1 uge i Norge | Rejseplan for Oslo, Bergen & Preikestolen

1 uge i Norge | Rejseplan for Oslo, Bergen & Preikestolen

I 2015 tilbragte jeg to uger i Norge og rundt omkring i Danmark med min veninde fra USA. En uge blev brugt i farverige Bergen, livlige Oslo og ikke mindst ved naturskønne Preikestolen. Selvom jeg har skrevet rejsedagbog fra rejsen, har jeg aldrig tippet jer om, hvordan I kan kopiere vores virkelig fantastiske tur. Derfor får I endelig i dag min rejseplan for 1 uge i Norge, hvor I kommer til at opleve det norske storbyliv, fabelagtig natur og idylliske gader. Jeg tipper om ting, der skal opleves, hvor I kan bo på budget, og hvordan I kommer fra punkt A til punkt B.

Dag 1-3: Bergen

Transport, overnatning & en lille anbefaling

Den letteste måde at komme til Bergen på er via fly. Både SAS og Norwegian har direkte ruter hertil fra København. Flyver du fra Billund, Aalborg eller Århus, skal du dog have et flyskift i København, men prisen er ikke meget dyrere for det ekstra fly. Udenfor lufthavnen kan du stige på en shuttlebus, der kører ind til byen og langt størstedelen af hovedattraktionerne. Står du af ved fisketorvet, har du kun ganske få meter til dit hostel.

YMCA Hostel er et rigtigt fint vandrehjem, som har den helt perfekte beliggenhed i hjertet af byen kun ganske få meter fra blandt andet Bryggen og fiskemarkedet. Her kan du både bo i en sovesal eller i et privat værelse for to fra cirka 200 kr. Her er et fælles køkken og spisesal, mens der på tagterrassen er den skønneste udsigt over byens tage og havet. Du kan se priser og ledighed lige her (reklamelink).

Skal du have en billig bid mad under din tur til Bergen, skal vejen lægges forbi Trekroneren. Denne pølsebod er af flere udnævnt til at være byens bedste, og her finder du et stort udvalg af forskellige udgaver af hotdogs. Stjernen er dog deres hotdog med rensdyr, som serveres med en sød bærsovs og ellers dit valg af de traditionelle toppings. Så godt og billigt i forhold til mange andre ting i Bergen (45 NOK).

Seværdigheder & oplevelser i Bergen

Bergen er Norges andenstørste by og byder på et væld af oplevelser for enhver smag. Far vild i de bakkede brostensbelagte gader med idylliske farverige træhuse, slå dig ned på en af de mange hyggelige caféer langs den gamle bydel Bryggen eller mæsk dig i friskfanget fisk på det lokale fiskemarket ved Torget. Er du kunstinteresseret, er KODE Art Museum et must efter en gåtur rundt om den lille maleriske sø, der i foråret er indrammet af lyserøde kirsebærtræer.

 

Det er dog især naturen, man skal besøge Bergen for. Byen er indrammet af de 7 fjelde på den ene side af byen, mens du finder havet til den anden side. Med blot en enkelt dag i byen, kan du få en lille smag på naturen ved at tage med sporvognen til Fløyen, der giver storslåede udsigter over byen. Sporvognen er at finde lige ved fiskemarkedet, og fra toppen er der mulighed for enten blot at nyde udsigten for så ande vende tilbage til byen igen, eller benytte dig af de mange vandrestier, der starter her. Har du lidt længere tid i byen, kan du for eksempel vandre de fem timer til byens andet berømte bjerg Ulriken, som du dog også blot kan vælge at tage en sporvogn til, hvis tiden er knap.

 

Dag 4-5: Stavanger og Preikestolen

Transport & overnatning

Den nemmeste måde at komme til Preikestolen på med offentlig transport er med bus via Stavanger, som så absolut også er en fryd for øjet. Fra Bergen skal du med den direkte rute mod Stavanger, som går flere gange om dagen fra Bergen Busterminal. Det kan anbefales at bestille billetterne på forhånd på Kystbussens hjemmeside. Her koster en returbillet 480 NOK per vej, mens det i bussen koster 600 NOK. Turen varer omtrent 5 1/2 time, og du kommer til at køre gennem den mest storslåede natur, og undervejs krydses der også et par fjorde via færger, hvilket også er inkluderet i prisen. På den måde kan du også få strakt benene, så de er klar til det næste lange træk, og eventuelt også få fyldt lidt op i snackdepoterne.

