5 ting du kan lave på en dagstur til Haarlem

5. marts 2018

I dag er det blevet tid til endnu et indlæg om en af de mange skønne byer, du kan besøge i Holland – perfekt til en dagstur under din storbyferie i Amsterdam. Dagens destination er Haarlem, som ligger i det vestlige Holland. Hvis det ikke var for min skønne lejlighed her i Amsterdam, så var jeg gerne flyttet til Haarlem. Haarlem har nemlig alt det, jeg elsker ved Amsterdam, men fordelt over et meget mindre område og minus horderne af turister. Derudover byder byen på ene af smukke bygninger og ikke mindst det bedste udvalg af museer i hele Holland. Og så tager det blot 15 minutter at komme hertil fra Amsterdam centrum. Her er 5 ting, du kan se frem til at lave på din dagstur til Haarlem! 

Beundr den smukke kirke

Den mest populære attraktion i Haarlem er den smukke kirke Grote Kerk Van St. Bavo. Vælger du at gå inden for, kan du opleve smukke kunstværker fra Renæssancen og ikke mindst det 30 meter høje kirkeorgel. Kirken er dog mindst lige så skøn at beundre udefra, så gør dig selv en tjeneste og gå en runde rundt om kirken, så du kan se den fra alle vinkler og også udforske de livlige gader, der er spækket med små butikker og hyggelige caféer. Entréen til kirken koster 2,50 € per person. Kommer du her om lørdagen eller mandagen kan du gå på opdagelse i de mange spændende boder med mad og antikviteter, som finder sted på markedspladsen, Grote Markt, foran kirken.

(Grote Kerk Van St. Bavo. Grote Markt 22, 2011 RD Haarlem. Åben mandag-lørdag kl. 10.00-17-00)

Få engelsk high tea

Haarlem er hjem til utallige tehuse og -butikker. Spørg mig ikke hvorfor, men de er vilde med te i Haarlem! Min favorit er Bil Babette, som er eget af en engelsk kvinde, som gør sit ypperste for at give dig en god oplevelse. Styrk dig med en kop te, en sandwich eller et stykke kage. Du kan også gå all in og bestille en omgang high tea, hvor du får serveret nok små retter til at holde dig mæt resten af dagen.

(Bij Babette. Kruisstraat 31, 2011 PW Haarlem. Åben hver dag kl. 09.30-18.00)

Shop i de mange butikker

Haarlem er det rene paradis for shopaholics. Byen er kåret som Hollands bedste shoppingby og bugner med utallige små butikker, som med garanti vil falde i enhver smag. Koningsstraat og de andre gader, der fører ud til Grote Markt og Sankt Bavo Kirken er de bedste steder at finde din nye yndlings butik. Trænger du til en kort pause midt i shoppingen, kan du passende benytte dig af en af de mange butikker, som også huser et lille pitstop med kaffe og lette retter. Her er Sissy-Boy min personlige favorit.

Gå en tur ved den gamle mølle

Holland er kendt for sine gamle møller, og i Haarlem har du mulighed for at se en af dem. Adriaan-møllen blev oprindeligt bygget i det 18. århundrede men måtte blive genopbygget i 2002, da møllen gik til i en brand. Inde i møllen er der et museum, men spar dog dig selv for indgangsgebyret. Møllen er alligevel ikke så interessant indvendig, og der er mange andre muligheder for at opleve møller i Holland, som rent faktisk er gamle og stadig i drift. Den bedste måde at opleve møllen på er ved at gå en tur langs vandkanten, hvor du også kan spotte de sjove huse, som du ser i billedet ovenfor.

(Molen De Adriaan. Papentorenvest 1A, 2011 AV Haarlem)

Drik øl i en kirke

Hvad er den bedste afslutning på en dagstur til Haarlem (eller en hvilken som helst anden by i Holland)? Øl selvfølgelig! Haarlem er hjem til en masse større og mindre bryggerier, men den mest specielle oplevelse findes dog i Jopenkerk. Dette populære bryghus har til huse i en nedlagt kirke, hvor du kan nyde en kølig øl, mens solen står ind ad de farvede glasvinduer. Jopenkerk er som sagt et utroligt populært sted, så vær klar på at skulle vente på at få et bord.

(Jopenkerk. 

SaveSave

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

About

Hej, jeg er Camilla – udlandsdansker, makeupsamler, rejsefanatiker og selverklæret Amsterdam-ekspert

10 comments

 1. Comment by Laila MA - Rundt Ekvator

  Laila MA - Rundt Ekvator Reply 6. marts 2018 at 8:08

  Hit har jeg lyst til å reise. Flotte bilder og mange spennende opplevelser.

  • Comment by Camilla

   Camilla Reply 7. marts 2018 at 21:46

   Tusind tak for din kommentar Laila. Haarlem er så hyggelig en by (:

 2. Comment by Eline Tychsen

  Eline Tychsen Reply 6. marts 2018 at 10:03

  Det er vanvittigt så mange skønne steder der alligevel er i Holland 😀 Uden at have været der, er jeg helt forelsket i det land <3

  • Comment by Camilla

   Camilla Reply 7. marts 2018 at 21:46

   Holland er også så dejligt et land med utroligt mange skønne byer (:

 3. Comment by Frk Mejer

  Frk Mejer Reply 10. marts 2018 at 13:32

  Hvor lyder det alt sammen hyggeligt ?

  • Comment by Camilla

   Camilla Reply 14. marts 2018 at 11:22

   Enig. Haarlem er sådan en hyggelig by 🙂

 4. Comment by Lotte

  Lotte Reply 21. marts 2018 at 20:42

  Perfekt – vi har planlagt en tur til Holland i april og har valgt at booke hotel i Haarlem i stedet for i Amsterdam ? Tak for gode tips ??

  • Comment by Camilla

   Camilla Reply 22. marts 2018 at 10:08

   Dejligt du kan bruge mine tips, Lotte! Super god idé at booke hotel i Haarlem frem for i Amsterdam. Man kan spare så mange penge, og så er det så let at komme til Amsterdam med toget. Har I mod på det, kan I også prøve at cykle til Amsterdam en dag under jeres ophold. Turen tager knap 1 time 🙂

 5. Comment by Lene Jelstrup

  Lene Jelstrup Reply 30. marts 2019 at 12:41

  Hej Camilla
  Takker for din blog og gode råd omkring Amsterdam. Virkelig inspirerende tips, som vi vil benytte os af.
  Vi tager til Holland i morgen og en uge frem. Skal bo i Groningen den første overnatning og ellers Dreihuis resten af ugen. Tæt på naturen, vandet og toget til Amsterdam. Vi glæder os.

  Hilsen Lene

  • Comment by Camilla

   Camilla Reply 6. april 2019 at 22:57

   Hej Lene
   Tusind tak for din søde kommentar.
   Hvor er det bare dejligt, at I har kunne bruge min tips til Amsterdam og Holland.
   Groningen er sådan en dejlig by, så jeg håber, I har nydt jeres tur dertil og til Driehuis. Sidstnævnte er et sted, jeg endnu har til gode at opleve, så du må endelig dele dine tips hertil, hvis der er noget, du mener, jeg absolut bør opleve 🙂

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Go top