Mit Amsterdam | Her skal du spise

Mit Amsterdam | Her skal du spise

Så er det endelig blevet tid! Efter at have boet i Amsterdam i lidt over 1 år, har jeg endelig fået taget mig sammen til at strikke en ultimativ guide til byen sammen til jer. Jeg har oplevet uendeligt meget på 1 år, og jeg har dermed ekstremt mange tips, som jeg gerne vil dele med jer. Alt for mange til blot at kunne dele i ét indlæg. Derfor har jeg valgt at lave mine Amsterdam tips om til en lille serie delt op i 3 indlæg lidt ala dem, jeg skrev om Hong Kong hos Emma Martiny for et par måneder siden. Jeg vil altså fortælle lidt om maden her, om hvad man skal se og opleve og sidst om svar på de lidt kedelige, men ikke mindst vigtige praktiske spørgsmål, som man må have, når man planlægger en tur til Amsterdam.
Mit første indlæg kommer til at omhandle et af mine favorit taleemner; Mad! Jeg elsker mad og er altid på udkig efter nye, lækre spisesteder hvor end, jeg går. Amsterdam er ingen undtagelse, og jeg priser mig så lykkelig for at bo i en by med så alsidigt et udbud af spisesteder som Amsterdam. Jeg har endnu til gode at finde de bedste steder inden for surinamske og indonesisk madlavning, så hvis I har tips hertil, må I endelig sige til!

Morgenmad

The Breakfast Club
Mit foretrukne morgenmadssted! Her kan man få de klassiske pandekager, havregrød og æg, men bare lige en tand bedre end man kan lave det derhjemme. Også perfekt hvis man craver lidt morgenmad på andre tidspunkter end om morgenen! De har flere restauranter fordelt over byen, men vi plejer altid at gå til den på Haarlemmerdijk, der ligger kun få meter fra vores lejlighed. (Haarlemmerdijk 122, 1013 JH Amsterdam)

Bagels & Beans 
Skal jeg have stillet min bagelssult, går turen til Bagels & Beans, som man også kan besøge til døgnets andre måltider. Her kan man både få klassiske variationer med bare creme cheese, men man kan også begive sig ud i mere spændende bagels med blandt andet røget kylling, japansk inspireret laks eller en morgenmadsversion med blandt andet banan og ahornsirup. (Haarlemmerplein 31, 1013 HR Amsterdam)

The Cold Pressed Juicery 
Skal morgenmaden være sund, er The Cold Pressed Juicery stedet! Juices, supersunde shots og chiagrød kan købes her og nydes uden for ved kanalen. (Prinsengracht 154, 1016 HA Amsterdam)

Bakers & Roasters 
Folk fra nær og fjern flokkes hertil. Her kan man få alt fra de klassiske pandekager til det mere specielle æg med pulled pork. Virkelig lækkert sted, men man skal være her i god tid og helst ikke være alt for sulten, da man snildt kan vente i op til en time! (Eerste Jacob van Campenstraat 54, 1072 BH Amsterdam)

 

Frokost

Hummus Bistro D&A 
Elsker I hummus og falafel lige så højt som jeg, så er det her stedet! Denne lille (letter hipisteragtige) biks serverer et utal af forskellige hummus varianter, fantastisk gode falafler og en masse andet lækkert libanesisk mad. Skal I have dessert, har de en virkelig god halvais, som er en traditionel dessert lavet på sesamfrø. (Westerstraat 136, 1015 MP Amsterdam)

Pancakes! 
Udover pommes frittes, så er hollænderne også utroligt stolte over deres pandekager, som mest af alt minder om vores danske pandekager dog en anelse tykkere. Hos Pancakes! kan I både få salte frokostvarianter men også lækre dessertudgaver. En anden hollandsk favorit er de små pandekager kaldt poffertjes, der serveres med puddersukker. Vær klar på at skulle vente i kø her eller læg vejen forbi den nyåbnede og store restaurant, som ligger lige ved siden af Anne Franks Hus. (Berenstraat 38, 1016 GH Amsterdam)

Sla 
Sla betyder salat på hollandsk, og i denne kæde spredt over hele byen kan I få et hav af spændende, lækre salater, som I både kan spise i de små bikse eller spise i en af byens parker eller langs kanalerne. (Westerstraat 34, 1015 MK Amsterdam)

Poké Perfect 
Her i Holland er de såkaldte pokebowls og sushito blevet utroligt populære. Skal I have et billigt og lettere alternativ til sushi, er Poké Perfect stedet. Her kan man få sushi i både skåle eller som burrito og med et væld af forskellige toppings. (Prinsengracht 502, 1017 KH Amsterdam)

