Sommerferie i Island i kølvandet af Corona-krisen

Sommerferie i Island i kølvandet af Corona-krisen

Siden indeholder reklamelinks
Reklamelinks er markeret med *

Er du en af de mange danskere, der overvejer at tage på sommerferie i Island i 2020? Men synes du, det er lidt svært at finde hoved og hale i alle Islands regler om indrejse, test og karantæne her i kølvandet af Corona-krisen? Så kan jeg forhåbentligt gøre dig en smule klogere, eller i det mindste forberede dig på, hvad der venter dig, hvis du rejser til Island i sommerferien 2020. Jeg og min lille familie rejser selv fra Amsterdam til Keflavik den 18. juni, og jeg har derfor brugt mange timer på at forstå Islands indrejseregler her efter, de åbnede den 15. juni. Nedenunder finder du et lille resume af udmeldingerne fra Island.

Følg med på Instagram og Facebook og få liveopdateringer og ikke inspiration fra mageløse Island! Og så lover jeg at melde tilbage herinde med et indblik i, hvordan det er at rejse i Island i sommeren 2020.

Lad mig for en god ordens skyld gøre det klart, at jeg ikke er nogen ekspert på sundhedsfaglige områder. Nedestående oversigt er blot et referat af de informationer, der meddeles af Udenrigsministeriet og autoriteter i Island. Jeg vil til enhver til anbefale dig selv at besøge www.covid.is for at læse al nyttig viden for rejsende om Island og COVID-19.

Se seneste opdatering omkring indrejse i Island længere nede i artiklen!

Hvem kan rejse til Island i sommeren 2020?

Den 15. juni 2020 åbnede Islands grænser for turister fra alle EU- og Schengenlande samt Storbritannien. Du kan altså som dansk turist (som udgangspunkt) godt rejse til Island efter den 15. juni.

Dette skal du have forberedt før rejsen til Island

Island adskiller sig fra de andre lande, danskere kan rejse til i sommerferien 2020 ved at have en række kriterier for indrejse her i kølvandet af Corona-krisen. For selvom turister fra alle EU- og Schengenlande kan rejse til Island, er der flere ting, du skal have styr på, før du boarder flyet mod Keflavik.

Udfyld en registreringsformular

Højst 72 timer før du lander i Island, skal du have udfyldt denne registreringsformular. Heri skal du oplyse flyoplysninger, tidligere rejsedatoer, samt personlige kontaktoplysninger. Du vil desuden skulle oplyse, om du vil testes for COVID-19 ved ankomst, eller om du vil gå i 14 dages karantæne. Ved sidstnævnte tilfælde vil du også skulle oplyse din adresse under dit ophold i Island.

Børn født efter 2005 skal ikke testes eller udfylde formularen.

Hent appen Rakning C-19

Udover kravet om udfyldning af registreringsformular, opfordres rejsende til Island også at downloade den islandske COVID-19-app. Appen hedder Rakning C-19 og gemmer lokationer på din telefon. Din personlige data vil ikke blive delt med myndighederne, medmindre du tillader det f.eks. i forbindelse med kontaktsporing, hvis du skulle vise dig at være smittet.

Appen indeholder desuden information og kontaktoplysninger omkring COVID-19 i Island.

Det sker når du ankommer i Island

Test eller karantæne

Ved ankomst i Keflavik Lufthavn og Seydisfjordur færgeterminal vil du blive testet for COVID-19. Det tager op til 24 timer at få prøvesvar på testen for COVID-19, der bliver taget ved ankomst i Island. Testen er gratis fra den 15. juni, men vil efter den 1. juli koste 11.000 ISK (cirka 520 DKK) eller 9.000 ISK (cirka 420 DKK) hvis betalt på forhånd.

Ankommer du før kl. 17, vil du højst sandsynligt modtage dit prøvesvar samme dag. Testes du negativ, vil du modtage svaret på SMS, mens du vil få et opkald, hvis det viser sig, at du er testet positiv for COVID-19. Testes du negativ, kan du trygt fortsætte din rejse og tage på opdagelse i mageløse Island.

Mens du venter på svar

Mens du venter på dit svar, kan du frit rejse videre til dit overnatningssted. Du opfordres dog til at have minimalt med kontakt til andre mennesker indtil modtagelse af dit prøvesvar. Jeg ville for en god ordens skyld lige tjekke op med hotellet, om det er ok med dem, at du opholder dig hos dem, mens du venter på svar.  Vi har selv valgt at indlogere os på Hotel Berg by Keflavik Airport*, som ikke har noget imod, at vi opholder os der. Hotellet er klart et af de bedste lufthavnshoteller ved Keflavik Airport og ligger ned til en fin lille marina, hvor vi roligt kan gå en tur, mens vi venter.

