Pakkeliste til 3 ugers camping i Canada (og lidt storbyferie)

Pakkeliste til 3 ugers camping i Canada (og lidt storbyferie)

Indlægget indeholder reklame i samarbejde med Friluftsland

Nå venner, nu er det altså blevet tid til at få snakket om den tur til Canada! For hvis I følger med på Instagram eller Facebook, så I nok, at jeg den 1. august rejste med Ollie og mine forældre til Canada, hvor vi brugte tre uger på at roadtrippe, bo i telt, bruge en masse tid i naturen og også besøge storbyerne Vancouver, Victoria og Seattle. Vi var hjemme igen i Amsterdam forrige weekend, men jeg har tilladt mig at strække sommerferien en anelse længere og bare udnytte muligheden for at kunne nyde de sidste sommerdage her i kanalernes by. Men nu skal vi altså i gang igen! Som ved min sommerferie i Island sidste år, starter vi blidt ud med vores pakkeliste til camping i Canada.

Hvad har vi pakket i?

Hvor meget plads kræver knap 3 ugers campingferie i Canada? På vores tur til Canada fløj vi som altid med KLM, hvor der egentlig stort set altid plejer at være indchecket bagage inkluderet i billetprisen ved flyvninger uden for Europa. Det er dog ikke tilfældet på ruten mellem Amsterdam og Vancouver. Derfor valgte vi at nøjes med at deles den gratis indcheckede bagage, som altid har ved flyvninger med KLM takket være Ollies loyalitetsstatus. Det var egentlig intet problem, for vi plejer at dele kuffert på langt størstedelen at vores rejser – blandt andet for at spare penge på høje bagagegebyrer inde for Europa samt undgå besværet med at skulle rulle adskillige kufferter ud til lufthavnen. Hvilken kuffert jeg rejser med, kan du læse mere om i dette indlæg, hvor jeg har lavet en anmeldelse af min Samsonite Lite Cube DLX (link fører til reklameindlæg).

Campingudstyr (og andet praktisk)

Når man skal på camping i Canada, skal man naturligvis have udstyret i orden. I forhold til campingudstyr havde vi dog i år gjort det en del lettere for os selv i forhold til sidste års campingferie i Island, hvor vi medbragte alting selv. Men eftersom vi i år skulle være afsted i en længere periode og også skulle kombinere to ferieformer og dermed have udvidet garderoben med andet end vandretøj, valgte vi at bestille al campingudstyr på destinationen. Hvordan det foregår, og hvad man får med i sådan en pakke, vil jeg snakke om på et senere tidspunkt, men det eneste reelle campingudstyr, vi selv skulle medbringe, var vores soveposer. Det gav os også lidt plads til at tilføje lidt ting i kufferten, som kunne gøre turen lidt mere hyggelig som picnictæpper, campingpuder og en lygte. Derudover har vi naturligvis også selv medbragt håndklæder.

Tøj

Vores mængde af tøj på denne tur var meget større end sidste år. Det skyldes både, at turens varighed var dobbelt så lang men også, at vi skulle kombinere storby- og naturferie og samtidig rejse fra kolde og våde steder til næsten tropiske områder. Derfor skulle der pakkes en masse lag. Generelt havde vi pakket til 12 dage, da vi havde mulighed for at vaske tøj i vores Airbnb i Seattle. Så altså 12 sæt undertøj og strømper samt 12 toppe og t-shirts til både vandring og lidt finere brug. Derudover har jeg pakket to par pænere bukser – et par korte og et par lange samt to par leggings også i kort og lang. Så burde man ligesom være dækket ind til både storby og natur samt regn, kulde og varme. Især de kortere bukser var noget, jeg manglede sidste år i Island, hvor temperaturen sneg sig op på rekordhøje 26 grader. Der savnede jeg virkelig luft til benene. Det var heldigvis ikke tilfældet i år, hvor huden frit kunne ånde, da vi nåede langt over de 30 grader på den første del af campingturen.

