Spa og velvære i Island | De bedste geotermiske bade i Island

Spa og velvære i Island | De bedste geotermiske bade i Island

Island har det hele! Betagende udsigter, imponerende vandfald og kilometervis af åbne vidder. Og så har Island et væld af afslappende geotermiske bade i det fri. Her tipper jeg om nogle af de bedste af slagsen, som passer perfekt til ethvert budget, og som snildt kan besøges efter en hård vandretur i den skønne natur. Skal wellness-følelsen forlænges efter du er vendt hjem fra Island, deler jeg også mine favoritter inden for islandsk hudpleje, som du let kan tage med hjem til badeværelset.

De bedste store geotermiske bade i Island

Den Blå Lagune

Har du endnu ikke haft fornøjelsen af at besøge Island, ville jeg nok anbefale dig at besøge Den Blå Lagune på din første tur. Indgangen er dyr, og der er mange mennesker, men jeg synes på alle måder, det er pengene værd. Området er utroligt stort, og er endda ved at blive udvidet, og så er det bare utroligt smukt. Jeg synes på ingen måde, du lægger mærke til den store mængde mennesker, der besøger stedet, og så får du udover din entré også en ansigtsmaske eller to med i købet.

Mývatn Nature Baths

Har du planer om at lægge vejen forbi det nordlige Island, er det værd at overveje at besøge deres alternativ til den Blå Lagune. Myvatn Nature Baths er et stort spaområde, der bliver opvarmet og får næring takket være det geotermiske område omkring Lake Myvatn. Entréen er her halvt så dyr som i den Blå Lagune, men du vil alligevel blive belønnet med store, varme bade på op til 40 grader og udsigten til den smukkeste omkringliggende natur.

De bedste billige geotermiske bade i Island

Secret Lagoon

Ikke mange kilometer fra den Gyldne Cirkel vil du i landsbyen Fludir støde på Secret Lagoon, der efterhånden ikke er helt så hemmelig mere. I denne lille opvarmede pool kan du nyde en afslappet time, før du kører videre for at opleve det geotermiske område omkring lagunen. Bemærk dog, at der ikke er gratis adgang her, som man måske skulle tro, når man ser billeder herfra på Instagram og Pinterest. Lagunen er lige så serviceret som i de andre spabade i Island, og entréen koster cirka halvdelen af den til Den Blå Lagune.

Heydalur

I de nordøstlige Vestfjorde finder du farmen Heydalur. Heydalur er navnet for en campingplads, gæstehus og restaurant, hvor du kan tage en dukkert i intet mindre end tre varme bade. Et af dem er et udendørs varmt bad, mens det andet er en pool inden i et drivhus. Der er ikke nogen egentlig entrepris hertil, da badene kun er forbeholdt gæster på campingpladsen, gæstehuset eller på restauranten. På den anden side af floden finder du dog et gratis geotermisk bad, som jeg har skrevet om længere nede i artiklen.

Hveravellir

Midt i de urørte højlande, knap 100 kilometer fra Geysir, finder du Hveravellir. Dette geotermiske område er med sit mangefarvede landskab og varme bad som en ren oase i et eller ørkenpræget landskab. Der er gratis adgang til badet for gæster på Hveravellirs campingplads, men hvis du har planer om at køre direkte videre gennem højlandene, kan du også bade her mod en lille entrepris.

Grettislaug

Ved Grettislaug finder du ikke én, men hele to geotermiske bade. Grusvejen hertil er måske lidt af en omvej fra hovedvejen, men så absolut besværet værd! I det lille bad er vandet behagelige 38 grader varmt, mens det i den store pool er mere end 40 grader. Landskabet omkring Grettislaug er intet mindre end storslående, og på en god dag kan du se helt ud til øen Drangey.

