Guide til 24 timer i Shanghai | Oplevelser, spisesteder og overnatning

Guide til 24 timer i Shanghai | Oplevelser, spisesteder og overnatning

Shanghai er en by fuld af kontraster. I et nabolag kan du opleve traditionel kinesisk kultur, mens du en gade derfra vil finde dig selv i noget, der nok mest kan beskrives som Frankrig i gamle dage med smukke, gamle bygninger og smarte restauranter. Ja, og i den næste gade vil du være omringet af futuristiske skyskrabere. Over årene er Shanghai blevet påvirket af mange forskellige kulturer og traditioner, hvilket kan mærkes tydeligt den dag i dag. Det er uden tvivl det, jeg elsker allermest ved Shanghai; du ved aldrig, hvad der venter dig rundt om det næste gadehjørne.

Da jeg og Ollie var på rundrejse i Kina tilbage i 2015, startede vi ud med to nætter i Shanghai. En dag blev brugt i Shanghai, mens den anden stod på en dagstur til en smuk kanalby 30 minutter fra Shanghai. Selvom vi uden tvivl kunne have brugt mange flere dage i Shanghai, synes jeg alligevel, at vi formåede at få krydset de allervigtigste punkter af på vores Shanghai bucketlist – uden at stresse alt for meget. Her får du en lille guide til 24 timer i Shanghai med de oplevelser, du kan nå at se, en ret du bare skal smage på og et skønt hotel midt i hele herligheden. 

Det kan du nå at se i Shanghai på 24 timer

The Bund

En tur til Shanghai er ikke fuldendt, før man har gået en tur på The Bund. The Bund er havnepromenaden, der følger Huangpu-flodens bred. Her ser man tydeligt de mange forskellige tidsaldre og kulturer, der har haft indflydelse på Shanghai. Gå en tur på havnepromenaden med de gamle bygninger fra kolonitiden, mens du nyder udsigten over den futuristiske skyline i Pudong i øst. Kom også forbi The Bund i aftentimerne, hvor bygninger er smukt oplyste i nattemørket.

Oriental Pearl TV Tower

Drømmer du om at se Shanghai fra oven? Så tag over på den anden side af Huangpu-floden og begiv dig op i en af de famøse skyskrabere. Vores valg faldt på Oriental Pearl TV Tower. Grunden til at der ikke indgår mange punkter på denne lille guide til Shanghai er, at mange af vores timer blev brugt på at stå i kø til at komme op i TV-tårnet. For er du gal, hvor var der mange mennesker! Vi havde en forestilling om at komme op i tårnet lige før solnedgang, så vi kunne se byen fra oven i både dagslys og efter solnedgang. Det skete ikke. At købe en billet til de forskellige niveauer i tårnet tager ingen tid, hvorfor vi fortsat var meget positive omkring vores tidsplan. Men nøj hvor blev vi overraskede, da vi trådte ind i ventehallen, som var helt sort af kinesiske turister, der havde samme plan som os. Havde vi ikke lige betalt kassen for at komme op i tårnet, var vi helt sikkert vendt om. Men det gjorde vi ikke. I stedet ventede vi i hvert fald to timer i den ene ventehal efter den anden – lige som vi troede, ventetiden var ovre, viste det sig, at der ventede os en ny ventehal med endnu en kæmpe kø lige rundt om det næste hjørne. Men det var nu ventetiden værd. Da vi endelig kom op i tårnet havde vi nemlig den mest fantastisk udsigt over byen, der nu blev oplyst af tusindvis af lys i nattemørket. En tur op til Oriental Pearl TV Tower er utroligt turistet, men har man kun 24 timer i Shanghai, og er det din første tur hertil, ja så er det altså et punkt, man bare skal have tjekket af på sin Shanghai bucketlist.

Det koster cirka 220 yuan per person at komme op i Oriental Pearl TV Tower. Før det hoppede vi på the Bund Sightseeing Tunnel, som fragtede os over på den anden side af Huangpu-floden. Det ville jeg nok spare væk på min næste tur til Shanghai. Turen koster 60 yuan per person for en returbillet, og på 5 minutter kører du gennem et skørt og lidt plat lysshow, før du ankommer i Pudong Park. Har man børn med, er det måske en sjov oplevelse, men ellers ville jeg aldrig gøre det igen. Tag i stedet med metrolinje 2 til Lujiazui Station og gå ud af Exit 1, der fører dig direkte til TV-tårnet.

Yuyuan Garden

Vores hotel i Shanghai havde simpelthen den mest fantastiske beliggenhed! Den nå nemlig lige rundt om hjørnet fra den gamle bydel og blot et par minutters gang fra The Bund. Også Yuyuan Garden var at finde rundt om hjørnet fra vores hotel. Drømmer du om at opleve de der traditionelle kinesiske haver, som man altid ser på postkort og fotografier fra Kina? Så kan drømmen gå i opfyldelse i Yuyuan Garden. I denne knap 500 år gamle have kan du gå rundt blandt smukke pagoder, idylliske fiskedamme og massevis af bonsai-træer. Helt idyllisk er det dog ikke. Yuyuan Garden er nemlig en af de mest populære attraktioner i Shanghai, så du skal være heldig, hvis du vil gå rundt i haven helt alene. Indgangsbilletten til Yuyuan Garden koster dog kun 40 yuan, så selv hvis du bliver overrendt af kinesiske turister, er det et besøg værd.

