Hvad sker der i Amsterdam i maj? | Det skal du lave i kanalernes by denne måned

Hvad sker der i Amsterdam i maj? | Det skal du lave i kanalernes by denne måned

Så er der for alvor blevet taget hul på højsæsonen her i Amsterdam! Takket være hele landets fejring af den hollandske konges fødselsdag på King’s Day i sidste uge, tulipanernes blomstring og ikke mindst ankomsten af de lyse aftener og lunere dage, har Amsterdam og resten af Holland været destinationen for mange storbyferier den sidste måned. Og byen bliver kun endnu mere travl jo tættere, vi kommer på sommerferien. Men det er med ganske god grund. Der er nemlig intet så skønt som Amsterdam på en solskinsdag. Nu er det tid til at nyde den hollandske natur, tilslutte dig de solhungrende lokale, der flokkes på de hyggelige udendørs caféer eller måske endda tage en tur på stranden. Her er din oversigt over spændende arrangementer, hyggelige markeder og de bedste dagsture fra Amsterdam denne måned.

Månedens begivenheder

National Mill Day

Holland er ikke blot kendt for sin store tulipanproduktion men også for de mange gamle møller, der er spredt over hele landet. Hvert år i den 2. weekend i maj har du mulighed for gratis at opleve over 950 af møllerne, som denne weekend åbner dørene for offentligheden. Her kan du blandt andet kvit og frit besøge møllerne i møllebyen Zaanse Schans, der ligger en kort bustur fra Amsterdam eller de endnu smukkere møller i Kinderdijk, som er bedst kombineret med en dagstur til RotterdamDu kan læse mere om de 950 møller og weekendens aktiviteter på Visit Hollands hjemmeside.

(12.-13. maj, over hele landet)

Vondelpark Open-Air Theatre

Hver weekend sommeren over bliver byens mest elskede park, Vondelpark, scenen for alverdens gratis optrædener for både børn og voksne. Her kan du opleve alt fra børneteater og stand up comedy til koncerter med blandt andet klassisk musik og hip hop. Du kan se sommerens program for Vondelpark Open-Air Theatre her.

(Hver weekend hele sommeren, Vondelpark)

Keukenhof

Kommer du til Amsterdam i maj, har du endnu mulighed for at se tulipanerne blomstre. Indtil den 13. maj kan du besøge den storslåede blomsterhave Keukenhof, som bugner med de smukkeste tulipaner. Hvert år kan du her opleve intet mindre end 7 millioner af hele 800 tulipanarter, der blomstrer i de smukkeste haver og kunstinstallationer, som er spredt over den 32 hektar store have. Selvom haven er utroligt turistet og fyldt med mennesker, så er det sådan en speciel oplevelse, som du absolut ikke vil gå glip af, hvis du besøger Amsterdam i forårsmånederne. Du kan læse meget mere om haven og hvordan du kommer dertil i indlægget her.

(22. marts – 13. maj. Kl. 08.00-19.30 (billetkontoret lukker kl. 18.00). Stationsweg 166A, 2161 AM Lisse) 

 

Markeder

Hver dag | Albert Cuypmarkt

Byens ældste og mest berømte marked findes i De Pijp ganske få meter fra Heineken Experience. På denne lange gade findes et væld af boder med alt fra juice og blomster til klipklappere og andet ragelse. Ja, som I nok kan høre, er jeg ikke særligt imponeret. Dog vil jeg sige, at det er et ret godt sted at komme, hvis man er på udkig efter en billig frokost. Her er for eksempel boder med sild og andet godt fra havet, men min favorit er nu boden, hvor man kan få alt med kylling – heriblandt en virkelig god og spicy kyllingeburger. Slut af med en frisklavet stroopvaffel to go!

 

Mandag-lørdag | Waterlooplein

Er du en mester til at gøre en god handel, er loppemarkedet på Waterlooplein måske noget for dig. På dette loppemarked, der blev opstartet helt tilbage i 1880 af de lokale jøder, kan du finde frem til dine næste par sko, ting til hjemmet og alverdens andre ting og sager.

(Kl. 09.30-18.00. Waterlooplein 2, 1011 AL Amsterdam)

 

Mandag-lørdag | Oudemanhuis Book Market

Elsker du gamle og smukke bøger lige så meget som jeg, er dette markedet for dig! Dette indendørs bogmarked befinder sig i centrum af Amsterdam og i en overdækket passage mellem en række historiske universitetsbygninger. Uanset om du skal have en bog eller to med hjem til samlingen eller ej, bør du besøge markedet blot for at opleve den helt særlige stemning!

