EN LILLE SVIPTUR TIL GØTEBORG

12. juni 2017

 

*Dette indlæg er sponsoreret af Stena Line
Som I måske har set på min Instagram Story, så var Ollie og jeg hjemme i Danmark i sidste uge for at besøge min familie for første gang siden jul. Yderst tiltrængt! Da vi var der en tirsdag, hvor hele familien var på arbejde, valgte vi at stå tidligt op og køre mod Frederikshavn, hvor vi hoppede på en færge mod Gøteborg. Jeg har ankommet med færgen utallige gange som barn på vej til skiferie længere nordpå i Sverige, men jeg har aldrig haft mulighed for at opleve, hvad byen har at byde på. Gøteborg viste sig at være en ekstremt hyggelig by, og jeg kunne helt sikkert finde på at komme tilbage igen engang i fremtiden!

Før vi ankom til Gøteborg, vidste vi ærligt talt intet om hvad, man skal se og gøre under sit besøg. Vi endte dog med at lægge vejen forbi det hippe Haga-kvarter og Haga Nygata, der er et gammelt arbejderkvarter fyldt med rustikke bygninger, hyggelige caféer og unikke specialbutikker. Her endte vi også med at komme tilbage en anden gang under vores besøg for at få fat i en af de kæmpe kanelsnegle, som alle bagerierne solgte i små boder på gaden.

Næste stop var Skansen Kronan, der er et gammelt forsvarsanlæg fra 1600-tallet, der ligger få gader fra Haga og som har udsigt over hele byen. Selve anlægget er ærligt talt ikke specielt spændende i sig selv, men da der var åbent hus i anledning af Sveriges nationaldag, valgte vi alligevel at gå ind i bygningen. Hvis I dog kommer forbi en dag og skal betale for indgangen, vil jeg anbefale jer bare at nyde udsigten over byen.

 

En af mine yndlingsting at besøge i alle storbyer, er deres botaniske haver. Århus, København og Amsterdam har alle virkelig smukke botaniske haver, og Hong Kongs er utroligt unik, da det også er en gratis mini-zoo med adskillige fugle, aber og skildpadder. Gøteborgs Palmehus viste sig også at være et besøg værd. Haven ligger midt i byens smukkeste park Trädgårdsföreningen, der stammer fra 1800-tallet, og som i sig selv er værd at besøge med sine tusindvis af smukke roser. Selvom Palmehuset er utroligt slidt i forhold til andre botaniske haver, jeg har besøgt, men har stadig et fantastisk udvalg af eksotiske planer. En drøm for enhver planteelsker!

Efter 6 timer i byen var det tid til at vende tilbage til færgeterminalen og hjem til Danmark igen. Tusind tak til Stena Line for at sponsorere denne tur!

Har I besøgt Gøteborg før, og hvad syntes I om byen? Hvilke andre svenske byer er værd at besøge?

Follow

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

8 comments

 1. Comment by Bettina

  Bettina Reply 14. juni 2017 at 21:16

  Den botaniske have ser godt nok også lækker ud 😀 Har aldrig været i Göteborg men billederne giver da helt klart lyst til at tage afsted 🙂

  Bettina/ http://www.webreakaway.dk/

 2. Comment by Camilla

  Camilla Reply 15. juni 2017 at 7:51

  Det var så dejlig en tur! Gøteborg kan helt sikkert anbefales (:

 3. Comment by Camilla

  Camilla Reply 15. juni 2017 at 7:52

  Den botaniske have var bare så fin! Jeg må godt nok også indrømme, at jeg aldrig rigtig havde overvejet at besøge Gøteborg før nu, men byen overraskede virkelig positivt (:

 4. Comment by Bente Hoffmann * Bentes rejser

  Bente Hoffmann * Bentes rejser Reply 26. juni 2017 at 14:28

  Tak for Göteborg-inspiration 🙂 Vi har lige gået og snakket om herhjemme, om vi skulle snuppe en overnatning i Göteborg på vej hjem fra sommerferie, for det er alt for længe siden, vi sidst var der. Dit indlæg får mig til at hælde mod 'ja' 😉 Jeg var i øvrigt også vild med botanisk have, sidst jeg var der.

 5. Comment by Camilla

  Camilla Reply 27. juni 2017 at 13:16

  Mange tak for din kommentar Bente. Gøteborg kan helt sikkert anbefales. Det er så hyggelig en by (:

 6. Comment by A + K = ♥

  A + K = ♥ Reply 4. juli 2017 at 10:23

  Jeg elsker den by – både Liseberg og Trädsgaard parken gjorde også indtryk på mig 🙂

  – A

 7. Pingback: Min (opdaterede) bucket list for Europa - Cammi.DK

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Go top