De bedste vandrebukser til en ferie i naturen

Sidste år var jeg vildt glad for at have medbragt mine løbetights frem for et par jeans til de dage, hvor vi opholdt os i naturen. Både fordi de er lette at hoppe i i al slags vejr, men også fordi de er langt mere behagelige ens et par jeans. Derudover synes jeg også, det er en del pænere end et par klassiske vandrebukser. Siden sidste års tur har jeg dog gået og sukket over et par vandretights, jeg har set, hver gang jeg har været forbi min lokale Fjällräven butik her i Amsterdam. Derfor var jeg ret begejstret, da jeg modtog lige netop de tights, jeg har drømt om fra Friluftsland, som har været så flinke at sponsorere et par til rejsen. Mine vandrebukser har navnet Abisko Trekking Tights og er egentlig som et klassisk par løbetights dog noget mere slidstærke og med forstærkninger på knæ og bagdel, til når man trænger til et lille hvil under vandreturen. Det er lige netop sådan et par, jeg ville ønske, jeg havde haft i mine unge spejderdage, hvor jeg absolut hadede at skulle leve i grimme, klodsede vandrebukser på mine vandreture i Norge eller Sverige. Da jeg modtog bukserne på min sidste tur hjemme i Danmark i juni, blev min mor faktisk også så forelsket i bukserne, at hun endte med at købe et par i en anden farve, som hun havde på under hele turen. Havde vi været på familieferie i mine teenageår, ville jeg synes, at det var dødpinligt at have det samme tøj på som min mor, men nu har jeg heldigvis absolut intet imod det. 😛 Du kan købe dit eget par lækre Abisko vandreleggings hos Friluftsland her. Og så finder du mange flere sager fra Fjällräven hos Friluftsland her.

Overtøj og det løse

I forhold til overtøj nøjes jeg med den varme islandssweater, jeg købte sidste år, et halstørklæde samt en lille regnponcho, hvis vejret ikke skulle være med os. Vancouver Island skulle nemlig være et af de vådeste steder i Canada, men vi endte heldigvis med kun at have regn en enkelt dag på tre uger. Derudover blev badetøjet naturligvis også blevet pakket, så vi kunne få en dukkert i en af de mange azurblå søer, vi kørte forbi under turen. I forhold til sko holdt jeg mig i år til mine Birkenstock sandaler, et par Nike og et par sneakers til vores dage i storbyerne. Medmindre man har planer om at skulle ud på deciderede heldags vandreture, vil jeg ikke mene, at man har behov for meget mere end et par gode træningssko, når man vandrer i Canada. Jeg savnede i hvert fald ikke mine på et eneste tidspunkt.

I toilettasken

På turen havde jeg endnu en gang fundet alle mine små rejsestørrelser og samples frem fra gemmerne. På den måde kunne jeg og Ollie nøjes med at have en lille toilettaske (og en makeuppung til mig) til deling. I bund og grund er indholdet af toilettasken stort set det samme som på sidste års tur til Island. I år havde vi dog valgt at lade førstehjælpskittet blive hjemme og blot nøjes med plaster og smertestillende. Vi havde ikke store planer om at skulle ud på vilde vandreture, så hvis uheldet skulle være ude, ville vi altid kunne smutte forbi et supermarked. Det viste sig dog også at blive nødvendigt et par gange under turen. Men mere om det i mine rejsebeskrivelser.

Underholdning

På et hvilket som helst roadtrip er der brug for underholdning til de mange timer på landevejene. Denne tur var ingen undtagelse. Sidste år skrev jeg et lille indlæg om god underholdning til et roadtrip, og mange af tingene på den liste går igen på vores pakkeliste til Canada. Vi havde pakket et sæt kort, bøger, en lille højtaler og fået hentet et par playlister ned på Spotify. I mine forældres kuffert var der også blevet pakket UNO og Yatzy, så vi rigtigt kunne hygge os, når vi vendte tilbage til teltpladsen om aftenen efter en begivenhedsrig dag i naturskønne Canada.

 

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.