(Boekenmarkt Oudemanhuispoort, Oudemanhuispoort 1012 CN Amsterdam)

 

Hver lørdag og mandag | Noordermarkt

Skal det være lokalt og med fokus på god mad og lækre råvarer, skal vejen lægges forbi mit lokale madmarked, der finder sted hver lørdag på Noordermarkt i Jordaan. På dette lille marked foran Noorderkerk kan man købe løs af økologiske grøntsager, massevis af gouda, blomster, friskbagt brød, en god blanding af keramik og nipsting samt en lille bid mad til, når turen går videre til næste aktivitet. Kommer du her mandag, kan du shoppe løs i antikviteter og andre lopper!

(Noordermarkt 42B, 1015 NA Amsterdam)

 

Hver lørdag | Lindengracht

Skal du have et meget større udvalg end det på Noordermarkt, kan du gå til den næste gade, Lindengracht, hvor du finder et 900 meter lange loppe- og madmarked. Her kan du vitterligt finde alt; planter, mad, tøj i lange baner og en ringklokke til cyklen.

(Kl. 09.00-17.00. Lindengracht, 1015 JX Amsterdam)

 

19. – 20. maj | IJ-Hallen

I IJ-Hallen i Amsterdam Nord er der to gange om måneden Europas største loppemarked, og turister såvel som lokale flokkes hertil for at gøre et godt kup. Er du i bil, kan du måske få et lille møbel med dig hjem, ligesom der er også mulighed for at få fyldt den håndbagagen godt op med læssevis af tøj til ingen penge.

(Kl. 09.00-16.30. IJ-Hallen – Tt. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam)

 

20. maj | Museumsmarked

En gang om måneden året rundt samles lokale designere foran Rijksmuseet til Museum Market. Gå på udkig efter den perfekte gave til veninden eller nips til hjemmet blandt en masse små boder med lokalproducerede varer. Efter lidt shopping kan du besøge enten det berømt Rijksmuseum, gå i Van Goghs fodspor på museet til ære for ham, eller beundre moderne kunst på Stedelijk.

(Kl. 12.00-18.00. Museumplein, Museumpromenade, 1079 RA Amsterdam)

 

26. – 27. maj | Maker Market De Hallen

Du kan måske huske, at jeg nævnte De Hallen i min madguide til Amsterdam. De Hallen er meget mere end street food-mekkaet Food Hallen. Udover mad kan du nemlig også gå i biografen, tage dansetimer og købe fine ting til dig selv eller hjemmet i de små butikker. Den 24. og 25. februar går disse butikker og andre lokale kreative sammen til det månedlige Maker Market, hvor du kan støtte de lokale ved at købe dine souvenirs her.
(Kl. 12.00-17.00. De Hallen Amsterdam. Hannie Dankbaarpassage, 1053 RT Amsterdam)

Hyggelige dagsture fra Amsterdam

Amersfoort

Selvom Amsterdam i sig selv har masser at byde på, bør du ikke snyde dig selv for en dagstur væk fra den hollandske hovedstad. Holland bugner med ene af smukke og charmerende byer, som blot venter på at blive oplevet. 35 minutters togtur fra Amsterdam finder du middelalderbyen Amersfoort. Byen var i det 15. århundrede destinationen for tusindvis af pilgrimme, der valfartede hertil for at opleve et vaskeægte mirakel, der havde fundet sted i byen. I dag står Amersfoort smukt frem med middelalderlige murstensbygninger, gamle porte og de mest idylliske gader.

 

Den Haag

I weekenden havde jeg endelig mulighed for at få besøgt den hollandske regeringsby, Den Haag, som vi vist nok blot kalder Haag på dansk. Byen er perfekt til en dagstur, uanset om solen skinner, eller om det regner. På regnvejrsdage kan du besøge nogle af de fantastiske museer som Escher in Het Paleis, Galerij Prins Willem V og ikke mindst Mauritshuis, der gemmer på Pigen Med Perleøreringen. Og så skal du naturligvis også besøge Fredspaladset, der er hovedsæde for Den Internationale Domstol. Skinner solen, skal du hoppe på en sporvogn ud til strandbyen Scheveningen. Her kan du gå en tur langs stranden, beundre det smukke Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague, og nyde en kop kaffe på en af de mange hyggelige caféer langs havet.

Der går tog direkte til Den Haag Centraal fra Amsterdam Centraal.

Groningen

I det nordvestlige Holland finder du byen Groningen, der var en vigtig handelsstad i middelalderen. I dag er byen hjem til en kæmpe flok studerende, hvilket giver byens gamle bygninger og facader et klædeligt ansigtsløft i form af hippe caféer, unikke butikker og spændende arkitektur. Det mest ideelle er at besøge Groningen på vej til eller fra Amsterdam, hvis man kommer i bil. Men det er bestemt muligt at tage offentlig transport dertil. Fra Amsterdam Centraal kan du tage med toget til enten Almere Centrum, hvorfra der går tog direkte til Groningen. Turen tager lidt over 2 timer.

 

Rejseblog om at rejse til Holland | Guides, expatliv, tips og inspiration

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.