CT Coffee & Coconuts 
Dette er en favorit for selvstændige og digitale nomader. I en gammel teaterbygning finder man hyggelige Coffee & Coconuts, der er en café med en helt speciel beach vibe. Her kan man både komme forbi til en kop kaffe, brunch eller en god middag, men jeg foretrækker nu at komme forbi til frokost for at få en af deres lækre salater og (alkoholfrie) drinks. Stedet er også utroligt instavenligt! (Ceintuurbaan 282-284, 1072 GK Amsterdam)

Pluk 
Pluk er så populær, at de faktisk lige har åbnet deres anden café blot én gade væk. I denne lille helsebiks/café kan man både købe frugt og grønt til at tage med hjem, men man også sætte sig ned og smovse en af de lækre og ikke mindst fotogene retter. Deres brunch er også helt fantastisk! (Reestraat 19, 1016 DM Amsterdam)

The Lebanese Sajeria 
Jeg er gået forbi denne lille biks adskillige gange og er hver gang ved at falde i svimer over den fantastiske duft, der kom ud ad døren. Forleden valgte jeg endelig at smage på sagerne, og det bliver absolut ikke sidste gang. Her kan man købe libanesiske fladbrødwraps med massevis af krydderurter og andre traditionelle ingredienser alt efter om man er til kød eller ej. Mange vil nok mene, at en enkelt ikke er nok til frokost, så tag to eller vælg deres combo med dagens suppe. (Wijde Heisteeg 1, 1016 AS Amsterdam)

Ree 7 
Er begge Pluk-caféer fyldte, kan man jo også prøve Ree 7, der ligger på samme gade som den oprindelige Pluk. Ligesom Pluk er Ree 7 et virkeligt hyggeligt lille sted med smukke salater, lækker morgenmad og ikke mindst helt formidable (sunde) kager! (Reestraat 7, 1016 DM Amsterdam)

Caffe Esprit 
Går man ned ad Amsterdams største kommercielle shoppinggade, er der ikke just det store (gode) udvalg af spisesteder. Men sniger man sig ned bag ved Kalverstraats store Esprit-butik, finder man tøjbutikken egen lille café, som byder på billige og sunde caféretter i hyggelige omgivelser. (Spui 10A, 1012 WZ Amsterdam)

The Avocado Show 
Er du vild med avocado og Instagram, er dette stedet! The Avocado Show er blevet berømt på de sociale medier for sine finurlige kreationer med avocado som stjernen. Indretningen er i sig selv en kæmpe oplevelse. Kom dog i rigtig god tid her, allerhelst før kl. 11 på en hverdag, da man ellers sagtens kan forvente en ventetid på over 2 timer. (Daniël Stalpertstraat 61, 1072 XB Amsterdam)

Salsa Shop 
Når aftensmaden skal være hurtig, er jeg vild med Salsa Shop, som er spredt over hele byen. Her kan man få de bedste burritos, hvor der virkelig ikke spares på det mindste. (Ferdinand Bolstraat 1, 1072 LA Amsterdam)

Middag

Moeders 
Vil I prøve lidt traditionel, hollandsk mad, er Moders stedet! Denne rustikke lille restaurant er proppet med billeder af mødre på enhver bar overflade, og der serveret klassisk mormad som kartoffelmos, alverdens gryderetter og tærte. Skal I smage på lidt af hvert, skal der bestilles en omgang rijstaffel, hvor der serveres et udvalg af favoritterne. Stedet er meget populært, så bestil bord i forvejen eller kom i god tid! (Rozengracht 251, 1016 SX Amsterdam)

Morgan & Mees 
Skal middagen (eller frokosten for den sags skyld) være lidt finere og nydes i virkelig flotte omgivelser, er Morgan & Mees stedet. Her kan man få en lækker 3-retters lettere franskinspireret menu for omtrent 35 €.(Tweede Hugo de Grootstraat 2-6, 1052 LC Amsterdam)

De Kas 
Jeg kan ikke anbefale denne restaurant nok! Skal I forkæles med en rigtig kulinarisk oplevelse, og er jeres tur til Amsterdam mere end 1 måned ud i fremtiden, skal der bestilles bord på De Kas. Restauranten findes i et drivhus, og hver dag bliver den 5-retters menu sammensat ud fra, hvad der kan høstes i drivhuset og haven. Der findes kun én daglig menu, men den kan tilpasses ud fra allergier eller preferencer. (Kamerlingh Onneslaan 3, 1097 DE Amsterdam)

