Hyggelige dagsture i Holland | Kasteel De Haar

Hyggelige dagsture i Holland | Kasteel De Haar

 Så er det blevet tid til at tage jer med på endnu en hyggelig dagstur i Holland! I havde i lørdags mulighed for at stemme, om I allerhelst ville læse om ostebyen Gouda eller om et eventyrslot, hvor sidstnævnte vandt stort. Dagens destination er dermed det smukke slot Kasteel De Haar, der ligger i udkanten af byen Utrecht knap 40 km fra Amsterdam. Vil du høre mere om, hvordan du kan opleve dette sted, skal du blot læse videre.

På en varm dag i august havde jeg inviteret mine forældre på en lille dagstur rundt til små hollandske perler. Første stop var ostemarked i Gouda efterfulgt at en gåtur gennem idylliske Utrecht (indlæg om begge byer følger). På vejen tilbage til Amsterdam gjorde vi holdt ved det, der allerbedst kan beskrives som et hollandsk eventyrslot. I udkanten af Utrecht ligger Kasteel De Haar, der kan dateres helt tilbage til 1391. Slottet er dog sidenhen blevet brændt og bombet adskillige gange, hvorfor det slot, man kan se i dag, har eksisteret siden år 1892.

Kasteel De Haar er præcis det, jeg havde forventet af et hollandsk slot med de typiske skodder for vinduerne med det røde mønster præcis som på husene i de mange idylliske landsbyer rundt omkring i Holland. Slottet består af flere bygninger, og hver gang du har bevæget dig en meter til venstre eller højre, er det som at stå foran et helt andet slot. Det er muligt at gå inden for på slottet mod betaling, men vi havde valgt at holde os til en gåtur i den smukke slotspark.

Slottet er nemlig omgivet af en kæmpe have med smukke franske blomsterbede, en labyrint og en dyrehave med de mest nysgerrige dådyr, jeg har oplevet længe. Så selv hvis man vælger kun at besøge haven, er man godt underholdt i et par timer. Det er også tilladt at gå rundt i parken med sin hund, så længe den er i snor, hvorfor det er også en oplagt aktivitet, hvis du har valgt at tage hunden med på ferie.

Sådan kommer du til Kasteel De Haar

Kasteel De Haar ligger cirka 40 km fra Amsterdam, og du kan køre hertil via A2 motorvejen. Parkeringen koster 4 € per bil, og du har knap 15 minutters gang fra parkeringspladsen til slottet.
Skal du rejse med offentlig transport, er det en anelse mere tricky men absolut muligt. Fra Amsterdam Centraal Station skal du stige på et tog til Utrecht. Togene, der kører mod Maastricht og Nijmegen, stopper blandt andet her. Fra Utrecht tager du et tog til Vleuten, og her kan du blandt andet tage togene mod Woerden eller Den Haag Centraal. Herfra går en bus med nummer 111, som kører dig næsten til indgangen af slottet.  Bus 111 kører dog kun på onsdage, i weekenden og i skolernes sommerferie. På andre dage kan du tage med rute 127, hvor du fra stoppet Brink i centrum af byen Haarzuilens har knap 15 minutters gang til slottet.
Er du frisk, kan du også vælge at leje en cykel i Utrecht, hvorfra der er lidt under 15 km til slottet.

Åbningstider og adgangspris

Selve slottet Kasteel De Haar har åbent fra kl. 11 til kl. 17, og adgang til dette koster 16 € for voksne og 10 € for børn 4-12 år, mens børn under 4 år har gratis adgang. På slottet er der mulighed for at leje en audioguide for 1 €. Med din adgangsbillet til slottet har du også fri adgang til parken omkring slottet.
Parken, der omgiver Kasteel De Haar, er åben fra kl. 9 til kl. 17. Adgang til parken koster 5 € for voksne og 3,50 € for børn i alderen 4-12 år. Børn op til 4 år har gratis adgang til slottets parkområde.
 
Husk at følge med på Instagram, hvor du kan hjælpe med at vælge det indhold, der går online her på siden! 

Follow

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , ,

8 svar til “Hyggelige dagsture i Holland | Kasteel De Haar”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.