HYGGELIGE HOLLANDSKE BYER: DELFT

HYGGELIGE HOLLANDSKE BYER: DELFT

For et par uger siden havde vi besøg af Ollies mor, som boede hos os i hele 10 dage. Normalt når vi har besøg, vil vores gæster have den klassiske tour i Amsterdam, men da svigermor allerede havde set det meste her i Amsterdam, valgte vi at besøge nogle af de mange smukke steder uden for byen. En af vores dagsture stod på et besøg i vinmøllelandsbyen Zaanse Schans, en anden var en tur til den smukke tulipanpark Keukenhof, men i dag vil jeg fortælle lidt min nye yndlingsby i Holland, Delft.

Nieuwe Kerk og Markt

De to hovedattraktioner i Delft og hjertet af byen er det ikoniske Markt, som man finder i stort set alle byer i Holland og Belgien. Stjernen på Delfts udgave er ikke så meget de gamle, skæve huse, men nærmere den gotiske kirke fra 1500-tallet, Nieuwe Kerk. Udover at være hvilestedet for mange af Hollands monarker, heriblandt William of Orange, fungerer det 109 meter høje kirketårn som en fantastisk udsigtspost med udsigt over Markt, Oude Kerk og resten af byens gader og kanaler. Indgangen til tårnet koster 4 € og byder på en meget stejl og trang trappe op til toppen af tårnet, men undervejs og ved enden vil man blive belønnet med den mest fantastisk udsigt, som man absolut ikke vil være foruden, når man besøger Delft.

 

 Idylliske kanaler

Som stort set alle andre byer i Holland, charmerer Delft med sine idylliske kanaler og kringlede huse. Den mest populære kanal i byen er Voldersgracht, der ligger et gadehjørne fra Markt. Udover at være utroligt smuk, er denne gade også hjem til nogle af byens hyggeligste caféer og unikke specialbutikker, som man sagtens kunne bruge hele sin dag på at besøge.

 

Markedsdag

Lørdag er nok den bedste dag at besøge Delft, da byen her forvandles til et kæmpemæssigt loppemarked fyldt med lækre antikviteter og ragelse hist og her. Mange af tingene vil allerede have en pris klistret på sig, men da hollænderne er kendt for at være yderst nærige, er de altid med på en god handel. Her fandt vi for eksempel et nyt lille KLM-hus til vores samling til sølle 6 € mod de sædvanlige 15 € i Amsterdam.

 

Skjulte kroge og vægmalerier

Noget af det nok mest unikke ved Delft mod de mange andre hyggelige byer i Holland, er, udover at være hjem til det hollandske kongelige porcelæn, de utallige små kroge og specielle vægmalerier som dukker op ud af det blå, mens man går rundt i byen. Mine to favoritter er ovenstående – det ikoniske Blue Delft-mønster malet på væggen i en lille gyde, der fører ud til Markt. Det andet er mit absolutte yndlings maleri af Van Gogh, Kartoffelspiserne, som er blevet malet på muren af et gammelt kartoffelpakkeri.
Hvis I iøvrigt har tid, bør I også lægge vejen forbi enten den oprindelige Delft-fabrik eller en af de mindre private, hvor I både kan få en rundvisning, kursus i at male porcelæn og formidable rabatter på det ellers dyre kongelige porcelæn.

Har I bud på andre hyggelige byer, jeg bør besøge i Holland, må I endelig tippe om dem i kommentarfeltet!

Follow

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , , ,

5 svar til “HYGGELIGE HOLLANDSKE BYER: DELFT”

  1. Hold nu op hvor ser det hyggeligt ud! Elsker små byer med masser af kanaler – det giver altid sådan en hygge.
    Og så synes jeg det maleri af Van Gogh er mega fedt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.