På udkig efter et unikt hotel i Amsterdam? | SWEETS hotel Amsterdam

På udkig efter et unikt hotel i Amsterdam? | SWEETS hotel Amsterdam

Reklame i samarbejde med SWEETS hotel

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at Amsterdam er kendt for sine mange kanaler – her er intet mindre end 165 af slagsen! Det er unægteligt en af de mest populære attraktioner i Amsterdam, og en tur til byen er ikke fuldendt, før man har slentret langs de ikoniske kanaler med de dansende huse. Men vidste du, at du også kan overnatte direkte på kanalerne? Mange vælger måske at leje en husbåd i Amsterdam, men vil du have en helt særlig hoteloplevelse, skal du tilbringe en nat i et af de ikoniske brohuse, der er at finde på nogle af de i alt 1281 broer i Amsterdam. Lad mig fortælle dig hvordan…

Bo på Amsterdams ikoniske kanaler

I marts 2018 blev dørene slået op til det mest unikke hotelkoncept, jeg har hørt om længe. Amsterdams største hotel bestående af 28 suiter fordelt ud over alle afkroge af Amsterdam. Og byen er hotellets lobby. Det er sådan SWEETS hotel beskriver sit hotelkoncept, som giver både besøgende og lokale mulighed for at tilbringe en nat (eller flere) i de ikoniske brohuse, som du finder fordelt ud over byen.

I over 100 år var brohusene hjem for byens bropassere, som i al sin enkelthed skulle sørge for at åbne broerne, når der sejlede fragtskibe ned langs Amsterdams vigtigste handelskanaler. Men efterhånden som et mere centraliseret kontrolsystem for broerne fandt vej til Amsterdam, ja så blev bropassere og dermed deres huse overflødige.

Heldigvis valgte man fra byens side ikke at rive brohusene ned, efter den sidste bropasser flyttede ud i 2017. De har nemlig en helt særlig værdi for byens historie på lige fod med de dansende huse, du finder langs byens kanaler. For med bygningsår mellem 1673 og 2009 er brohusene nemlig på fineste vis bevis for, hvordan byens historie skildres i arkitekturen. Og det er da også nogle af hollands mest berømte arkitekter, der i sin tid har tegnet de mange forskellige huse gennem tiden i stilarter lige fra hollandsk klassicisme til Amsterdam School og strukturalisme.

For SWEETS hotel har det derfor været yderst vigtigt at bevare de særlige arkitektoniske kendetegn for hvert brohus, da de overtog dem for et par år siden. Igen har landets absolut bedste arkitekter været på yderst hårdt arbejde for at skabe hotelsuiter, der både opfylder nutidens høje krav til hoteller, samtidigt med at få husets interiør til at passe med de forskellige stilarter. Noget jeg synes de har formået at gøre til ug.

Ansvarlig turisme i Amsterdam

Jeg har tidligere omtalt det lidt følsomme emne, turismen i Amsterdam. For det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er store problemer med overturismen i Amsterdam. Af denne grund er der de seneste par år fra kommunen og turistrådets side blevet introduceret en række tiltag, der har haft til formål at holde den “forkerte type” turister væk fra byen. En stramning af reglerne for hotelåbninger i Amsterdams centrum er blot ét ud af mange af disse tiltag.

Og det er blandt andet af denne grund, at jeg har været en kæmpe fan af SWEETS konceptet, siden første gang jeg hørte om det. I stedet for at bygge nye hoteller der, hvor der ellers kunne have været boliger for de lokale, så benytter SWEETS hotel sig i stedet af de små brohuse, som så småt var begyndt at blive glemt af alle. Og det er jo en skam, når man har at gøre med bygninger, der har så meget karrakter og så stor en betydning for Amsterdam historie, som brohusene har. Om man er kultur- og arkitekturinteresseret eller ej, så giver SWEETS hotel både turister og lokale en helt unik mulighed for at blive introduceret for nye nabolag og anderledes oplevelser i Amsterdam. Det vil jeg vove at påstå, at intet andet hotel i Amsterdam formår.

