Hvad sker der i Amsterdam i februar? | Det skal du lave i kanalernes by denne måned

Hvad sker der i Amsterdam i februar? | Det skal du lave i kanalernes by denne måned

Februar er landet, og det betyder, at det er tid til at tage et kig på, hvad du kan se frem til at opleve på din storbyferie i Amsterdam. Februar er en mørk, våd og kølig måned, som generelt er mere stille end resten af året. Men ligesom alle andre steder verden over, er februar måneden for Valentinsdag den 14. februar, som i den grad sætter sit præg på månedens begivenheder. Her er de skønne oplevelser, du kan se frem til i Amsterdam i februar!

Månedens begivenheder

14. februar | Valentinsdag

Det er nok ikke nogen overraskelse, at den 14. februar står i kærlighedens tegn verden over. Dette er også tilfældet i Amsterdam, og måske du endda har inviteret din udkårende med på en romantisk tur til Amsterdam i anledning af Valentinsdag i år? Restauranter over hele byen er naturligvis ekstra travle netop denne dag, så det er en god idé at bestille bord på forhånd. Flere spisesteder har også særlige arrangementer i anledning af Valentinsdag. Denne aften kan du for eksempel kombinere en 3-retters middag med en af mine foretrukne lokale øl fra Gebrouwen door vrouwen. Du kan også nyde en særlig 3-retters vegansk middag flere forskellige steder i byen som for eksempel Mr. & Mrs. Watson. Eller du kan tage på en af de mange kanalrundfarter, hvor der i anledning af valentinsdag serveres alt fra lette snacks og champagne til burgere og fine middage. Bliver det lidt for pladderromantisk, kan du også smutte forbi spillestedet Paradiso, der holder en lille fest både for de, der allerede har fundet kærligheden og for enhver anden, der vil have en sjov aften i Amsterdam.

Har du brug for lidt mere inspiration til at finde det rette spisested til en romantisk aften i Amsterdam, kan du tage et kig på min spiseguide til Amsterdam lige her. Derudover lavede jeg sidste år et indlæg med fem idéer til den perfekte valentinsdag i Amsterdam.

Indtil 3. februar | Skøjtebane på Museumplein

Skøjteture hører ikke kun julen til! Kombiner dit museumsbesøg på et af Amsterdams største museer som Rijksmuseum, Stedelijk eller Van Gogh med en lille skøjtetur på hollands smukkeste skøjtebane lige foran de ikoniske Amsterdam bogstaver.

(Mandag-torsdag & søndag kl. 10.00-21.00, fredag-lørdag kl. 10.00-12.00, Museumplein, 1071 Amsterdam)

Markeder

Mandag-lørdag | Albert Cuypmarkt

Byens ældste og mest berømte marked findes i De Pijp ganske få meter fra Heineken Experience. På denne lange gade findes et væld af boder med alt fra juice og blomster til klipklappere og andet ragelse. Ja, som I nok kan høre, er jeg ikke særligt imponeret. Dog vil jeg sige, at det er et ret godt sted at komme, hvis man er på udkig efter en billig frokost. Her er for eksempel boder med sild og andet godt fra havet, men min favorit er nu boden, hvor man kan få alt med kylling – heriblandt en virkelig god og spicy kyllingeburger. Slut af med en frisklavet stroopvaffel to go!

 

Mandag-lørdag | Waterlooplein

Er du en mester til at gøre en god handel, er loppemarkedet på Waterlooplein måske noget for dig. På dette loppemarked, der blev opstartet helt tilbage i 1880 af de lokale jøder, kan du finde frem til dit næste par sko, ting til hjemmet og alverdens andre ting og sager.

(Kl. 09.30-18.00. Waterlooplein 2, 1011 AL Amsterdam)

 

Mandag-lørdag | Oudemanhuis Book Market

Elsker du gamle og smukke bøger lige så meget som jeg, er dette markedet for dig! Dette indendørs bogmarked befinder sig i centrum af Amsterdam og i en overdækket passage mellem en række historiske universitetsbygninger. Uanset om du skal have en bog eller to med hjem til samlingen eller ej, bør du besøge markedet blot for at opleve den helt særlige stemning!

(Boekenmarkt Oudemanhuispoort, Oudemanhuispoort 1012 CN Amsterdam)

 

Hver lørdag og mandag | Noordermarkt

Skal det være lokalt og med fokus på god mad og lækre råvarer, skal vejen lægges forbi mit lokale madmarked, der finder sted hver lørdag på Noordermarkt i Jordaan. På dette lille marked foran Noorderkerk kan man købe løs af økologiske grøntsager, massevis af gouda, blomster, friskbagt brød, en god blanding af keramik og nipsting samt en lille bid mad til, når turen går videre til næste aktivitet. Kommer du her mandag, kan du shoppe løs i antikviteter og andre lopper!

