16 dage med storby, landsbyer og fantastisk natur

Rundrejse i Kina

Show map

Rundrejse i Kina

Velkommen til Kina

Kina har det hele – fra sprudlende storbyer og en stolt kulturarv til en uforlignelig natur og rustikke landsbyer. I 2015 tilbragte jeg et halvt år i Hong Kong, men før det tog jeg på en to uger lang rundrejse rundt i Kina. Her udøvede jeg tai chi ved solopgang i Shanghai, sejlede på de smukke kanaler i Suzhou, gik tur langs den ikoniske West Lake i Hangzhou, besteg de stejle Huangshan-bjerge, gik på opdagelse i den gamle bydel i Tunxi, levede som en lokal i en lille landsby i Guilin og lærte mit nye hjem, Hong Kong, bedre at kende.

På rundrejsen nedenfor kommer du til at opleve alt det og meget mere. Ruten er blevet justeret en anelse, så det er så nemt som muligt for dig at komme rundt i det store land. Kina er et land ulig andre, og for det fleste besøgende, kan det første møde med det skøre drageland være en anelse overvældende. Derfor finder du også nederst i guiden henvisninger til indlæg, som kan hjælpe dig på din færden i Riget i Midten.

Rundrejse i Kina

Shanghai

➕ Dag 1
Shanghai er sammen med Beijing en af de mest kendte og besøgte byer i Kina. Her mødes det gamle med det nye og østen med vesten, så traditionelle, kinesiske bygninger blandes med europæiske nabolag og moderne skyskrabere. Med blot en enkelt dag i byen kan du faktisk nå at opleve overraskende meget, men du kan sagtens tage flere dage ud af kalenderen for at have mulighed for at se endnu mere af Shanghai.

Rundrejse i Kina

Suzhou

➕ Dag 2
Blot 30 minutters kørsel med lyntoget fra Shanghai finder du Suzhou, der er en af mange idylliske vandbyer i Kina. Du kan vælge enten at overnatte her eller vende tilbage til Shanghai om aftenen, efter en dag med besøg i de smukke, kinesiske haver, gåture i den kringlede gamle bymidte og sejltur på de idylliske kanaler.

Rundrejse i Kina

Hangzhou

➕ Dag 3-4
Hangzhou er en smuk by, som ligger maksimalt en times kørsel med toget væk fra Shanghai. Byen er centreret omkring den idylliske West Lake, som er som taget ud af et postkort. Her kan du bruge et par dage på at besøge de smukke templer, gå tur langs den billedskønne sø og opleve de fantastiske temarker uden for byen.

Rundrejse i Kina

Tunxi

➕ Dag 5
Tunxi er det helt ideelle springbræt til at udforske de smukke Huangshan-bjerge i Anhui-provinsen. Tag med toget fra Hangzhou til Tunxi, hvor du kan bruge en dag på at udforske den gamle bymidte, før turen går mod bjergene den næste dag.

Rundrejse i Kina

Huangshan

➕ Dag 6 (+7)
Huangshan-bjergene er en af de smukkeste bjergkæder i Kina. Hertil valfarter tusindvis af kinesiske turister for at opleve de ikoniske grantræer, der popper ud af bjergsiderne som en mælkebøtte på en asfaltvej. Tag bussen fra Tunxi tidligt om morgenen, så du kan nå at opleve så meget som muligt i bjergene. Den næste morgen kan du se bjergenes hovedattraktion nummer 1, når solopgangen gradvist maler bjergene i et rødligt skær.

Rundrejse i Kina

Guilin

➕ Dag 8-10
Så er det tid til at slippe væk fra turisterne! I Guangxi-provinsen, der ligger i det sydlige Kina, finder du den smukke Li Flod, der er så berømt, at den har fået æren af at blive printet på de kinesiske 20 RMB seddel. Her finder du en lille landsby langs floden, hvor du i et par dage har mulighed for at koble fuldstændigt af med massevis af vandreture i de frodige bjerge, sejlture på den ikoniske flod eller blot en tepause med en god bog i husets traditionelle gårdhave.

Rundrejse i Kina

Hong Kong

➕ Dag 11-16
Næste og sidste stop på rundrejsen er Hong Kong! Hop på lyntoget fra Guilin til Guangzhou, hvorfra du kan tage med metroen til Shenzhen, hvor du kan gå over grænsen til Hong Kong.
Hong Kong er sådan en fantastisk by, hvor du med garanti kan finde noget, der falder i lige netop din smag. Her kan du tage på lange vandreture i den frodige jungle, dase ved en af de mange sandstrande, besøge de små landsbyer, shoppe løs i de mange butikker og få stillet din sult med de store udvalg af lokale og vestlige spisesteder.

Rundrejse i Kina

Tips til din rejse til Kina

Har du brug for mere inspiration og tips til din rejse til Kina? I de nedenstående indlæg kan du finde tips til din første tur til Kina, ligesom du også kan få øvet lidt på et par kinesiske gloser, som du med garanti vil få brug for under din tur.

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

2 comments

 1. Comment by Lasse

  Lasse Reply 30. oktober 2018 at 14:16

  Hej Camilla,

  Er der nogen speciel grund til at du ikke har besøgt flere af de “Klassiske” lande i Asien? Du skriver super flot omkring dine rejser – glæder mig til at høre om flere destinationer!

  De bedste hilsner,
  Lasse

  • Comment by Camilla

   Camilla Reply 1. november 2018 at 16:23

   Hej Lasse
   Tusind tak for din besked.
   Jeg har endnu ikke besøgt andre steder i Asien end de kinesiske lande af den simple grund, at muligheden aldrig har opstået. Jeg besøgte Asien for første gang tilbage i 2014, hvor jeg var så heldig at have modtaget et legat til at studere på Beijing Normal University over sommeren. Anden gang var året efter, hvor jeg havde et halvt års praktikophold i Hong Kong, som startede ud med en rundrejse i Kina. Jeg har derfor aldrig krydset grænsen til Asien uden at have haft et egentligt “formål” med turen – andet end lysten til at opleve nye steder naturligvis.
   Listen over lande og områder, jeg gerne vil besøge i Asien, er dog uendeligt lang, og jeg håber på en dag at kunne få oplevet og ikke mindst delt mere indhold fra det spændende kontinent.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Go top