Hvad sker der i Amsterdam i februar? | Det skal du lave i kanalernes by denne måned

25. januar 2018

Februar er lige rundt om hjørnet, og det betyder, at det er tid til at tage et kig på, hvad du kan se frem til at opleve på din storbyferie i Amsterdam. Februar er en mørk, våd og kølig måned, som generelt er mere stille end resten af året. Men ligesom alle andre steder verden over, er februar måneden for Valentinsdag den 14. februar, ligesom den hollandske udgave af fastelavn, karneval, bliver fejret i de katolske provinser. Her er de skønne oplevelser, du kan se frem til i Amsterdam i februar!

Månedens begivenheder

14. februar | Valentinsdag

Det er nok ikke nogen overraskelse, at den 14. februar står i kærlighedens tegn verden over. Dette er også tilfældet i Amsterdam, og måske du endda har inviteret din udkårende med på en romantisk tur til Amsterdam i anledning af Valentinsdag i år? Restauranter over hele byen er naturligvis ekstra travle netop denne dag, så det er en god idé at bestille bord på forhånd. Flere spisesteder har også særlige arrangementer i anledning af Valentinsdag. Denne aften kan du for eksempel kombinere en 3-retters middag med en film med udsigt over byen på Pllek, tage en omgang Valentins-bingo på bryggeriet De Prael, eller nyde en 4-retters middag i stearinlysesenes skær og med udsigt til kanalerne.  Skal det ikke være pladderromantisk, kan du svinge forbi mikrobyggeriet Oedipus, hvor du kan få en flaske eller to af deres kærlighedsøl, Mannenliefde, mens du ser filmen, O Brother, Where Art Thou?

Har du brug for lidt mere inspiration til at finde det rette spisested til en romantisk aften i Amsterdam, kan du tage et kig på min spiseguide til Amsterdam lige her.

Indtil 4. februar | Skøjtebane på Museumplein

Skøjteture hører ikke kun julen til! Kombiner dit museumsbesøg på et af Amsterdams største museer som Rijksmuseum, Stedelijk eller Van Gogh med en lille skøjtetur på hollands smukkeste skøjtebane lige foran de ikoniske Amsterdam bogstaver.

(Mandag-torsdag & søndag kl. 10.00-21.00, fredag-lørdag kl. 10.00-12.00, Museumplein, 1071 Amsterdam)

Markeder

Hver dag | Albert Cuypmarkt

Byens ældste og mest berømte marked findes i De Pijp ganske få meter fra Heineken Experience. På denne lange gade findes et væld af boder med alt fra juice og blomster til klipklappere og andet ragelse. Ja, som I nok kan høre, er jeg ikke særligt imponeret. Dog vil jeg sige, at det er et ret godt sted at komme, hvis man er på udkig efter en billig frokost. Her er for eksempel boder med sild og andet godt fra havet, men min favorit er nu boden, hvor man kan få alt med kylling – heriblandt en virkelig god og spicy kyllingeburger. Slut af med en frisklavet stroopvaffel to go!

 

Mandag-lørdag | Waterlooplein

Er du en mester til at gøre en god handel, er loppemarkedet på Waterlooplein måske noget for dig. På dette loppemarked, der blev opstartet helt tilbage i 1880 af de lokale jøder, kan du finde frem til dine næste par sko, ting til hjemmet og alverdens andre ting og sager.

(Kl. 09.30-18.00. Waterlooplein 2, 1011 AL Amsterdam)

 

Mandag-lørdag | Oudemanhuis Book Market

Elsker du gamle og smukke bøger lige så meget som jeg, er dette markedet for dig! Dette indendørs bogmarked befinder sig i centrum af Amsterdam og i en overdækket passage mellem en række historiske universitetsbygninger. Uanset om du skal have en bog eller to med hjem til samlingen eller ej, bør du besøge markedet blot for at opleve den helt særlige stemning!

(Boekenmarkt Oudemanhuispoort, Oudemanhuispoort 1012 CN Amsterdam)

 

Hver lørdag og mandag | Noordermarkt

Skal det være lokalt og med fokus på god mad og lækre råvarer, skal vejen lægges forbi mit lokale madmarked, der finder sted hver lørdag på Noordermarkt i Jordaan. På dette lille marked foran Noorderkerk kan man købe løs af økologiske grøntsager, massevis af gouda, blomster, friskbagt brød, en god blanding af keramik og nipsting samt en lille bid mad til, når turen går videre til næste aktivitet. Kommer du her mandag, kan du shoppe løs i antikviteter og andre lopper!

(Noordermarkt 42B, 1015 NA Amsterdam)

 

Hver lørdag | Lindengracht

Skal du have et meget større udvalg end det på Noordermarkt, kan du gå til den næste gade, Lindengracht, hvor du finder et 900 meter lange loppe- og madmarked. Her kan du vitterligt finde alt; planter, mad, tøj i lange baner og en ringklokke til cyklen.

(Kl. 09.00-17.00. Lindengracht, 1015 JX Amsterdam)

 

4. februar | Søndagsmarked i Westergasfabriek

Den første søndag i måneden året rundt kan du gå på opdagelse i spændende boder med alt fra lopper til brugskunst i Westergasfabriek, som ligger i Westerpark. Her kan du finde en unik gave eller souvenir, som er designet og produceret af lokale. Denne måned er der Valentinsdagtema, så du kan glæde dig til masser af chokolade, hjerter og pladderromantik. Derudover finder markedet sted på samme tid som Little Italy, hvor du kan nyde godt af italienske specialiteter.