Grettislaug er lidt af et historisk bad og opkaldt efter hovedpersonen i en af Islands mest berømte Sagaer, Grettis Saga. Grettir var en mægtig mand, der i 20 år levede som en fredsløs og på evig flugt, da en tidligere lov sagde, at man måtte slå enhver fredsløs ihjel uden straf. Grettir skulle have boet på øen Drangey, og have svømmet de 7 1/2 kilometer til de varme bade for ikke at dø af kulde.

Den oprindelige Grettislaug gik desværre til i det 20. århundrede under en storm. Heldigvis valgte de lokale i 1992 at genskabe badet, så vi i dag kan nyde godt af det varme vand.

Badene er beliggende på privat grund, og du skal derfor betale en lille pris hos den lokale campingplads for at bade i dem.

De bedste gratis geotermiske bade i Island

Guðrúnarlaug

Dette er en af de mere populære geotermiske bade i Island. Guðrúnarlaug er beliggende blot et par timers kørsel fra Reykjavik og er derfor nem at komme til, selv hvis du ikke har planer om et længere roadtrip i Island. Badet er ekstremt varmt, og jeg nøjedes selv med blot at være i det i et par sekunder og så ellers sidde på kanten af badet med fødderne i vandet resten af tiden. Da badet er blandt de mere populære i Island, vil jeg anbefale dig at komme her i det tidlige morgentimer for at have det for dig selv. Vi valgte selv at overnatte på den nærliggende campingplads, så vi kunne hoppe i badet så snart, vi så det var ledigt.

Krosslaug

Også i kort afstand fra Reykjavik finder du Krosslaug, der er et lille bitte bad med plads til 1-3 personer. Vandet er meget varmt – omkring 42 grader, men der er heldigvis flere små bade under denne, hvor vandet er lidt mere behageligt, hvis det skulle blive alt for varmt. Krosslaug er beliggende på privat grund, men er gratis at bade i. Vil du vise din taknemmelighed for den lokale landmand, har han dog opstillet marmelader og lignende til salg lige ved indgangen til marken, hvor badet gemmer sig.

Geothermal Goldfish Pond

Ja, du læste rigtigt! En geotermisk guldfiskedam. Denne sø ligger et par minutters kørsel fra hvalhovedstaden Husavik og er et kæmpe hit hos børnefamilier. Vandet er behagelige 20-30 grader varmt, og er hjem til den nordligste guldfiskebestand i verden. Keder børnene sig, kan du sætte dem til at prøve på at indfange guldfisk i det varme vand – så længe de bliver sat ud igen naturligvis.

Hellulaug

Vestfjordene er spækket med varme bade – vi nåede kun forbi en lille brøkdel af dem på vores rejse til Island. Et af de absolut bedste geotermiske bade, vi badede i, var Hellalaug. Badet er beliggende lige ved landevejen, men godt skjult, og du har den mest fantastiske udsigt over fjorden. Hellalaug var et af de eneste bade, som vi måtte dele med andre. Heldigvis var vores medbadere en hyggelig gruppe af skønne, islandske kvinder, der var på tøsetur (hej til jer deroppe i Island!).

Pollurinn

Også i Vestfjordene faldt vi over disse bade, der byder på en storslået udsigt over fjorden. Selvom Pollurinn, som badene hedder, ikke er helt så naturlig som de andre, vi kom forbi, så det mindst lige så skønt ud. Vi valgte dog at vige pladsen for et par lokale piger og kørte i stedet videre til næste varme bad.

Galtahryggjarlaug

Denne er den naturlige varme kilde, som jeg nævnte under Heydalur længere oppe. Galtahryggjarlaug ligger på den anden side af floden, og du når dertil ved at hoppe fra sten til sten – eller du kan vade direkte gennem den kolde flod. Så absolut besværet værd og klart det bedste varme bad, du finder ved Heydalur!

Hvordan finder man frem til Islands varme bade?

