Hvad sker der i Amsterdam i januar? | Det skal du lave i kanalernes by denne måned

Hvad sker der i Amsterdam i januar? | Det skal du lave i kanalernes by denne måned

Så er er en ny måned og et helt nyt år for alvor begyndt, og jeg håber, I har haft en fantastisk start på 2019. Selvom julepynten så småt er ved at blive taget ned i gader og stræder, og de sidste julemarkeder er begyndt at lukke ned, er der dig endnu mange dejlige oplevelser i vente, hvis du besøger Amsterdam i denne måned. Som altid deler jeg her i starten af måneden en lille oversigt over begivenheder, markeder og hyggelige dagsture, du kan tage på, hvis du besøger Amsterdam i denne måned. Her er de skønne oplevelser, du kan se frem til i Amsterdam i januar!

Særlige begivenheder

29. november – 20. januar | Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival er en tilbagevendende begivenhed, som du næppe vil kunne undgå at bemærke på din juletur til Amsterdam. Mellem den 29. november og den 20. januar vil du kunne beundre de cirka 30 lysinstallationer, der ligger spredt ud over Amsterdam og oplyser de idylliske kanaler. Adskillige talentfulde kunstnere, designere og arkitekter bidrager til dette års Light Festival, der er den største af sin slags i hele verden. Amsterdam Light Festival er ganske gratis at opleve, og du kan vælge enten at gå rundt til de forskellige installationer, som vil blive markeret på Google Maps, eller du kan bestille en aftenbillet til en bådtur langs de oplyste kanaler. Du kan holde dig opdateret på festivalen og de mange ture, du kan deltage i på Amsterdam Light Festivals hjemmeside.

National Tulipandag | Dam Square

Holland er verdens førende producent af tulipaner, som bliver eksporteret til lande over hele verden. I midten af januar bliver årets tulipansæson skudt igang med den tilbagevendende tulipandag, hvor man kvit og frit kan komme og plukke tulipaner fra de smukt opstillede bede foran kongepaladset på Dam-pladsen. Der er rift om tulipanerne, så kom tidligt, hvis du skal have et billede eller en lille buket, før alle tulipanerne er helt væk! Den Nationale Tulipandag finder i år sted den 19. januar fra kl. 13.00, og du kan finde mere information om begivenheden via linket her.

Andre begivenheder

Indtil 3. februar | Skøjtebane på Museumplein

Skøjteture hører ikke kun julen til! Kombiner dit museumsbesøg på et af Amsterdams største museer som Rijksmuseum, Stedelijk eller Van Gogh med en lille skøjtetur på hollands smukkeste skøjtebane lige foran de ikoniske Amsterdam bogstaver.

(Mandag-torsdag & søndag kl. 10.00-21.00, fredag-lørdag kl. 10.00-12.00, Museumplein, 1071 Amsterdam)

 

Markeder

Hver dag | Albert Cuypmarkt

Byens ældste og mest berømte marked findes i De Pijp ganske få meter fra Heineken Experience. På denne lange gade findes et væld af boder med alt fra juice og blomster til klipklappere og andet ragelse. Ja, som I nok kan høre, er jeg ikke særligt imponeret. Dog vil jeg sige, at det er et ret godt sted at komme, hvis man er på udkig efter en billig frokost. Her er for eksempel boder med sild og andet godt fra havet, men min favorit er nu boden, hvor man kan få alt med kylling – heriblandt en virkelig god og spicy kyllingeburger. Slut af med en frisklavet stroopvaffel to go!

 

Mandag-lørdag | Waterlooplein

Er du en mester til at gøre en god handel, er loppemarkedet på Waterlooplein måske noget for dig. På dette loppemarked, der blev opstartet helt tilbage i 1880 af de lokale jøder, kan du finde frem til dit næste par sko, ting til hjemmet og alverdens andre ting og sager.

(Kl. 09.30-18.00. Waterlooplein 2, 1011 AL Amsterdam)

 

Mandag-lørdag | Oudemanhuis Book Market

Elsker du gamle og smukke bøger lige så meget som jeg, er dette markedet for dig! Dette indendørs bogmarked befinder sig i centrum af Amsterdam og i en overdækket passage mellem en række historiske universitetsbygninger. Uanset om du skal have en bog eller to med hjem til samlingen eller ej, bør du besøge markedet blot for at opleve den helt særlige stemning!

(Boekenmarkt Oudemanhuispoort, Oudemanhuispoort 1012 CN Amsterdam)

 

Hver lørdag og mandag | Noordermarkt

Skal det være lokalt og med fokus på god mad og lækre råvarer, skal vejen lægges forbi mit lokale madmarked, der finder sted hver lørdag på Noordermarkt i Jordaan. På dette lille marked foran Noorderkerk kan man købe løs af økologiske grøntsager, massevis af gouda, blomster, friskbagt brød, en god blanding af keramik og nipsting samt en lille bid mad til, når turen går videre til næste aktivitet. Kommer du her mandag, kan du shoppe løs i antikviteter og andre lopper!