Van Puffelen 
Skal middagen være lækker men til en overkommelig pris, er Van Puffelen stedet. Her serveres der på restauranten (der ligger en pub af samme navn ved siden af) en 3-retters sæsonbetonet menu for sølle 30 €. Restauranten er lidt en blanding mellem hollandsk og fransk og virkelig lækkert til de små penge. (Prinsengracht 375-377, 1016 HL Amsterdam)

Sichuan Restaurant 
Amsterdam har en virkelig fin Chinatown med et godt udvalg af lækre, autentiske restauranter. Når jeg savner Kina lidt for meget, går turen til Sichuan Restaurant, hvor man kan få de klassiske kinesiske restauranter, men det er især de stærke retter fra Sichuan, der er værd at prøve her! (Zeedijk 103, h.a, 1012 AV Amsterdam)

Eetcafe Semhar 
På Amsterdams madscene er vitterligt alt repræsenteret, og Eetcafe Semhar er et ganske udemærket eksempel herpå. På denne etiopiske restaurant vil jeg anbefale dig at prøve at bestille et af de store traditionelle fladbrød/pandekager, der er propfyldt med en masse krydrede og virkelig smagfulde toppings. (Marnixstraat 259-261, 1015 WH Amsterdam)

Bird 
Skal I have en omgang thaimad, er Bird Thai Restaurant i Chinatown byens bedste sted. Det er en fordel at bestille bord på forhånd eller komme i god tid. Op denne kæmpe familiejede restaurant serveres alverdens lækre klassikere inden for det thailandske køkken. Bestil gerne et par retter og del dem imellem jer. (Zeedijk 72 74, 1012 BA Amsterdam)

Happyhappyjoyjoy 
Et nyt fund for mig er Happyhappyjoyjoy. Udover at have et fantastisk navn, er denne restaurant en sand drøm, hvis man er på udkig efter det der perfekte shot til Instagram – og også en lille bid mad. Her serveres et hav af retter fra blandt andet Kina, Hong Kong, Vietnam og Japan, og der er et godt udvalg af øl og drinks. Retterne er små, så bestil et lille udvalg på 3-4 retter, så I kan smage på lidt af hvert. Happyhappyjoyjoy har to restauranter; ét i West og ét i Oest. Er vejret godt, skal I absolut side udenfor på terrassen i øst, men ellers er den i West virkelig også fin (og instaværdig). (Oostelijke Handelskade 4, 1019 BM Amsterdam)

 

Det løse

Food Hallen 
Amsterdams svar på Torvehallerne eller Papirøen er Food Hallen, der ligger i De Hallen i West. Udover små fine butikker, finder man her alverdens forskellige boder med blandt andet sushi, dim sum, tacos, burgers eller drinks. Prøv endelig de hollandske bitterballen, der er den perfekte lille snack til en øl. (Bellamyplein 51, 1053 AT Amsterdam)

Ijscuypje 
Er man I Amsterdam om sommeren, kan man ikke undgå at skulle have en is med fra Ijscuypje, der er en lokal favorit. De har pop-up isboder fordelt over hele byen, men den med det bedste udvalg findes på Prinsengracht. (Prinsengracht 292, 1016 HJ Amsterdam)

Van Stapele 
Verdens bedste cookies findes her! I den lille fine butik laves der kun én slags cookies, der er en virkelig lækker chokoladecookie med en stor klump smeltende hvis chokolade i midten. Stedet er en stor favorit for besøgende såvel som lokale, så kom før de bliver udsolgt om eftermiddagen, og køb gerne et par stykker til senere. (Heisteeg 4, 1012 WC Amsterdam)

Vlaams Friteshuis Vleminckx 
Holland er kendt for sine pommes frittes, og de bedste fås i denne lille bod, som ligger på en baggade til shoppingområdet Kalverstraat. Hollænderne tager deres pommes frittes meget seriøst, og hos denne prisvindende bod kan man få intet mindre end 13 forskellige toppings på sine fritter. Min favorit er nummer 12! (Voetboogstraat 33, 1012 XK Amsterdam)

Brouwerij ‘t IJ 
Mit absolutte yndlings bryghus har til huse i en gammel mølle i det østlige Amsterdam. Her kan I både få øl på fad men også få en række smagsprøver på de forskellige øl. Deres Natte og American Barley Wine er mine to favoritter! Skal I have stilt den lille sult, serveres der små hapsere af ost og pølse. (Funenkade 7, 1018 AL Amsterdam)

Brouwerij Troost 
Skal I have en god øl men også lidt til ganen, skal vejen lægges forbi Brouwerij Troost, der ligger forskellige steder i byen. Vi plejer at besøge den i Westergas Fabriek. Her kan I smage på øllene, der laves her, men også spise klassiske caféretter som burgere (virkelig gode vegetariske og veganske burgere), pommes frittes og tacos. Det er meget populært fredag og lørdag aften, så husk at bestille bord online! (Pazzanistraat 27, 1014 DB Amsterdam)