Fra Stavanger busterminal er der cirka 15 minutters gang til byens færgeterminal. Herfra skal du tage med færgen til Tau. En returbillet koster cirka 250 NOK og kan købes på færgen. Med i billetten er der inkluderet en bustur, der går til indgangen til Preikestolen Fjellstue og Vandrehjem samt starten på vandrestien til Preikestolen.

Da du bruger næsten en hel dag på transporten til Preikestolen, kan det bedst svare sig at tage en overnatning, før vandreturen begynder. Den eneste mulighed i området er Preikestolen Fjellstue, der ligger lige ved starten på vandreruten til Preikestolen. Skal du have et luksuriøst ophold, er fjellstuen nok at foretrække, men vil du have en rigtig god hosteloplevelse, kan jeg absolut anbefale det tilhørende vandrehjem Preikestolhytta. Her kan du få en 2- og 4-personersværelse og også en seng i en sovesal. Vi rejste 4 og fik et værelse til 1420 NOK for en enkelt nat. Man deles om toilet, bad og fællesområde, mens man i Fjellstuens hovedområde kan spise en rigtig lækker middag og morgenmad, hvor der også er mulighed for at lave en madpakke til vandreturen for omkring 20 NOK.  Vandrehjemmet er uden tvivl det hyggeligste, jeg nogensinde har boet på – her er den der helt særlige norske fjellcharme med pejs, massevis af brætspil og den mest fantastiske udsigt til de omkringliggende bjerge og den mest maleriske sø i mands minde. Du kan se priser og ledighed for både vandrehjemmet og fjellstuen lige her.

 

Seværdigheder & oplevelser i Stavanger

Selvom du kun gør stop i Stavanger for at hoppe på færgen videre til Preikestolen, kan du godt nå at opleve lidt af den lille by. På vej ned til færgeterminalen skal du gå forbi den farverige gade Øvre Holmegate, som er spækket med hyggelige caféer og små særbutikker. Før det skal du dog gå gennem byens gamle bydel vest for Vågen. Den gamle bydel består af over 150 hvidmalede og virkeligt velbevarede træhuse fra 1800-tallet. Her finder du et stort udvalg af små kunstbutikker, hvor de lokale sælger forskellige håndlavede produkter.

Vandreturen til Preikestolen

Vandreturen til Preikestolen bliver uden tvivl højdepunktet på din tur gennem naturskønne Norge. Tag afsted ved solopgang, så du er garanteret at have stien stort set for dig selv, før de første turistbusser ankommer før middag. Ruten er 9 km, og du bør tage cirka 4 timer af i alt til turen. Vi brugte dog kun 3 timer i sin sid, og vi nåde både at spise frokost og tage massevis af billeder på Preikestolen. Ruten er stejl, men jeg vil alligevel mene, at enhver burde kunne tage med på denne tur. Jeg var næppe i min livs form, da jeg vandrede denne tur, og jeg klarede det fint. Vi gik også forbi adskillige ældre på vejen ned, som støttede sig til deres vandrestave. Husk blot de gode vandre- eller tennissko, så du kan stå fast på de løse sten. Vil du vide mere om alt det praktiske i forhold til at skulle vandre til Preikestolen, f.eks. hvad der skal pakkes og andre gode tips, kan du læse mere i mit engelske indlæg om vandreturen til Preikestolen.

 

Dag 6-7: Verdens smukkeste togstrækning og Oslo

Togturen mellem Bergen og Oslo & overnatning

Den bedste måde at komme fra Bergen til Oslo er via tog. Netop denne togstrækning er af flere regnet for at være den smukkeste i hele verden. Og det er med god grund. På denne knap 6 timer lange køretur kommer du til at opleve store temperatur- og højdeforskelle, mens du kører over og igennem det ene bjerg efter det andet. Prisen på en enkeltbillet starter fra 299 NOK og kan bestilles på NSBs hjemmeside.