(Kl. 12.00-18.00. Klonneplein 1, 1014 DB Amsterdam)

 

17. – 18. februar | IJ-Hallen

I IJ-Hallen i Amsterdam Nord er der to gange om måneden Europas største loppemarked, og turister såvel som lokale flokkes hertil for at gøre et godt kup. Er du i bil, kan du måske få et lille møbel med dig hjem, ligesom der er også mulighed for at få fyldt den håndbagagen godt op med læssevis af tøj til ingen penge.

(Kl. 09.00-16.30. IJ-Hallen – Tt. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam)

 

18. februar | Museumsmarked

En gang om måneden året rundt samles lokale designere foran Rijksmuseet til Museum Market. Gå på udkig efter den perfekte gave til veninden eller nips til hjemmet blandt en masse små boder med lokalproducerede varer. Efter lidt shopping kan du besøge enten det berømt Rijksmuseum, gå i Van Goghs fodspor på museet til ære for ham, eller beundre moderne kunst på Stedelijk.

(Kl. 12.00-18.00. Museumplein, Museumpromenade, 1079 RA Amsterdam)

 

24. -25. februar | Maker Market De Hallen

Du kan måske huske, at jeg nævnte De Hallen i min madguide til Amsterdam. De Hallen er meget mere end street food-mekkaet Food Hallen. Udover mad kan du nemlig også gå i biografen, tage dansetimer og købe fine ting til dig selv eller hjemmet i de små butikker. Den 24. og 25. februar går disse butikker og andre lokale kreative sammen til det månedlige Maker Market, hvor du kan støtte de lokale ved at købe dine souvenirs her.
(Kl. 12.00-17.00. De Hallen Amsterdam. Hannie Dankbaarpassage, 1053 RT Amsterdam)

Hyggelige dagsture fra Amsterdam

Karneval i de katolske provinser

Vi kender alle til vores danske fastelavn, til Mardi Gras i New Orleans og til det kæmpe karneval i Rio. Men vidste du, at også hollænderne har en kæmpe fest weekenden før, fasten begynder? Carnaval fejres hovedsagligt i de katolske provinser Noord Brabant, Gelderland og Limburg. Skal du vælge ét sted at opleve disse festligheder, skal du tage til middelalderbyen Maastricht, der ligger i det sydlige Holland. Her kan du se frem til en fest, som varer fra fredagen før fastelavn til onsdagen efter, hvor gaderne fyldes med musik, farver samt berusende og dansende hollændere.

 

Rotterdam

Rotterdam er Hollands andenstørste by men skiller sig utroligt meget ud fra mængden af idylliske hollandske kanalbyer. Ligesom mange andre byer i Holland, blev store dele af Rotterdam fuldstændigt jævnet med jorden under 2. Verdenskrig. I stedet for at genopbygge byen, som den var, endte Rotterdam med at genopstå med den mest interessante arkitektur, som absolut er værd at opleve. Den 24. januar til den 4. februar finder den Internationale Film Festival sted, og mellem de mange spændende film, kan du jo passende hoppe ind og få en bid af den burger, der er kåret som Hollands bedste.

Gouda

I det sydlige Holland ligger byen Gouda, der er oprindelsesstedet for den ost, som hollænderne påstår er verdens bedste. Hver sommer vågner byen fra sin dvale takket være det populære ostemarked, som folk kommer fra nær og fjern for at opleve. Men der er også mange andre ting, du kan opleve i Gouda – selv uden for sommermånederne!

SaveSave

SaveSave

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

About

Hej, jeg er Camilla – udlandsdansker, makeupsamler, rejsefanatiker og selverklæret Amsterdam-ekspert

8 comments

 1. Comment by Katja Berger

  Katja Berger Reply 30. januar 2018 at 14:43

  En eller anden dag skal jeg til Amsterdam. 😀

  • Comment by Camilla

   Camilla Reply 7. marts 2018 at 22:16

   Det skal du helt sikkert! Det er sådan en skøn by 🙂

 2. Comment by Eline Tychsen

  Eline Tychsen Reply 5. februar 2018 at 13:58

  Shit jeg gad godt til Amsterdam. NU!

 3. Comment by Tina

  Tina Reply 5. februar 2018 at 14:53

  Gouda – Der må jeg hen 😀 Tak for spændende læsning og interessante oplysninger, hvem der bare boede tættere på 😉

  • Comment by Camilla

   Camilla Reply 7. marts 2018 at 22:13

   Haha, jeg gad også godt besøge Gouda igen. Sådan en fin by. Og så er der jo selvfølgelig al osten 😛

 4. Pingback: Valentinsdag eller date night i Amsterdam | 5 idéer til den perfekte date i kanalernes by

 5. Comment by Vanessa

  Vanessa Reply 14. februar 2018 at 0:56

  Ih, sikke mange gode tips. Jeg må altså opleve Amsterdam en dag 😃

  • Comment by Camilla

   Camilla Reply 7. marts 2018 at 22:08

   Det må du helt sikkert! Det er sådan en fed by 🙂

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Go top