5 gode grunde til at du skal besøge Rotterdam

5 gode grunde til at du skal besøge Rotterdam

Rotterdam er Hollands andenstørste by, som skiller sig utroligt meget ud fra mængden af idylliske hollandske kanalbyer. Ligesom mange andre byer i Holland, blev store dele af Rotterdam fuldstændigt jævnet med jorden under 2. Verdenskrig. I stedet for at genopbygge byen, som den oprindeligt så ud, endte Rotterdam med at genopstå med den mest interessante arkitektur, som absolut er værd at opleve. Kræver du lidt mere overbevisning, har jeg her samlet 5 gode grunde til, at du skal besøge Rotterdam på din næste tur til Holland. 

Kubus-husene

Rotterdam er spækket med iøjenfaldende bygninger – nogle mere heldige end andre. Byens mest berømte bygninger nok de gule Kobus-huse, som sammen med et blyantsformet lejlighedskompleks  udgør det såkaldte Overblaak-byggeri, der blev opført i 80’erne. Du har endda mulighed for at besøge et af de futuristiske huse for sølle 2,50 €.

(Overblaak 70, 3011 MH Rotterdam)

Op Het Dak

Naturligvis er mad et par af grundende til, at du skal lægge vejen forbi Rotterdam. Byen er simpelthen spækket med lækre og hippe spisesteder, som tilmed er langt billigere end i Amsterdam. Min favorit er Op Het Dak, der ligger på toppen af en betonbygning i et lidt mystisk kvarter. I denne café med egen urtehave kan du nyde en god kop kaffe, en lækker morgenmad eller en grøn frokost med ingredienser fra haven uden for, hvor du også har en ganske fin udsigt over byen.

(Op het dak. Schiekade 189, 3013 BR Rotterdam. Åben onsdag-søndag kl. 09.00-17.00. Lukket mandag og tirsdag)

Markthal

Markthal ligger i det samme futuristiske område som Kubus-husene. Dette gigantiske indendørs madmarked bugner med boder, hvor du kan købe enten takeaway, lokale delikatesser eller friske råvarer. Som du kan se nedenfor, er hallen udsmykket med et kæmpe oplyst juletræ i juletiden, men det er nu mindst lige så meget værd at besøge resten af året. Udover madboder, er Markthal også hjem til en række restauranter – blandt andet Jamie’s Italian har til huse her.

(Markthal. Dominee Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam. Åben mandag-torsdag og lørdag kl. 10.00-20.00, fredag kl. 10.00-21.00 og søndag kl. 12.00-18.00)

Witte Huis

Witte Huis er et af de meget få bygninger i Rotterdam, der overlevede bombningen tilbage i 1940. Dengang bygningen blev opført i 1898, var det Europas højeste bygning, og det var tilmed det allerførste højhus, der blev opført i Europa. Der er sket meget på de over 100, siden Witte Huis blev opført, og selvom dets højde ikke just er imponerende i dag, er det stadig en meget smuk bygning i art-nouveau-stil, som overraskende nok passer rigtigt fint ind i det ellers futuristiske Rotterdam.

(Witte Huis. Geldersekade 1, 3011 Rotterdam)

Ter Marsch & Co

Ter Marsch & Co. er beliggende på hippe Witte de Withstraat, der er det foretrukne hængudsted i Rotterdam. Det er svært at undgå at bemærke Ter Marsch & Co., når du går ned ad gaden. Her er altid mennesker, og det er ofte tilfældet, at du skal vente et par minutter på at få et bord. Men det er det værd, når du efter lidt ventetid kan sætte tænderne i Hollands bedste burger.

(Ter Marsch & Co.. Witte de Withstraat 70, 3012 BS Rotterdam. Åben søndag-torsdag kl. 12.00-00.00. Fredag og lørdag kl. 12.00-02.00)

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , ,

3 svar til “5 gode grunde til at du skal besøge Rotterdam”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.