Langt de fleste geotermiske bade herover kan du finde frem til ved blot at indtaste dem i Google Maps. Andre er lidt sværere. CampEasy har lavet et super fint kort, hvor du har oversigt over stort set alle geotermiske bade i Island, inddelt efter tilgængelighed. Under hvert bad kan du se, hvordan du kommer frem badet, og om badet er gratis eller ej.

Islandske skønhedsprodukter

Blue Lagoon

Den Blå Lagune er nok kendt af alle, men vidste du også, at du kan tage spaoplevelsen med dig hjem? Både på den Blå Lagune, i specialbutikker i Reykjavik og i lufthavnen har du mulighed for at købe hår-, hud- og kropspleje med de nærende mineraler fra den Blå Lagune. Selvom produkterne til krop og hår er ganske lækre, så er det altså især deres hudplejeprodukter, der skiller sig ud. Silica Mud Mask er den maske, alle prøver, når de besøger lagunen. Masken er tilføjet den silica, som giver den karakteristiske hvide farve til lagunen. Resultatet er en dybderensende maske, som både styrker din hud og efterlader den med friskere og med synligt mindre porer. Før det ville jeg dog bruge deres Lava Scrub, der er tilsat lave fra området omkring lagunen, og som efterlader din hud blød og frisk. Skal du nøjes med et enkelt produkt herfra, vil jeg anbefale deres Algae Mask. Denne prøver man i Lagunen, hvis man vælger en Comfort-pakke og op. Dette er uden tvivl min yndlingsmaske af de tre, jeg fik i et sæt, da den både virker opstrammende, fornyende og nærende på huden.

Sóley

Dette økologiske mærke faldt jeg over flere gange, når vi besøgte små butikker med lokale varer. Kvinden bag mærket, der startede i 2007, er den islandske skuespillerindSóley Elíasdóttir, som bruger sin og sin tiptipoldemors viden om de islandske urter til at skabe helende og nærende hudprodukter. Sóleys første produkt er GRÆÐIR, som betyder heler, og som i sin tid blev opfundet af skuespillerindens tiptipoldemor og siden da brugt af hendes søn, der kurerede sine 12 børn fra Den Spanske Syge. Set det er da et vidunderprodukt! Udover den helende creme, der mildest talt kan bruges til alt, købte jeg et sæt med de to masker GLÓey og steinEYGLÓey er en skrub, der ikke blot giver liv til huden, men er også god til blandt andet hævede øjne, acne og irriteret hud. steinEY er lavet af asken fra Eyjafjallajökull og er også et vidunderprodukt, som kan virke foryngende, fornyende, opstrammende og balancerende på huden. Derudover forfiner den også hudens tekstur ved at udskille et affaldsstoffer, som huden tager imod i løbet af dagen. Til hjemmet har jeg købt en af Sóleys duftlys, nemlig bústaður, der dufter af rabarber og patchouli. 

Rejseblog om at rejse til Island | Guides, rejsedagbog, tips og inspiration

 

Dette indlæg blev udgivet første gang i oktober 2017

Indlægget er sidst opdateret i juli 2020

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


6 svar til “Spa og velvære i Island | De bedste geotermiske bade i Island”

    • Jeg synes alle produkter er så utroligt lækre! Skulle jeg nøjes med blot et produkt fra hvert mærke, ville jeg dog vælge Blue Lagoons Algae Mask og mirakelcremen GRÆÐIR fra Sóley (:

  1. Wauv, det lyder virkelig lækkert og ser så skønt ud! Man bliver helt misundelig… 🧖‍♀️🧖‍♀️
    Jeg har selv lige været afsted på et lækkert spa og wellness-ophold hos https://comwell.com/spa-and-wellness som var super lækkert og afslappende – kan klart anbefales!✨ Men det er nok en smule anderledes, når man på Island lige dykker ned i de termiske bade 😉 Det er på min bucket-list og skal helt sikkert prøves en gang!!! 😍😍

    Mvh Julie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.