DET BEDSTE STED AT SE VINDMØLLER I HOLLAND

DET BEDSTE STED AT SE VINDMØLLER I HOLLAND

Godaften allesammen! Jeg håber, I er kommet godt over påsken og den forlængede weekend. Selvom vi egentlig fejrer påsken hernede i Holland, så havde jeg faktisk kun én ekstra fridag, nemlig i går. Det betyder dog ikke, at vi ikke havde tid til at komme ud og se noget nyt. Min søster og hendes kæreste havde nemlig valgt at tilbringe deres påskeferie hos os i Amsterdam, så for at opleve noget andet end de sædvanlige kanaler og husbåde, valgte vi at tage på en dagstur til Zaanse Schans, der siges at være det allerbedste sted at se vindmøller i Holland.

Zaanse Schans er en tidliger industriel landsby, der i sin storhedstid var hjem til over 1000 vindmøller, men som i dag er helt nede på 6. Landsbyen ligger lige uden for Zaandam 15 kilometer nord for Amsterdam. Der arrangeres adskillige ture hertil via alverdens turistbureauer, men den allernemmeste (og billigste) løsning er at tage bus 391 fra Amsterdam Centraal, som vil føre jer lige til indgangen til Zaanse Schans. Billetten koster sølle 10 € for en returbillet mod de guidede ture, der starter fra 50 €. I landsbyen har man mulighed for at købe et såkaldt Zaanse Schans-kort, der skulle give adgang til alle museer og én af vindmøllerne for 15 €, men lad for guds skyld være med at købe det! Der er allerede gratis adgang til stort set alle museerne, der er værd at besøge, og adgang til vindmøllerne koster 4 € per mølle. Den allerbedste måde at se møllerne på, er ved bare at gå rundt til hvert enkelt og efterfølgende gå en tur langs de idylliske huse i landsbyen.

Der er dog ét minus ved Zaanse Schans: Det er voldsomt populært! Vi havde selvfølgelig valgt et lidt dårligt tidspunkt, da vi besøgte landsbyen midt i weekenden og i påskeferien, men stedet var mildest talt overrendt af turister. Så kom endelig så tidligt som muligt eller midt på ugen for at undgå de store tourgrupper og hav vindmøllerne helt for jer selv. Til trods for at visse aspekter af landsbyen er utroligt kommercielt og turistet, så er vindmøllerne stadig autentiske, i drift og i den bedste stand, man finder dem i i Holland. Så hvis man trænger til en pause fra kanalerne, så er det uden tvivl en dagstur værd!

 

Har I besøgt Zaanse Schans, og hvad syntes I om stedet?

Follow

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , ,

3 svar til “DET BEDSTE STED AT SE VINDMØLLER I HOLLAND”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.