Anker Hostel har den perfekte placering i bymidten og med kort gang til flere af byens gode museer. Hovedbanegården er knap 800 meter herfra, så du kan let gå hertil fra toget. Her kan du både få en seng i en sovesal eller et værelse med en til otte senge fra cirka 300 kr per nat. Hvert værelse kommer med et køkken, hvilket er super rart. Du kan se priser og ledighed lige her (reklamelink). Er vandrehjem ikke noget for dig, har du også mulighed for at bestille et hotelværelse hos Anker Hotel (reklamelink), som ligger lige ved siden af vandrehjemmet.

Seværdigheder & oplevelser i Oslo

For en storby er Oslo ganske lille, så blot en enkelt dag i byen burde være nok til at komme forbi alle byens hovedattraktioner. Start dagen ud med et besøg på det imponerende Akershus slot og fæstning, hvorfra du kan gå til Bjørvika. Her finder du byens smukke operahus, som er et populært hængudsted for folk i alle aldre. I den vestlige del af byen finder du Forgnerparken og Vigelandsanlegget, der gemmer på intet mindre end 200 skulpturer af Gustav Vigeland.

Storbyferie er ofte lig med shopping, og i Oslo finder du traditionelle highstreetbutikker på den næsten 2 kilometer lange boulevard Karl Johan Gate, der fører op til det kongelige palads. Byen gemmer dog også på en håndfuld rigtigt gode markeder, hvor du måske kan gøre dig et par gode fund. På Grünerløkka finder du hver søndag Birkelundenmarkedet, mens du på Vestkanttorvet om lørdagen kan fare vild i boder proppet med lopper og antikviteter.

Uanset om du er til kunst eller ej, bør du besøge Nasjonalmuseet, hvor blandt andet Edvard Munchs Skriget hænger. Kan du ikke få nok at Munch, er det værd også at lægge vejen forbi museet dedikeret til ham, hvor du finder en imponerende samling af hans kunstværker. Har du god tid, er det værd at tage en dagstur til halvøen Bygdøy, hvor du finder flere interessante museer såsom det maritime museum eller vikingemuseet, hvor du blandt andet kan se det berømte Osebergskib fra år 820.

 

Follow

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , , , ,

6 svar til “1 uge i Norge | Rejseplan for Oslo, Bergen & Preikestolen”

 1. Mega smukke billeder jo, især det med kirsebær træet ? jeg har kun været i Norge en gang, på Oslo Cruise. Men det er jo næsten synd når noget så smukt er så tæt pp

  • Norge er helt ekstremt smuk, og jeg synes bestemt også, det er synd, jeg først rigtigt har fået oplevet landet ofr nylig. Indtil da har jeg kun været på skiferier, men Norge har simpelthen så meget at byde på!

  • Hvor lyder det dejligt med en tur til Oslo. Det er sådan en dejlig by, så jeg er sikker på, at du vil få en skøn tur (:

 2. Hej Camilla, det lyder super spændende! Vi kunne godt tænke os en tur til Norge til sommer. Så jeg har lige et spørgsmål 🙂

  Efter I havde været vandret til Preikestolen tog i så den næsten 6 timer lange tur tilbage til Bergen via. Stavanger samme dag, før i tog videre til Oslo?

  • Hej Cecilie
   Tusind tak for din besked!
   Vi vandrede op til Preikestolen så snart, solen stod op. På den måde kunne vi nå at tage bus og færger tilbage til Stavanger og derefter Bergen, hvor vi havde en enkelt overnatning, før vi hoppede på toget til Oslo den næste morgen. At tage videre til Oslo samme dag vil jeg ikke mene er realistisk, og hvis I har tiden til det, vil jeg absolut anbefale at overnatte enten ved Preikestolen eller i Stavanger, før turen går tilbage til Bergen. På den måde behøver I ikke stresse over at skulle skynde jer ned fra Preikestolen for at nå den sidste bus.
   Sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål til Norge.
   Du ønskes en rigtig dejlig weekend!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.