Scandinavian Embassy 
Caféen her er ejet af en svensk kvinde, der har bragt fantastisk kaffe og skandinaviske specialiteter som gravad laks, øllebrød og østers. De lokale hævder, at byens bedste kaffe findes her, og jeg er enig! (Sarphatipark 34, 1072 PB Amsterdam)

Winkel43 
Det siges, at hollands bedste æbletærte findes her – indtil videre må jeg erklære mig enig. Læg vejen her forbi på en lørdag, der er markedsdag, og slå jer ned og få en god kop kaffe til jeres æbletærte. Stykkerne er virkeligt store, så køb gerne et enkelt stykke til to. (Noordermarkt 43, 1015 NA Amsterdam)

M’Adam
Denne café/restaurant finder man i toppen af Amsterdam Tower, som man kommer nemt til med en gratis færge fra Central Station. Om dagen kan man nyde en kop kaffe eller spise her, mens man om aftenen kan få dyre, men virkelig store og gode drinks, som man kan drikke, mens man nyder udsigten over Amsterdams tage. (Overhoeksplein 1, 1031 KS Amsterdam)

Screaming Beans 
Bliver man lidt kaffetrængende på shoppingturen i De 9 Gader, er Screaming Beans stedet, hvor man kan få stillet lysten. Her serveres et par små snacks og teer, men det er uden tvivl kaffe, man skal komme her efter. (Hartenstraat 12, 1016 CB Amsterdam)

Waterkant 
Er vejret godt, strømmer de lokale til Waterkant, der har til huse i et gammel P-hus. Udover øl og drinks, kan man også smage på surinamske retter. (Marnixstraat 246, 1016 TL Amsterdam)

Gem listen og kort over gode spisesteder i Amsterdam på Google Maps

Jeg støder konstant på nye, lækre restauranter og gode caféer i Amsterdam. Det kan derfor være svært at holde siden her opdateret hele tiden. Vil du være sikker på at have den med opdaterede list og kort over Amsterdam bedste spisesteder til morgenmad, frokost, kaffe og aftensmad, skal du blot følge mig på Google Maps.

Sådan gemmer du min liste over spisesteder på Google Maps: 

 • Tryk på linket her
 • “Følg” eller “Follow” alt efter hvilket sprog du har på Google Maps
 • Du har nu altid listen klar under “Mine Steder“. Dem finder du frem til ved at klikke på de tre streger i øverste venstre hjørne i Google Maps-appen.
 • Du kan følge mange forskellige lister, ligesom du også kan lave dine egne
 • Når du er inde i listen, kan du få et kort med overblik over samtlige spisesteder ved at swipe ned. På den måde kan du let finde frem til mine anbefalinger, når du befinder dig i Amsterdam.

 

Jeg håber, I kan bruge mine tips til madoplevelser i Amsterdam! Har I besøgt nogle lækre madsteder, som jeg ikke har nævnt her i indlægget, må I endelig dele dem i kommentarerne, så jeg kan besøge stederne og måske dele dem her på listen.

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


10 svar til “Mit Amsterdam | Her skal du spise”

 1. Vi skal 4 dage til Amsterdam i næste uge, så helt perfekt med den super inspiration og de mange velskrevne anbefalinger som du deler. Tusind tak!!

  • Hej Anders.
   Tusind tak for din søde kommentar – er så glad for at mine anbefalinger kan bruges! Håber I havde en helt fantastisk tur til Amsterdam 🙂

  • Tak for en fantastisk blog og dine skønne tips.

   Jeg skal fejre nytår i Amsterdam i år og ved slet ikke hvad jeg skal gøre med mad delen? Har alt åbnet? Eller hvordan? Og har du måske nogle gode bud på gode steder at book bord?

   Mvh Stine

 2. Hej Camilla
  Tusind tak for dit svar inde på “Spørg en rejseblogger”
  Har surfet lidt rundt herinde og jeg må sige at jeg er vild med din levende måde at beskrive på!!
  Tak for fede tips om spisesteder og ideer til steder at besøge.
  Vi glæder os nu endnu mere til at besøge Amsterdam.

  • Hej Frida
   Mange tak for din søde kommentar. Du kan tro det varmer og giver mig endnu mere lyst til at dele ud af mine maaaange tips til skønne Amsterdam.
   Håber I får en helt fantastisk tur til Amsterdam.
   Sig endelig til, hvis du har nogle spørgsmål, som du ikke har kunne finde svar på her 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.