Vigtigheden af en god kuffert | Samsonite Lite Cube DLX

Vigtigheden af en god kuffert | Samsonite Lite Cube DLX

Reklame i samarbejde med Helm

Giv en varm velkomst til den smukke Samsonite Lite Cube DLX – min nye rejsemakker. Da jeg var hjemme i Danmark i sidste måned, var jeg så heldig at kunne fragte al min pålægschokolade, remoulade, lakrids og rugbrød med mig hjem til Amsterdam i min spritnye Samsonite kuffert, som jeg havde modtaget fra Helm. Og den kom lige i rette tid. Efter et par gåture over Amsterdams brostensbelagte gader måtte min fine men yderst klumsede blå kuffert nemlig lade livet efter min sidste tur til Hong Kong. Min nye kuffert har allerede været i brug to gange – først på turen fra Danmark og hjem til Amsterdam, og i sidste uge, hvor Ollie havde stjålet den med sig til Shanghai. Derfor kan jeg allerede nu give jer en rigtig grundig anmeldelse af min nye Samsonite Lite Cube DLX

Jeg har ærligt talt aldrig gået specielt meget op i min kuffert. Det var bare noget, der skulle købes så billigt som muligt, og det var lidt lige meget, om den var i god kvalitet. Førhen rejste jeg heller ikke halvt så meget, som jeg gør nu, så hvis min kuffert var gået i stykker, kunne jeg lykkeligt glemme alt om det, indtil jeg skulle støve kufferten frem igen efter et halvt års tid. Men efterhånden som jeg er begyndt at rejse mere og mere, og hvor jeg i flere perioder har levet i en kuffert, ja så indser man hurtigt, hvor vigtigt det er, at have en rigtig god kuffert.

Jeg har indtil for to år siden altid rejst med en kuffert i stof, men efter at adskillige af disse er blevet fuldstændigt revet i stykker på mine rejser, faldt valget for to år siden på en hardcase kuffert. Den havde en rigtig flot blå farve, lod til at være yderst robust, havde fire hjul og var kæmpestor – jeg tror sagtens, der kunne være et menneske i den. Umiddelbart lyder det til at være drømmen af en kuffert, og det var det skam også på de første rejser. Men så snart jeg flyttede til Amsterdam, indså jeg, hvor dårlig den egentlig var. Efter blot et par ture fra hovedbanegården og hjem til vores lejlighed – en gåtur på 2 kilometer med brosten hele vejen – måtte det ene efter det andet hjul lade livet. De kunne simpelthen ikke klare at blive rullet for meget, hvilket jo er ret vigtigt, at en kuffert kan. Da vi så vendte hjem fra Hong Kong i maj med kufferten fuld af gaver og souvenirs, gik det sidste af de fire hjul til, da vi ikke engang var halvvejs hjemme. Resten af turen hjem måtte vi skiftes om at trække kufferten langs kanalerne, hvilket naturligvis ikke gjorde kuffertens stand meget bedre. Derfor blev Ollie og jeg hurtigt enige om, at den fine blå kuffert måtte nøjes med at blive brugt til opbevaring i vores roderum, og så skulle vi ud og investere i en god kuffert, der kan holde til mere end blot et par ture. Ellers ville kuffertbudgettet hurtigt løbe op, hvis jeg skulle ud at køben en ny efter hver rejse.

Efter mit sidste mislykkede kuffertkøb var jeg kommet frem et par krav til min næste kuffert:

  1. Den skal være robust men alligevel ikke veje adskillige kilo
  2. Den skal være rummelig og allerhelst være overskueligt indrettet
  3. Den skal være nem at have med sig rundt og skal kunne klare både brosten og busture
  4.  Og så må den naturligvis også gerne være pæn at se på

Efter en masse research og en snak med min kære svigermor, faldt valget på en kuffert fra Samsonite. Svigermor har nemlig efterhånden haft sin kuffert derfra i 10 år, uden at den har fået den mindste skræmme, og både hun og internettet var meget enige om, at Samsonite laver de allerbedste kufferter på markedet.

Kufferten er pæn

Efter at have scrollet gennem Helms utroligt store udvalg af kufferter fra Samsonite og adskillige andre mærker, blev jeg fuldstændigt forelsket i deres kuffert fra Lite Cube DLX-serien. Dette er en ny luksusversion af Samsonite’s klassiske Lite-Cube, som er blevet opgraderet med lækre læderdetaljer og en ekstra flot indretning. Hvor min tidligere blå kuffert bestemt også var fin at se på og nemt kunne genkendes ved bagageudleveringen, så er denne langt mere klassisk og tidløs. Det er jo kun en bonus, hvis den kommer til at holde i så mange år som svigermors. Selvom kufferten er tidløs, er der heller ingen tvivl om, at den er ekstremt smuk. På både min tur fra Danmark og til Amsterdam samt Ollies tur i sidste uge til Shanghai, fik vi nemlig begge flere kommentarer og misundelige blikke fra vores medrejsende.