Opdatering 15. juli

Danskere kan fra den 16. juli rejse ind i Island uden at skulle testes for Corona-virus ved ankomst i lufthavnen. Dette gælder kun for danskere, der ikke har besøgt andre højrisikoland inden for de seneste 14 dage. Læs de nyeste regler og tiltage for indrejse i Island i kølvandet af Covid-krisen her.

Generelle forholdsregler under rejsen til Island i 2020

Ligesom hjemme i Danmark og i resten af verden, bedes rejsende om at følge de forholdsregler, vi efter de seneste par måneder efterhånden kender så godt.

 • Hyppig håndvask
 • Anvend desinfektionsmiddel
 • Hold 2 meters afstand
 • Vær generelt opmærksom på dit helbred. Ved symptomer, kan du finde relevante kontaktoplysninger i Rakning C-19-appen
 • Mundbind bliver ikke brugt i Island

I forhold til selve rejsen i Island her i kølvandet af Corona-krisen, skal du være opmærksom på, at der de fleste steder er begrænsede åbningstider. Dette gør sig blandt andet gældende for restauranter, barer, kulturinstitioner og pools. Tjek derfor lige op for en sikkerheds skyld, om tingene har åbent, før du sætter dig i bilen. I forhold til vores egen tur til Island, er blandt andet særlige forholdsregler for hvalsafari i Húsavík og adgang til Beluga Whale Sanctuary på Vestmannaeyjar. Men så er det jo godt, at der er en masse fantastisk natur i Island, som bare venter på at blive udforsket.

Tilføjelser til pakkeliste til sommerferie i Island 2020

 • Mundbind til lufthavnen og flyveturen
 • Desinfektionsmiddel
 • Madpakke og ikke-alkoholiske drikkevarer til flyveturen

 

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , ,

6 svar til “Sommerferie i Island i kølvandet af Corona-krisen”

 1. Hej Camilla

  Jeg har ladet mig fortælle, at man kan slippe for covid19-testen, hvis man har er blevet testet herhjemme max. 72 timer inden ankomsten til Island.

  Kan du bekræfte det, eller er det en and?

  • Hej Klaus.

   For os ser det ud som om man ikke kan nøjes med at have en ny test med hjemmefra, men skal have foretaget test ved ankomst til Keflavik. Prisen er dog heldigvis faldet til omkring 500,- kr. Vi holder skarpt øje da vi har afrejse på onsdag (med ændret fly som har betydet køb af nye togbilletter ?)

   Mvh. Conny

   • Hej Klaus

    Jeg beklager det sene svar – er lige vendt hjem til Amsterdam efter en skøn tur til Island.

    Pt. kan man desværre ikke undgå testen ved ankomst til Island, medmindre man vil i 14 dages karantæne.

    Tak for info om prisændringen, Conny! Jeg får lige opdateret siden her med det vuns. Håber I får en fantastisk tur til Island!

    De bedste hilsener
    Camilla

    • Tak Camilla – det er jeg sikker på vi gør ?. Lige nu venter vi på svar og så står den på hvalsafari i morgen.

     Prisen for pcr-test er nu 11000 hvis man køber den når man ankommer til lufthavnen, ellers kan man “nøjes” med 9000,- hvis den købes hjemmefra

 2. Hej

  Super brugbart indlæg når man står og skal afsted til Island på søndag. Min veninde og jeg skal på en lignende tur med en uges camping, dog på cykel, som vi vil leje når vi kommer frem. Har du forslag til en passende rute til seks dage?

  • Hej Marianne

   Jeg beklager det sene svar – er lige vendt hjem til Amsterdam efter en fantastisk rejse til Island!

   Hvor lyder det bare spændende med cykelferie i Island. Jeg har desværre absolut ingen idé om cykling i Island, eller generelt for den sags skyld. Så jeg kan nok desværre ikke være til megen hjælp. Vi bemærkede dog på vores tur, at mange var på cykel på Vestmannaeyjar syd for Island, så det var måske en mulighed.

   Fortæl mig endelig om jeres rute og oplevelser, når I er vendt hjem! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.