SWEETS hotel Amsterdam brohus centralt hotel i Amsterdam

SWEETS hotel 304. Kattenslootbrug

Lige siden SWEETS hotel åbnede dørene til det første brohus tilbage i 2018 har jeg og min franskmand drømt om at overnatte i et af brohusene en dag – især fordi vi er naboer til hele to af dem (nummer 305 og 304). Sidstnævnte Kattenslootbrug har på sin vis været en del af vores liv her i Amsterdam, siden vi flyttede hertil i 2016, da vi enten går eller cykler forbi det hver eneste dag.

Brohuset på Kattenslootbrug blev bygget i 1952 af arkitekt Pieter Lodewijk Kramer, og var indtil 2017 tilholdssted for den lokale bropasser. Brohuset var sammen med brohuset på Omvalbrug det sidste, Kramer tegnede, efter at have været arkitekten bag mere end 200 af Amsterdams broer i en periode på 35 år. Brohuset på Kattenslootbrug er i typisk Amsterdam School-stil med lige linjer, røde mursten og vinduer i stål – noget der går meget igen på andre bygninger fra efterkrigstiden.

Indenfor i brohuset er der dog enormt hyggeligt – på den der huleagtige måde. Her havde vi en behagelig dobbeltseng, et lille todelt badeværelse, samt væg-til-væg bord, hvor vi om om morgenen kunne sidde og nyde en varm kop kaffe med den fantastiske udsigt ud til kanalen. Altsammen var naturligvis fuldendt med badekåber, tøfler og lækre produkter i badet som på et hvilket som helst andet hotel. Her er småt men helt ideelt til en nat i Amsterdam. Vil du se endnu mere af brohuset, kan du få en lille tour på Instagram, hvor jeg også fortæller mere om oplevelser i området.

Da vi havde arrangeret en overnatning på Kattenslootbrug i anledningen af Ollies fødselsdag, var brohuset fint pyntet op med flag. Det kan du også kan vælge at tilkøbe i forbindelse med bookingen, hvis du skal fejre fødselsdag eller lignende i Amsterdam.

Se hele verden glide forbi

Noget af det mest særlige ved at overnatte i et brohus er, at man bor lige der, hvor tingene sker. Jo, det kan være en larmende fornøjelse at have biler, sporvogne og naturligvis tusindvis af cykler susende forbi ude på broen. Men lukker man det ude – eventuelt ved hjælp af de ørepropper, der følger med huset – ja, så vil man bemærke, at der nu altså er noget ret så magisk ved bare at se verden flyve forbi på den anden side af væggen, mens man sidder i skjul inde i sit lille brohus. For selvom Amsterdams brohuse er nogenlunde lige så ikoniske som de dansende kanalhuse, så falder de så meget i ét med tapetet, at ikke særligt mange bemærker dem og rent faktisk stopper op for at nærstudere husenes charme og arkitektoniske kendetegn. Så hvis du holder bare halvt lige så meget af people watching som hollænderne (har du bemærket, at alle stole på byens fortovscaféer er vendt mod gaden?), ja, så er det en drøm at vågne op i et af Amsterdams brohuse.

SWEETS hotel Amsterdam brohus centralt hotel i Amsterdam

Det med småt

En overnatning hos SWEETS hotel starter fra 120 € – en nat i brohuset på Kattenslootbrug koster fra 150 €. Spørger du mig, så er det alle pengene værd. Hotelpriserne i Amsterdam ligger nogenlunde i dette leje, så hvorfor ikke få en fantastisk og lokal hoteloplevelse for pengene?

Eftersom SWEETS hotel ikke har nogen egentlig lobby, fungerer check-in på den måde, at du på dagen for dit ophold får tilsendt en kode, som du indtaster i en særlig app, der er forbundet til dit brohus. Når du så ankommer til huset, behøver du blot at tænde for bluetooth og holde telefonen op foran døren for at komme ind.

Alt efter hvilket brohus du bor i, kan der forekomme en del støj. Brohusene er nemlig oftest placeret på de mest travle veje i Amsterdam. Sporvognene stopper dog med at køre efter midnat. Og hvis larmen fra den resterende trafik alligevel er for generende, er huset heldigvis udstyret med to par ørepropper, så du kan få en god nats søvn efter en lang dag med sightseeing i Amsterdam.