Kufferten er robust

Udover at være pæn at se på, så opfylder min nye kuffert fra Samsonite også mine andre krav til min nye kuffert. Kufferten er yderst robust og fremstillet i såkaldt woven polypropylene, der er både stødsikkert og vejer ingenting. Kufferten har derfor kun en vægt på 3,2 kg. Selvom det ikke er så lidt som den såkaldte Verdens Letteste Kuffert, som man ofte ser på tilbud i Bilka, så kan denne her rent faktisk holde til meget mere end blot turen hjem fra Bilka. Ja faktisk er Samsonite så sikre på, at deres kufferter holder i mange år, at de som pt. de eneste på markedet har 10 års garanti, så du altid kan få fikset din kuffert, hvis uheldet skulle være ude.

Kufferten har gode hjul

Den er desuden udstyret med fire store dobbelthjul, der snildt kan køre adskillige kilometer på brosten. Den helt store ulempe ved min sidste kuffert var, at den kun havde enkelthjul, hvor der ikke var mellemrum mellem hjulhuset og hjulet. Derfor kunne grus let komme til at sidde fast i hjulet, så det kørte af lejet og til sidst gik fuldstændigt itu. Det kommer ikke til at ske med denne kuffert.

Kufferten er rummelig

Kufferten findes i 4 forskellige størrelser; 55 cm, 68 cm, 76 cm og 82 cm. Jeg har fået den på 76 cm og 96 liter, så der er masser af plads til at tage souvenirs hjem fra mine rejser. Lige nu går jeg lidt og overvejer at erhverve mig både den mindste kabinekuffert samt kufferten på 68 cm til mine ture på blot et par dage. Min nye kuffert er nemlig en anelse for stor, hvis jeg kun skal være væk i en uges tid – især her i sommermånederne, hvor mit tøj ikke fylder halvt så meget som om vinteren. Den er til gengæld perfekt til en rejse på 2 uger, for eksempel min forestående roadtrip i Canada i næste måned, mine ture hjem til Danmark, hvor jeg altid har mange ting med mig retur, eller hvis man som jeg og Ollie deler kuffert på en tur på en uges tid.

Kufferten er godt indrettet

Mit sidste krav er, at min kuffert skal være overskueligt indrettet. Og det må jeg sige, at min Lite Cube DLX er. Her er der virkelig tænkt på det hele. Udover at være delt ind i to store rum med opdeler og elastiske krydsbånd som mange andre kufferter, så får du her også her to overraskende flotte vasketøjs- og skoposer samt en separat pakkeramme med bøjle, så dine fine skjorter eller kjoler ikke bliver krøllede.

Derudover er kufferten også udstyret med en TSA-lås med en kombinationskode. Og så skal vi naturligvis også snakke om de andre detaljer. For selvom størstedelen af kufferten er aluminiumsfarvet, så har den også nogle øjenfaldende læderdetaljer og lækre på håndtag, lynlås og selv på de medfølgende vasketøjs- og skoposer. Det gør også bare, at jeg rent faktisk ser frem til at skulle pakke, hvor jeg normalt prøver at udskyde denne del af rejsen så meget som muligt.

Er den prisen værd?

Jo, Samsonite’s Lite Cube DLX er i den grad en kuffert i den dyre ende. Men udover at der virkelig er kræset for detaljerne, så laver Samsonite uden tvivl de bedste kufferter på markedet. De har vundet adskillige forbrugertests, og så er der som sagt hele 10 års garanti, hvilket også bekræfter, at vi har at gøre med nogle ret så fantastisk kufferter.

Jeg skal ikke nødvendigvis prøve at forsvare, at man bruger mange penge på en ny kuffert. Men for mig er den 100% pengene værd. Jeg rejser knap en gang om måneden og har 2 kilometers brosten foran mig, når jeg skal både til og fra toget til lufthavnen, så det er det virkeligt vigtigt med en kuffert, der holder, og som man uden besvær kan tage med sig rundt. Hvor jeg førhen har skulle udskifte min kuffert til 1000 kr hvert fald hvert andet år, har jeg her fået en kuffert, som mindst kommer til at holde til det dobbelte. Det er altså en investering, man sagtens kan forsvare.

Er du også faldet pladask for denne fantastiske kuffert, kan du købe din egen på Helms hjemmeside her.

Du kan finde mange flere lækre kufferter på Helms hjemmeside her.

 

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.