derfor skal du lave en detour til Snæfellsnes-halvøen

 

Heydalur

Trænger du til en god omgang afslapning i Islands termiske bade på din tur til Vestfjordene, skal du skal svinge forbi Heydalur. Fra dette gæstehus/restaurant/turarrangør/campingplads har du nemlig adgang til intet mindre end 3 varme bade; 1 indendørs pool i et drivhus, et geotermisk bad uden for drivhuset med udsigt over campingpladsen og et vildt geotermisk bad på den anden side af floden, der løber langs campingpladsen.

Selve campingpladsen er beliggende i en smuk dag i de østlige Vestfjorde. Selve faciliteterne er simple og uden køkken, men til gengæld har du adgang til en restaurant, hvor der serveres lokale retter med blandt andet lam, søpapegøjer, svampe og blåbær fra området. Selv hvis du ikke overnatter her, anbefaler mange, at du spiser i restauranten. Derudover kan Heydalur arrangere guidede rideture på gårdens islændere, kajakture på de nærliggende fjorde med eller uden guide og massevis af vandreture i bjergene omkring gården.
Klart den bedste campingplads på vores tur til Vestfjordene!

Åbent fra 1. juni til 30. september

Pris: 1.200 ISK/voksen

Heydalur, 401 Ísafjörður

Laugar campsite in Sælingsdalur

Her er endnu en oplagt campingplads, hvis du er på udkig efter campingpladser i Island med adgang til geotermiske bade i det fri. I det vestlige Island, midt imellem Ringvejen og Vestfjordene finder du Laugar i Sælingsdalur finder du en lille campingplads i forbindelse med Hotel Edda. Selve pladsen er meget simpel med læhække og et skur med toilet, bruser og vaske med varmt og koldt vand.

Stjernen på denne campingplads er klart det naturlige geotermiske bad et par meter nord for pladsen. Badet er enormt populært, så tag en slapper her i de tidlige morgen- eller sene aftentimer, før dagens turister kommer på besøg.

Åbent 8. juni – 27. august

Pris: 1.200 ISK/voksen

Saelingsdalur, 371 Búðardalurgg

Guesthouse Skeið

Dette er så absolut den bedste campingplads i Island, hvis du er på udkig efter noget væk fra alfarvej. Skeið er beliggende i den smukkeste grønne dal på en sidevej til Arctic Coast Way i Nordisland og er klart min favorit blandt alle de skønne campingpladser, der er at finde i Island.

Udover den bjergtagende udsigt har du på den lille campingplads en enormt hjertevarm og gæstfri vært, tyskeren Myriam, som går højt op i bæredygtighed, og som gladeligt deler ud af alle sine tips til området. Kommer du her i sommermånederne, kan du tage på vandretur under midnatssolen. I vintermånederne kan du hoppe på skiene og slå dig løs i de sneklædte bjerge og komme hjem i varmen, hvorfra du kan beundre det farvestrålende nordlys på nattehimmelen. Er du ikke til camping, råder Skeið også over et stort gæstehus og en lejlighed.

Skeið er det oplagte udgangspunkt, hvis du vil opleve mere af, hvad Tröllaskagi har at byde på, eller hvis du blot er på udkig efter et idyllisk sted at slå lejr på din rejse på Arctic Coast Way.

Åbent året rundt, men ring gerne på forhånd, så du ikke kører forgæves

Med i prisen er der adgang til toiletfaciliteter og internet. For en merpris kan du benytte dig af køkken og vaskemaskine.

Pris: 1.200 ISK/voksen

Guesthouse Skeið, 621 Dalvík

 

LÆS MERE: Vil du se hvaler i Island? Det og meget mere kan du opleve i Nordisland

 

Kort over campingpladser i Island

Faldt ingen af ovenstående campingpladser i Island i din smag, eller vil du blot have en overskuelig oversigt over samtlige campingpladser i Island? Det får du lige her. CampEasy har nemlig lavet et super godt kort, hvor du har et overblik over alle campingpladser i Island, en beskrivelse af deres faciliteter og beliggenhed samt pris og åbningstider for campingpladsen.

Rejseblog om at rejse til Island | Guides, rejsedagbog, tips og inspiration

 

Dele af denne artikel indeholder reklame for CampEasy. Under vores roadtrip i Island kørte vi rundt i en Easy Clever 4×4, som var sponsoreret af CampEasy. Betaling af benzin, campingplads osv. var på egen regning.

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.