(Noordermarkt 42B, 1015 NA Amsterdam)

 

Hver lørdag | Lindengracht

Skal du have et meget større udvalg end det på Noordermarkt, kan du gå til den næste gade, Lindengracht, hvor du finder et 900 meter lange loppe- og madmarked. Her kan du vitterligt finde alt; planter, mad, tøj i lange baner og en ringklokke til cyklen.

(Kl. 09.00-17.00. Lindengracht, 1015 JX Amsterdam)

3. februar | Søndagsmarked i Westergasfabriek

Den første søndag i måneden året rundt kan du gå på opdagelse i spændende boder med alt fra lopper til brugskunst i Westergasfabriek, som ligger i Westerpark. Her kan du finde en unik gave eller souvenir, som er designet og produceret af lokale.

(Kl. 12.00-18.00. Klonneplein 1, 1014 DB Amsterdam)

 

16. – 17. februar | IJ-Hallen

I IJ-Hallen i Amsterdam Nord er der to gange om måneden Europas største loppemarked, og turister såvel som lokale flokkes hertil for at gøre et godt kup. Er du i bil, kan du måske få et lille møbel med dig hjem, ligesom der er også mulighed for at få fyldt den håndbagagen godt op med læssevis af tøj til ingen penge.

(Kl. 09.00-16.30. IJ-Hallen – Tt. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam)

 

17. februar | Museumsmarked

En gang om måneden året rundt samles lokale designere foran Rijksmuseet til Museum Market. Gå på udkig efter den perfekte gave til veninden eller nips til hjemmet blandt en masse små boder med lokalproducerede varer. Efter lidt shopping kan du besøge enten det berømt Rijksmuseum, gå i Van Goghs fodspor på museet til ære for ham, eller beundre moderne kunst på Stedelijk.

(Kl. 12.00-18.00. Museumplein, Museumpromenade, 1079 RA Amsterdam)

 

23. – 24. februar | Maker Market De Hallen

Du kan måske huske, at jeg nævnte De Hallen i min madguide til Amsterdam. De Hallen er meget mere end street food-mekkaet Food Hallen. Udover mad kan du nemlig også gå i biografen, tage dansetimer og købe fine ting til dig selv eller hjemmet i de små butikker. Sidst på måneden går disse butikker og andre lokale kreative sammen til det månedlige Maker Market, hvor du kan støtte de lokale ved at købe dine souvenirs her.
(Kl. 12.00-17.00. De Hallen Amsterdam. Hannie Dankbaarpassage, 1053 RT Amsterdam)

Hyggelige dagsture fra Amsterdam

Haarlem

Haarlem er en hyggelig by, som ligger blot 15 minutters togtur fra Amsterdam. Byen minder lidt om en miniudgave af Amsterdam med sine smukke kanaler, hippe butikker og hyggelige caféer. Gå en tur langs kanalerne, hvor du kan se den fine vindmølle, få en omgang afternoon tea hos Bij Babette, beundr den smukke katedral, shop løs i de små butikker og slut dagen af med en øl hos bryggeriet Jopen, der ligger i den gamle kirke Jopenkerk.

Du finder min lille lynguide til Haarlem lige her.

Rotterdam

Rotterdam er Hollands andenstørste by men skiller sig utroligt meget ud fra mængden af idylliske hollandske kanalbyer. Ligesom mange andre byer i Holland, blev store dele af Rotterdam fuldstændigt jævnet med jorden under 2. Verdenskrig. I stedet for at genopbygge byen, som den var, endte Rotterdam med at genopstå med den mest interessante arkitektur, som absolut er værd at opleve. Den 23. januar til den 3. februar finder den Internationale Film Festival sted, og mellem de mange spændende film, kan du jo passende hoppe ind og få en bid af den burger, der er kåret som Hollands bedste.

Du finder min lynguide til Rotterdam lige her.

Gouda

Er du også vild med ost? Fedt! Så er skal du sætte kursen mod Gouda. I det sydlige Holland ligger byen Gouda, der er oprindelsesstedet for den ost, som hollænderne påstår er verdens bedste. Hver sommer vågner byen fra sin dvale takket være det populære ostemarked, der finder sted om torsdagen, og som folk kommer fra nær og fjern for at opleve. Men der er også mange andre ting, du kan opleve i Gouda – uanset sæson. Det kan du læse om lige herFra Amsterdam Centraal går der et Sprinter-tog mod Rotterdam, som gør holdt i Gouda.

SaveSave

SaveSave

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


8 svar til “Hvad sker der i Amsterdam i februar? | Det skal du lave i kanalernes by denne måned”

  1. Gouda – Der må jeg hen 😀 Tak for spændende læsning og interessante oplysninger, hvem der bare boede tættere på 😉

    • Haha, jeg gad også godt besøge Gouda igen. Sådan en fin by. Og så er der jo selvfølgelig al osten 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.