5 ting du kan lave på en dagstur til Haarlem

5 ting du kan lave på en dagstur til Haarlem

I dag er det blevet tid til endnu et indlæg om en af de mange skønne byer, du kan besøge i Holland – perfekt til en dagstur under din storbyferie i Amsterdam. Dagens destination er Haarlem, som ligger i det vestlige Holland. Hvis det ikke var for min skønne lejlighed her i Amsterdam, så var jeg gerne flyttet til Haarlem. Haarlem har nemlig alt det, jeg elsker ved Amsterdam, men fordelt over et meget mindre område og minus horderne af turister. Derudover byder byen på ene af smukke bygninger og ikke mindst det bedste udvalg af museer i hele Holland. Og så tager det blot 15 minutter at komme hertil fra Amsterdam centrum. Her er 5 ting, du kan se frem til at lave på din dagstur til Haarlem! 

Beundr den smukke kirke

Den mest populære attraktion i Haarlem er den smukke kirke Grote Kerk Van St. Bavo. Vælger du at gå inden for, kan du opleve smukke kunstværker fra Renæssancen og ikke mindst det 30 meter høje kirkeorgel. Kirken er dog mindst lige så skøn at beundre udefra, så gør dig selv en tjeneste og gå en runde rundt om kirken, så du kan se den fra alle vinkler og også udforske de livlige gader, der er spækket med små butikker og hyggelige caféer. Entréen til kirken koster 2,50 € per person. Kommer du her om lørdagen eller mandagen kan du gå på opdagelse i de mange spændende boder med mad og antikviteter, som finder sted på markedspladsen, Grote Markt, foran kirken.

(Grote Kerk Van St. Bavo. Grote Markt 22, 2011 RD Haarlem. Åben mandag-lørdag kl. 10.00-17-00)

Få engelsk high tea

Haarlem er hjem til utallige tehuse og -butikker. Spørg mig ikke hvorfor, men de er vilde med te i Haarlem! Min favorit er Bil Babette, som er eget af en engelsk kvinde, som gør sit ypperste for at give dig en god oplevelse. Styrk dig med en kop te, en sandwich eller et stykke kage. Du kan også gå all in og bestille en omgang high tea, hvor du får serveret nok små retter til at holde dig mæt resten af dagen.

(Bij Babette. Kruisstraat 31, 2011 PW Haarlem. Åben hver dag kl. 09.30-18.00)

Shop i de mange butikker

Haarlem er det rene paradis for shopaholics. Byen er kåret som Hollands bedste shoppingby og bugner med utallige små butikker, som med garanti vil falde i enhver smag. Koningsstraat og de andre gader, der fører ud til Grote Markt og Sankt Bavo Kirken er de bedste steder at finde din nye yndlings butik. Trænger du til en kort pause midt i shoppingen, kan du passende benytte dig af en af de mange butikker, som også huser et lille pitstop med kaffe og lette retter. Her er Sissy-Boy min personlige favorit.

Gå en tur ved den gamle mølle

Holland er kendt for sine gamle møller, og i Haarlem har du mulighed for at se en af dem. Adriaan-møllen blev oprindeligt bygget i det 18. århundrede men måtte blive genopbygget i 2002, da møllen gik til i en brand. Inde i møllen er der et museum, men spar dog dig selv for indgangsgebyret. Møllen er alligevel ikke så interessant indvendig, og der er mange andre muligheder for at opleve møller i Holland, som rent faktisk er gamle og stadig i drift. Den bedste måde at opleve møllen på er ved at gå en tur langs vandkanten, hvor du også kan spotte de sjove huse, som du ser i billedet ovenfor.

(Molen De Adriaan. Papentorenvest 1A, 2011 AV Haarlem)

Drik øl i en kirke

Hvad er den bedste afslutning på en dagstur til Haarlem (eller en hvilken som helst anden by i Holland)? Øl selvfølgelig! Haarlem er hjem til en masse større og mindre bryggerier, men den mest specielle oplevelse findes dog i Jopenkerk. Dette populære bryghus har til huse i en nedlagt kirke, hvor du kan nyde en kølig øl, mens solen står ind ad de farvede glasvinduer. Jopenkerk er som sagt et utroligt populært sted, så vær klar på at skulle vente på at få et bord.

(Jopenkerk. 

SaveSave

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , ,

10 svar til “5 ting du kan lave på en dagstur til Haarlem”

 1. Perfekt – vi har planlagt en tur til Holland i april og har valgt at booke hotel i Haarlem i stedet for i Amsterdam ? Tak for gode tips ??

  • Dejligt du kan bruge mine tips, Lotte! Super god idé at booke hotel i Haarlem frem for i Amsterdam. Man kan spare så mange penge, og så er det så let at komme til Amsterdam med toget. Har I mod på det, kan I også prøve at cykle til Amsterdam en dag under jeres ophold. Turen tager knap 1 time 🙂

 2. Hej Camilla
  Takker for din blog og gode råd omkring Amsterdam. Virkelig inspirerende tips, som vi vil benytte os af.
  Vi tager til Holland i morgen og en uge frem. Skal bo i Groningen den første overnatning og ellers Dreihuis resten af ugen. Tæt på naturen, vandet og toget til Amsterdam. Vi glæder os.

  Hilsen Lene

  • Hej Lene
   Tusind tak for din søde kommentar.
   Hvor er det bare dejligt, at I har kunne bruge min tips til Amsterdam og Holland.
   Groningen er sådan en dejlig by, så jeg håber, I har nydt jeres tur dertil og til Driehuis. Sidstnævnte er et sted, jeg endnu har til gode at opleve, så du må endelig dele dine tips hertil, hvis der er noget, du mener, jeg absolut bør opleve 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.