Valentinsdag eller date night i Amsterdam | 5 idéer til den perfekte date i kanalernes by

Valentinsdag eller date night i Amsterdam | 5 idéer til den perfekte date i kanalernes by

Har du planlagt en romantisk storbyferie til Amsterdam denne Valentinsdag eller måske senere på året? Amsterdam er den ideelle destination for din kæresteferie med sine idylliske kanaler, smukke kanalhuse, lækre spisesteder og mindst lige så lækre hoteller. I dette indlæg har jeg samlet en håndfuld romantiske oplevelser, som du kan se frem til på din Valentinsdag eller kæresteferie i smukke Amsterdam.

Se byen fra vandet

Amsterdam går (ligesom mange andre byer) under kaldenavnet Nordens Venedig, og præcis ligesom i Venedig bør enhver date night inkludere en sejltur på de romantiske kanaler. Mulighederne er uendelige, når det kommer til måder at opleve Amsterdam fra vandet. Du kan hoppe på en af de mange kanalrundfarter, som du finder rundt omkring i byen, du kan tage på en tur med en af de mindre både fra Lovers, eller du kan leje helt lille båd for to. På Valentinsdag er der også en særlig rundfart, hvor du med et glas bobler kan beundre de smukt oplyste gader, broer og kanaler på en aftencruise.

Se en film

Movienight er altid en sikker vinder på den perfekte date – også i Amsterdam. Som du kunne se i min oversigt over februar måned, er der en række særlige arrangementer i forbindelse med Valentinsdag. Du kan for eksempel svinge forbi mikrobyggeriet Oedipus, hvor du kan få en flaske eller to af deres kærlighedsøl, Mannenliefde, mens du ser filmen, O Brother, Where Art Thou. Er lige denne film ikke din smag, kan du jo også tage ind og se en af de mange nye film, der går i biograferne nu. Min yndlings biograf er den smukke Tuschinski, der ligger lige ved Rembrandtplein, og hvor flere af de større filmpremierer finder sted. Du kan se en oversigt over spilletiderne her.

A post shared by ashchagla (@ashchagla) on

Nyd en omgang high tea

Udover de særlige Valentinsbegivenheder, som jeg nævnte i min Februar kalender, er der er også massevis af spisesteder, som er romantiske at besøge uanset årstid. Kommer du til Amsterdam i løbet af vinteren, er det dog især passende at forkæle dig selv og din udkårne med en kop varm te og søde sager i lange baner på en af byens mange spisesteder, der serverer high tea.

Den mest overdådige high tea fås hos The Duchess, som har til huse i W Amsterdam – et utroligt ekstravagant hotel lige ved Dam-pladsen i centrum af Amsterdam. Her kan du nyde godt af både søde desserter og små, salte retter, som serveres med dit valg af te, juice og champagne. Her kan alle budgetter også sagtens følge med, da du kan vælge mellem forskellige menuer fra 35 € per person og op til 59 € per person for hele 20 retter.

(The Duchess | W Hotel. Spuistraat 172, 1012 VT Amsterdam. Mandag-lørdag kl. 11.00-23.00. Søndag kl. 11.00-23-30)

A post shared by THE DUCHESS (@theduchess_official) on

Tag på stranden

Holland bugner ikke blot med idylliske kanaler, men også med et væld af skønne sandstrande langs den smukke kyststrækning. Derfor kunne du jo tage din udkårne væk fra storbyens stress og jag og i stedet nyde et par timer i den fri natur. Du kan for eksempel vælge at tage ud til stranden Bloemendaal an Zee, der ligger cirka en times kørsel fra Amsterdam med offentlig transport. Er tiden til det, vil jeg dog klart anbefale dig at tage en dagstur til Haag i det sydlige Holland. Besøg Fredspaladset, se maleriet Pige med perleørering på museet Mauritshuis og slut dagen af med at tage sporvognen ud til strandbyen Scheveningen, hvor I kan gå en tur langs stranden, beundre det smukke Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague, og nyde en kop kaffe på en af de mange hyggelige caféer langs havet.

Der går tog direkte til Den Haag Centraal fra Amsterdam Centraal.

Her skal du bo i Amsterdam

Amsterdam er hjem til utallige lækre hoteller for vitterligt enhver smag og ethvert budget. Skal du fuldende din romantiske storbyferie i kanalernes by, vil jeg naturligvis anbefale dig at bo på et hotel ved de ikoniske kanaler.

Hotel Pulitzer ligger på Prinsengracht, som er den mest populære kanal af Amsterdams tre hovedkanaler. Dette 5-stjernede hotel har til huse i hele 25 historiske kanalhuse fra 1600- og 1700-tallet. Værelserne er utroligt smukt indrettede, restauranten serverer så lækker mad, og så bor du blot et minuts gang fra seværdigheder som Anne Franks Hus, Westerkerk og De 9 Gader. Du kan se priser og ledige datoer for Hotel Pulitzer her (reklamelink).

Mr. Jordaan er det hyggeligste lille boutique-hotel, som tilfældigvis ligger ved den ene af mine to yndlingskanaler, Bloemgracht. Her bor du i et kanalhus fra det 17. århundrede midt i skønneste Jordaan. Hotellet er indrettet med de smukkeste trædetaljer, serverer traditionel hollandsk morgenmad, og så ligger Anne Franks hus for enden af kanalen, lige som du også kan nå til mit lokale lørdagsmarked, Noordermarkt, på blot 5 minutter. Du kan se priser og ledige datoer for Mr. Jordaan her (reklamelink).

I kunne også bo på vandet – bogstaveligt talt! Udover de idylliske kanalhuse, så er Amsterdams kanaler især kendt for at være hjem til massevis af husbåde. Jeg har udtrykt min begejstring for Airbnb flere gange her på bloggen, og det er især i forbindelse med en tur til Amsterdam, at man virkelig indser hvor fantastisk et koncept, det er. Airbnb bugner simpelthen med fantastiske muligheder for at prøve at bo som en lokal i en af Amsterdams mange husbåde. Du kan for eksempel bo i en studiolejlighed i denne husbåd, eller du kan få en hel (og vildt lækker) båd for dig selv. Du kan finde mange flere Airbnbs i Amsterdam lige herTilmelder du dig Airbnb via dette link vil du modtage 250 kroner til næste rejse, mens jeg vil få 150 kroner i rejsekredit, så jeg kan finde en masse nye, spændende Airbnbs til jer. Så er den første overnatning i Amsterdam også næsten betalt! (:

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , ,

7 svar til “Valentinsdag eller date night i Amsterdam | 5 idéer til den perfekte date i kanalernes by”

    • Ej hvor sjovt, at du også har boet i Holland. Jeg er også så vild med de fine huse, de har her 🙂

  1. Igen – du gør kun længsel efter at opleve Amsterdam endnu større hus mig! Og så bliver jeg altså nødt til at komplimentere dine billeder – de er bare spot on, og så stemnings fyldte <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.