(Noordermarkt 42B, 1015 NA Amsterdam)

 

Hver lørdag | Lindengracht

Skal du have et meget større udvalg end det på Noordermarkt, kan du gå til den næste gade, Lindengracht, hvor du finder et 900 meter lange loppe- og madmarked. Her kan du vitterligt finde alt; planter, mad, tøj i lange baner og en ringklokke til cyklen.

(Kl. 09.00-17.00. Lindengracht, 1015 JX Amsterdam)

 

5. – 6. januar | IJ-Hallen

I IJ-Hallen i Amsterdam Nord er der to gange om måneden Europas største loppemarked, og turister såvel som lokale flokkes hertil for at gøre et godt kup. Er du i bil, kan du måske få et lille møbel med dig hjem, ligesom der er også mulighed for at få fyldt den håndbagagen godt op med læssevis af tøj til ingen penge.

(Kl. 09.00-16.30. IJ-Hallen – Tt. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam)

 

6. Januar | Søndagsmarked i Westergasfabriek

Den første søndag i måneden året rundt kan du gå på opdagelse i spændende boder med alt fra lopper til brugskunst i Westergasfabriek, som ligger i Westerpark. Her kan du finde en unik gave eller souvenir, som er designet og produceret af lokale.

(Kl. 12.00-18.00. Klonneplein 1, 1014 DB Amsterdam)

 

20. januar | Museumsmarked

En gang om måneden året rundt samles lokale designere foran Rijksmuseet til Museum Market. Gå på udkig efter den perfekte gave til veninden eller nips til hjemmet blandt en masse små boder med lokalproducerede varer. Efter lidt shopping kan du besøge enten det berømt Rijksmuseum, gå i Van Goghs fodspor på museet til ære for ham, eller beundre moderne kunst på Stedelijk.

(Kl. 12.00-18.00. Museumplein, Museumpromenade, 1079 RA Amsterdam)

 

26. januar | Maker Market De Hallen

Du kan måske huske, at jeg nævnte De Hallen i min madguide til Amsterdam. De Hallen er meget mere end street food-mekkaet Food Hallen. Udover mad kan du nemlig også gå i biografen, tage dansetimer og købe fine ting til dig selv eller hjemmet i de små butikker. Sidst på måneden går disse butikker og andre lokale kreative sammen til det månedlige Maker Market, hvor du kan støtte de lokale ved at købe dine souvenirs her.
(Kl. 12.00-17.00. De Hallen Amsterdam. Hannie Dankbaarpassage, 1053 RT Amsterdam)

 

Hyggelige dagsture fra Amsterdam

Delft

Den allersmukkeste by i Holland ifølge mig er Delft, som du finder ikke langt fra Rotterdam. Det er herfra, det hollandske kongelige porcelæn stammer fra, men selv hvis du ikke er til porcelæn, er der rigeligt med oplevelser til en hel dag i byen. Find for eksempel fine antikfund på lørdagsmarkedet, få en kop kaffe på en café langs kanalerne eller bestig det gamle kirketårn, hvorfra du har den smukkeste udsigt over byens tage.

Kasteel De Haar

Vil du opleve et vaskeægte hollandsk slot, skal kursen sættes mod syd, hvor du lige uden for byen Utrecht finder det imponerende Kasteel De Haar. Her kan du snildt tilbringe en time eller to i den smukke have, lige som du også kan gå på opdagelse indenfor i slottets mange korridorer og smukke sale.

Zaanse Schans

De gamle vindmøller er mindst lige så ikoniske for Holland som cykler og tulipaner. Du kan opleve dem enkeltvis i stort set over hele landet, men skal du opleve flere af dem samlet, skal turen gå til Zaanse Schans, der ligger knap 15 km fra Amsterdam. På vejen kan du jo også lige gøre holdt ved det futuristiske hotel i Zaandam.

 

Rejseblog om at rejse til Holland | Guides, expatliv, tips og inspiration

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


9 svar til “Hvad sker der i Amsterdam i januar? | Det skal du lave i kanalernes by denne måned”

    • Tusind tak Henriette! Der er nemlig masser af ting at lave her i Amsterdam, selvom det er mørkt og gråt udenfor (:

  1. Fantastisk!!

    Jeg har netop bestilt en tur til Amsterdam i januar.
    Nu er den forlænget weekend da fyldt op med ting vi skal foretage os!
    Tak.!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.