Den gamle bydel

Et andet sted, man kan få tikket af sin bucketlist med kun 24 timer i Shanghai, er den gamle bydel. Shanghais gamle bydel ligger kun et par minutters gang fra Yuyuan Garden og er et netværk af en masse små og større gader med smukke, gamle bygninger. Selvom den gamle bydel i dag er en anelse turistet, så er det nu alligevel lidt specielt at gå rundt i den labyrintlignende bydel med ene af traditionelle kinesiske bygninger.

People’s Square

Shanghai er fyldt med store pladser og grønne områder, hvor de lokale slapper af på bænke døgnet rundt. Den største plads i byen er People’s Square, der hjem til Shanghai’s administrationsbygninger. Udover nogle store bygninger er der egentlig ikke mange ting, man kan opleve på People’s Square. Dog finder du byens største og vigtigste metrostation her. Chancen er derfor stor for, at du kommer her forbi under din tid i Shanghai, og så kan du jo lige så godt bevæge dig ud af stationen for at bruge et par minutter på at se pladsen og de vigtige bygninger. Omkring People’s Square finder du også en masse grønne parker. Her kan du i morgentimerne deltage i undervisning i blandt andet taiji eller dans, mens du i løbet af dagen kan overvære, når byens ældre herrer samles til et slag mahjong. Her fik vi også søgt lidt tiltrængt skygge efter et par timer under den bagende sommersol.

Her skal du spise i Shanghai

Der er én ting, du bare skal smage på, når du besøger Shanghai. Og det er xiao long bao – små suppedumplings. Du kan egentlig finde disse lækre sager over hele byen, men de bedste findes i en lille biks nær People’s Square. Jiajia Tang Bao er et meget lille og meget lokalt spisested, der specialiserer sig i xiao long bao. Kom til frokost, før alting er udsolgt, og nyd en stor omgang dumplings fyldt med den mest smagfulde suppe. Her er det en god idé at have øvet lidt på de kinesiske gloser, som jeg har delt i min kinesisk minipalør. Du kan også blot tage et kig på indlægget her, hvor jeg give 5 tips til din første tur til Kina, heriblandt en genial app, der kan oversætte fra kinesisk til engelsk og omvendt. Så bliver det intet problem at læse menuen og bestille dine xiao long baos i restauranten!

I indlægget her har jeg samlet et par andre bud på gode dumplingsteder i Shanghai.

Et godt hotel i Shanghai

Under vores ophold i Shanghai boede vi på Narada Boutique, der vist nok har skiftet navn til SSAW Boutique Hotel, siden vi boede der. Hotellet har en helt fantastisk beliggenhed med blot 5 minutters gang til både den gamle bydel og Yu Garden. Derudover er People’s Square og The Bund også kun en kort gåtur væk. Hotellet er på den lidt dyrere side i forhold til andre hoteller i Shanghai, men det er ofte muligt at finde nogle ret gode deals på blandt andet Booking.com (reklamelink). Vi boede på et executive-værelse, hvor vi havde et fint lille opholdsområde og et badekar med udsigt over byen. Morgenmaden var også inkluderet og super god! Her var et fint udvalg af vestlige retter og alverdens traditionelle kinesiske retter som nudler, congee og dumplings samt en masse frisk frugt og grøntsager. Er vejret til det, kan man sidde ude på hotellets tagterrasse og nyde udsigten, mens dagens program planlægges.

Du kan se priser og ledighed for Narada Boutique lige her (reklamelink).

Transport i Shanghai

Det er super let at komme rundt i Shanghai. Med metronetværket kan du blive fragtet rundt til stort set samtlige hjørner af byen for ingen penge. Shanghai er også en af de få steder, hvor jeg rent faktisk vil slå et slag for taxakørsel. Det er nemlig utroligt billigt at køre med taxa i Shanghai. Det endte derfor også med at blive vores foretrukne transportmiddel, da vi skulle fra lufthavnen til vores hotel og videre igen til togstationen uden for byen, da vi skulle videre på vores rundrejse.

Det ville jeg gerne have oplevet i Shanghai

Med kun 24 timer til at opleve Shanghai er det klart, at man på ingen måde kan nå at se alting. Vender jeg tilbage til Shanghai en dag, står Det Franske Kvarter, Tian Zi Fang, allerhøjst på min liste. Mine blogkollegaer fra OnTrip.dk har skrevet om deres tur til området, der byder på trendy caféer, kunstgallerier og små butikker med lokalt håndværk.

Dagstur fra Shanghai

Vi havde egentlig 48 timer i Shanghai men valgte at bruge en af dagene på en dagstur til Suzhou. Shanghai er nemlig omringet af en masse små vandbyer, hvor man kan rejse tilbage i tiden og opleve det gamle Kina. Suzhou er egentlig ikke en af dem – det er nemlig en kæmpe storby med intet mindre end 10 millioner indbyggere. Men midt i storbyen, der ligger blog 30 minutters togkørsel fra Shanghai, kan man gå rundt langs de smukkeste kanaler og fine, grå murstenshuse. Jeg har skrevet en lille guide til en dagstur til Suzhou på engelsk lige her. Den vil også blive opdateret til dansk inden alt for længe!

Dette indlæg blev udgivet første gang i november 2015

Indlægget er sidst opdateret i juni 2018

 

Rejseblog om at rejse til Kina | Guides, rejsedagbog, tips og inspiration

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


5 svar til “Guide til 24 timer i Shanghai | Oplevelser, spisesteder og overnatning”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.