11 lande på 12 måneder | Sådan kan du også rejse mere – uden at sige dit job op!

11 lande på 12 måneder | Sådan kan du også rejse mere – uden at sige dit job op!

Læste du med i mit tilbageblik på 2017 i rejser og oplevelser? Nej? Jamen så kan jeg kort opsummere, at jeg i 2017 formåede at få besøgt intet mindre end 11 lande og endnu flere byer – alt sammen imens jeg stadig arbejdede på fuldtid.

De sidste par års tid har der været en stor trend med artikler om kvinder, par eller endda familier, der har sagt jobbet op, solgt alting og taget på en rejse uden en returbillet. Dette er ikke sådan et indlæg. Det er nemlig muligt at få klemt en masse rejser ind i en hverdag bestående af 40 timer på arbejdet eller skolebænken, tøjvask, støvsugning og alt det andet, som en “normal” hverdag nu må bestå af. Selvom jeg i oktober selv sagde mit job op her i Amsterdam for at springe ud som selvstændig, så er det faktisk i månederne før, at jeg har fået rejst allermest. Derfor har jeg i dette indlæg samlet en række gode tips, så du også kan rejse mere – uden at sige dit job op! 

Udnyt dine ferier og helligdage

I Holland har vi ikke mange feriedage. Og helligdage er der endnu færre af sammenlignet med i Danmark. Men alligevel blev de udnyttet til fulde sidste år. Her fik vi blandt andet besøgt venner og familie i både Frankrig og Danmark, hvor vi også fik klaret en lille smuttur til Gøteborg.

For eksempel kan du (hvis det passer med din arbejdsgiver) over den forestående påske snildt tage en ferie på hele 10 dage, hvis du vælger at rejse afsted på ferie fredagen før påskeugen og komme hjem igen på 2. påskedag eller om tirsdagen. Det betyder naturligvis (og desværre) også, at du i forbindelse med helligdage skal punge op med lidt højere beløb for flybilletter og hotelovernatning. Her sørger vi dog selv for til gengæld at være så fleksible som mulige, når det kommer til årets resterende, længere ferier, hvor vi kan spare lidt penge på for eksempel at flyve en tirsdag eller onsdag frem for op til weekenden.

Tag arbejdet med på farten

Dette er naturligvis ikke et punkt, som alle kan gøre brug af. Men har du et kontorjob, er sandsynlighederne store for, at du har mulighed for at få arrangeret, at du arbejder hjemmefra en dag eller to. I min tidligere stilling betød det ikke meget, om jeg sad derhjemme eller på kontoret. Snarere tværtimod, for faktisk fik jeg ofte lavet endnu mere hjemme, end hvis jeg konstant blev forstyrret med spørgsmål fra højre og venstre fra min vante plads på kontoret.

Det er selvfølgelig ikke alle former for ferie, der tillader, at du tager arbejdet med dig. Men hvis du for eksempel skal besøge familie eller venner i Danmark eller i udlandet, kan du snildt tage en dag foran computeren, mens de andre sikkert også skal på arbejde. Har du planer om en solskinsferie, kunne du måske også en dag tage computeren med ned til stranden eller poolen og få klaret lidt arbejde, mens du nyder en tiltrængt omgang solskin.

Benyt dig af din placering

Da jeg i 2016 flyttede til Amsterdam, tog jeg det som en mulighed for at få udforsket mere af det vestlige Europa og de lande, der omkranser Holland, som jeg aldrig havde besøgt før min flytning. Det betyder, at mange af mine rejser sidste år har gået til blandt andet Belgien, Frankrig og Tyskland samt andre steder, som Island, Finland og Ungarn, som der går fly direkte til fra Amsterdam lufthavn.

Men selv hvis du ikke bor i Amsterdam eller nær en stor international lufthavn, er det muligt at få oplevet meget af verden. Danmark er for eksempel helt ideelt placeret i forhold til at tage på ture i det kolde nord, som er begyndt at blive mere populært blandt internationale rejsende. Hvad med en vandretur til Preikestolen, nordlys i Lapland, designshopping i Helsinki eller en tur ud i den svenske vildmark? I Danmark har vi også måske verdens bedste forbindelser til både Island og Færøerne, hvis du vil opleve noget lidt længere væk fra den danske grænse.

Tag på opdagelse i dit nabolag

Hvem siger, at man skal rejse langvejs for at få skønne oplevelser til mindebogen? Du kan sagtens opleve en masse i det område, du bor i. Staycations bliver mere og mere populære, og det er med god grund. Mens jeg har boet i Amsterdam, har jeg naturligvis gjort mit allerbedste for både at få udforsket min nye by, og ikke mindst tage på en masse dagsture i det hollandske. Det samme prøver jeg i højere grad på at gøre, når jeg endelig er hjemme i Danmark. Jeg kommer fra Nordjylland, så det er oplagt at tage på opdagelse i den smukke natur, vi har der, eller tilbringe en dag i for eksempel Skagen. Derudover vil jeg også selv blive meget bedre til at tilbringe mere tid i vores smukke hovedstad, som jeg glæder mig meget til at besøge senere på måneden.

Spar penge til din næste rejse

Er det bankkontoen, der holder dig tilbage fra at rejse? Der er masser af muligheder for at rejse på budget. I dag findes der et væld af sites, hvor du kan få en god deal på rejser og ikke mindst sammenligne priser på flybilletter, hotel og biludlejning. Selv benytter jeg mig for eksempel altid af
momondo (reklamelink), når den næste rejse skal bestilles, så jeg er sikker på at få den bedste pris på mine flybilletter. Skal du have sparet lidt sammen til din næste rejse, kan du tage et kig på mine bedste sparetips i indlægget her.

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , ,

10 svar til “11 lande på 12 måneder | Sådan kan du også rejse mere – uden at sige dit job op!”

 1. Hvor er du sej, at du har nået 11 lande på 12 måneder med et fuldtidsjob! Gode tips, dem vil jeg prøve at huske, når jeg engang får fuldtidsjob 🙂

 2. Gode tips 😀 Jeg er så heldig at kunne arbejde hvor jeg vil, men kan helt sikkert bruge dine tips til at få familien med også 🙂 Dog bliver det ikke til så mange rejser for tiden pga to små på 1,5 og 3 år 😉

  • Dejligt de kan bruges (: Jeg kunne godt forestille mig, at det var svært at rejse med to små på den alder.

 3. Rigtig fine tips Camilla ?
  Det er godt gået at finde så mange huller i kalenderen med et fuldtidsjob. Synes nogengange det kan være et cirkus at få det hele til at gå op, det kunne være fedt hvis vi begge havde mulighed for at tage lidt arbejde med. Ligenu er det både kassebeholdningen og tid der er for lidt af, men vil huske dine tips når der kommer lidt mere luft ?
  Kan se du har en masse spænende rejser på programmet. De bliver spænende at følge ?
  /Helle

  • Tusind tak Helle! Det er ikke altid let at finde plads i kalenderen (eller budgettet), men jeg er alligevel glad for at få rejst så meget sidste år 🙂

  • Hihi, tak Annette! Jeg er så glad for at have rejst så meget, selvom jeg arbejdede på fuldtid. Forhåbentlig kan jeg få rejst endnu mere, nu da jeg arbejder for mig selv 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.