Sådan finder jeg de billigeste flybilletter

Sådan finder jeg de billigeste flybilletter

Et af de indlæg, jeg har fået mest positiv respons på, er mine 5 hurtige og lette tips til at spare op til din næste rejse. Derfor er det i dag til til endnu en runde med sparetips. Jeg er nemlig på ingen måde millionær. Jeg får heller ikke masser af penge fra mine forældre eller min kæreste. Og selvom jeg er rejseblogger, får jeg ikke betalt alle mine rejser. Jeg forsøger simpelthen bare at finde så gode deals som muligt, når jeg skal bestille flybilletter, overnatning og oplevelser. En af de dyreste poster på rejsebudgettet er ofte selve transporten frem til feriedestinationen. Derfor deler jeg i dag mine tricks til at spare penge på dine flybilletter. Husk også at dele dine bedste tips nede i kommentarfeltet, hvis der er noget, jeg har glemt! 

Benyt dig af søgemaskiner

Man kan vidst godt konkludere, at man lider af en slem omgang rejsefeber, hvis man i sin fritid søger på flybilletter på diverse søgemaskiner. Men det er nu engang det, jeg ofte bruger min tid på. Her får du nemlig en overskuelig oversigt over de billigeste flybilletter til alverdens destinationer. Jeg benytter mig selv altid af momondo (reklamelink) til at finde frem til mine flybilletter, og så bestiller jeg direkte gennem flyselskabet frem for hos en rejseagent. På den måde undgår jeg skjulte gebyrer, og jeg får langt mere for mine penge.

Vær fleksibel

Fleksibilitet er en af de letteste måder at skåne budgettet mod alt for dyre flypriser. Nok sagde jeg i dette indlæg, at du skal udnytte helligdagene, men hvis du har et mere fleksibelt program, for eksempel i forbindelse med længere rejser, kan det bestemt betale sig at udforske prisforskellen på forskellige dage, klokkeslæt og endda sæsoner. Her er det ofte lettest fortsat at benytte sig af en søgemaskine, som for eksempel momondo (reklamelink), hvor du kan se prisforskellen på at flytte rundt med dagene for din rejse. Norwegian har også deres fantastiske lavpriskalender, hvor du får en overskuelig oversigt over prisen fordelt over flere måneder. Skal du have en huskeregel, er det ofte billigere at rejse midt på ugen frem for i dagene før og efter weekenden, ligesom det også er billigere at flyve sent om aftenen eller tidligt om morgenen. Er du ikke bundet til at rejse i skolernes sommerferie, kan det også bestemt betale sig at rejse uden for højsæsonen. Sidste år tog jeg for eksempel på intet mindre end 5 storbyferier i løbet af september og oktober, hvor jeg havde mulighed for at nyde Europas skønne storbyer uden at skulle kæmpe om pladsen med en masse andre turister. Så kan man også på samme tid spare en masse penge på overnatningen, da hotelpriserne også er betydeligt lavere uden for skolernes ferier.

Er du endnu på udkig efter inspiration til din næste feriedestination, har du mulighed for at benytte dig af en af søgemaskinernes fedeste funktioner. På blandt andet momondo (reklamelink) kan du nemlig søge på flybilletter til ‘Hvor som helst’, og du vil få en oversigt over prisen for flybilletter til destinationer verden over. På den måde kan du snildt spare flere hundreder, ja måske endda tusinde kroner på billetter til populære destinationer såvel som steder, som endnu ikke er bukket under for masseturismen.

Tilmeld dig loyalitetsprogrammer

Er du en flittig rejsende, er loyalitetsprogrammer din bedste ven! Jeg er medlem af stort set samtlige loyalitetsprogrammer, der findes, og når jeg rejser, går der automatisk point ind på min konto. Disse point har jeg brugt på at betale for alt fra bagage og opgraderinger til hotelovernatninger og nye flybilletter! Det kan altså sagtens betale sig at skrive sig op til et flyselskabs loyalitetsprogram.

Ønsker du ikke at få din pung fyldt op med alt for mange klubkort, kan jeg anbefale dig at blive medlem af enten SAS’s Eurobonus eller SkyTeam. SAS er medlem af Star Alliance, og er du medlem af Eurobonus, kan du opsamle point for dine rejser med blandt andet SAS, Lufthansa og Turkish Airlines. Derudover kan du også optjene point ved at vise dit kort i alverdens butikker og restauranter hjemme i Danmark, så du kan hurtigt få opsamlet en masse point, selv når du ikke rejser. Da jeg selv stort set altid flyver med KLM mellem Amsterdam og Aalborg, er SkyTeam dog nok mit foretrukne loyalitetsprogram. Selv da jeg boede hjemme, fløj jeg stort set altid over Amsterdam og videre til enten USA eller Kina og Hong Kong med KLM’s partnere, så der har jeg efterhånden en hel del point til gode.

Er du ung? Udnyt muligheden for at købe ungdomsbilletter!

Et lille kig over mine statistikker i Google Analytics fortæller mig, at langt størstedelen af I, der læser med, er i 20’erne. Så kan det være, at du kan købe nogle ekstra billige flybilletter til din næste rejse. Er du under 26 år eller studerende, er der nemlig ofte gode rabatter at hente hos vores skandinaviske flyselskaber. Skal du flyve med SAS, kan du i søgeprocessen vælge at booke til en ung, og du vil automatisk få vist billigere flypriser, end hvis du er over 26 år. Norwegian har også ungdomsbilletter. Disse er dog ikke tilgængelige på deres langdistanceruter men kun i Norden. Her er billetterne så også ekstra billige. Var det noget med en billig tur til Island?

Køb billetter når der er udsalg

Præcis ligesom du kan gøre dig nogle gode kup i alverdens forskellige butikker til januarudsalget, kan du også finde flybilletter, når flyselskaberne holder udsalg i løbet af året. I sidste uge havde KLM for eksempel udsalg i forbindelse med King’s Day, og for ikke lang tid siden havde Thai Airways også et ret vildt udsalg, hvor du snildt kunne komme til alverdens steder i Asien for omkring 3000 kr tur/retur. Selv er jeg skrevet op til nyhedsbrevet fra en god håndfuld af mine foretrukne flyselskaber, så jeg er blandt de første til at få at vide, når der er udsalg.

Hvornår skal man bestille billetten?

Der er mange kloge hoveder, som har lavet analyser på, hvornår man bør slå til og købe sin flybillet. Nogen mener, man skal bestille på en onsdag, andre at man skal gøre det 6 uger før planlagt afgang. Selv forsøger jeg at være i så god tid som muligt og bestille min billet så snart, jeg har planlagt min rejse. Her kan det være en fordel at have en idé om, hvor meget det koster at komme til forskellige destinationer i verden. For eksempel vil jeg slå til, hvis jeg finder en billet til Hong Kong for 4000 kr, Boston 3500 kr og Aalborg 1000 kr. Altsammen tur/retur. Mange søgemaskiner giver dig også mulighed for at tracke flyprisen for din ønskede destination, så du kan få et estimat af det bedste tidspunkt at købe billetten på. Det kan være en fordel, hvis du skal besøge en ny destination, hvor du ikke er helt sikker på flypriserne.

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , ,

2 svar til “Sådan finder jeg de billigeste flybilletter”

  1. Godt tip med momondo, den bruger jeg også selv når jeg kigger efter rejser. Selvom jeg oftest laver den ‘dovne’ løsning og bestiller charter/pakke løsning via et rejse bureau! <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.