Husregler

Der er plads til max 2 gæster i et brohus

Alle gæster skal være fyldt 21 år

Check-in er fra kl. 16

Check-ud er til kl 11

SWEETS hotel er røgfrit

Respekter naboerne til brohuset og hold støj på et minimum

Har du lejet en cykel, skal den parkeres i cykelparkeringen i området – ikke ved brohuset

Du skal holde dig inde i brohuset, når broen går op

Ekstra køb

Morgenmad for to leveret direkte til brohuset – 35 €

En flaske Cava (Cava Brut Reserva ECO) – 33 €

En flaske rødvin (Piemonte Barbera – 26 €

En flaske hvidvin (Garganega Pinot Grigio Garda) – 26 €

Festflag (som på billederne) – 15 €

SWEETS hotel bog – 15 €

SWEETS tote bag med lilla eller grøn skrift – 10 €

Oplevelser nær Kattenslootbrug

Brohuset på Kattenslootbrug har den helt perfekte placering på grænsen mellem det charmerende Jordaan og det up-and-coming område ved Westerpark. Det betyder, at du har omkring 20 minutters gang til attraktioner som Anne Franks Hus og Westerkerk, ligesom du også har et væld af både hippe og finere spisesteder i Jordaan inden for rækkevidde. Er du til shopping, ligger Kattenslootbrug også lige op ad populære Haarlemmerbuurt, der er sprængfyldt med små unikke butikker.

Er du mere til en gåtur i det grønne, vil jeg anbefale dig at besøge skønne Westerpark, der udover at være en grøn plet i travle Amsterdam, også ofte lægger hjem til alverdens spændende arrangementer som søndagsmarked, vinfestival, World Press Photo. Derudover finder du i de nedlagte fabriksbygninger, der udgør Westergasfabriek, et fint udvalg af caféer, mikrobryggerier samt spændende kunstgallerier og popup-shops.

Vil du have endnu flere tips til oplevelser og lækre spisesteder, du kan se frem til i Amsterdams skønne Jordaan, har jeg lavet en guide til området lige her.

 

Kattenslootbrug ligger desuden lige ved stoppesteder for både bus og sporvogn. Derfor kan du på blot 15-20 minutter nå til den sydlige del af byen, hvor du finder attraktioner som Rijksmuseet, Van Gogh museet, De Pijp samt den østlige del af byen, hvor du blandt andet finder den smukke zoologiske have ARTIS.

SWEETS hotel Amsterdam brohus centralt hotel i Amsterdam

Bo i et brohus på din næste rejse til Amsterdam

Er ting som charme, historie, arkitektur og byens bedste udsigt vigtige for dig, når du skal på jagt efter et godt hotel i Amsterdam? Ja, så behøver du i hvert fald ikke at lede længere. SWEETS brohuse opfylder nemlig alle de krav og så meget mere.

Efter at have tilbragt en nat i brohuset på Kattenslootbrug, har jeg kun fået endnu mere lyst til en dag at besøge et af de 27 andre brohuse i Amsterdam. Husene, som nummer 304, her i den vestlige del af Amsterdam er for mig oplagte til en enkelt nat ude af huset, men jeg er nu især interesseret i brohusene, der løber langs hovedkanalen i Amsterdam Oost og Zuid, heriblandt De Pijp, hvor jeg kommer så sjældent. For en weekend i Amsterdam off the beaten track, ja så vil jeg søge over havnen til Amsterdam Noord, hvor der venter moderne brohuse midt i den uspolerede natur og med nem adgang til spisesteder og oplevelser i det up-and-coming nabolag. Altså, prøv lige at se billederne fra dette hus!

Mit mål er en dag at have overnattet i samtlige 28 brohuse. Og er du blot en smule interesseret i arkitektur og design, fortæller SWEETS, at det skulle være ganske særligt at overnatte i brohusene kronologisk. Start ud med den eksklusive (og noget pebrede) 206, der stammer fra 1673 og oplev, hvordan Amsterdams historie afspejles i stilen på det enkelte brohus, indtil du når til det nyeste brohus fra 2009. Man kan selvfølgelig også blot nøjes med en nat i ét af brohusene og så tage sig tid til at besøge og bemærke de resterende under sin storbyferie i Amsterdam.

Du kan se priser og ledighed for alle brohusene hos SWEETS hotel lige her.

Er du særligt interesseret i netop nummer 304 på Kattenslootbrug, som jeg har boet i, kan du bestille din overnatning her.

Rejseblog om at rejse til Holland | Guides, expatliv, tips og inspiration

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.