Amsterdam område guide: Jordaan | Overnatning, oplevelser og spisesteder

Amsterdam område guide: Jordaan | Overnatning, oplevelser og spisesteder

I dag er det tid til at starte en lille ny serie, hvor jeg vil tage et nærmere kig på Amsterdams mange nabolag. I mine guides til de forskellige områder i Amsterdam vil du kunne læse om de bedste attraktioner, de hyggeligste gader og kanaler, de lækreste spisesteder, hvor du skal bo, samt hvad det helt præcis er, der gør, at området skiller sig ud fra alle de andre i byen. Vi starter ud med en guide til mit yndlingsområde, nemlig Jordaan. 

Dette er Jordaan

Jordaan er det labyrintlignende område, som begynder ved Brouwersgracht vest for Centraal Station, følger Prinsensgracht ned til Leidsegracht og ender ender ved Marnixstraat i vest. Hvis du har læst Anne Franks Dagbog, beskriver hun til Jordaan som området, hvor man kan høre kirkeklokkerne fra Westerkerk, som ligger lige ved siden af Anne Franks Hus. Der er forskellige meninger om hvorfor Jordaan har fået sit navn. Nogen mener navnet stammer fra floden Jordan, som mange jøder i sin tid ankom til området fra, mens andre mener, at navnet stammer fra det franske ord jardin, altså have, på grund af de mange grønne gårdhaver, området gemmer på.

Jordaan stammer fra det 17. århundrede, hvor det blev bygget til den fattige arbejderklasse. Siden da er området, takket være en del renoveringer, blevet til det mest populære nabolag i byen. Alligevel føles Jordaan som en lille landsby midt i livlige Amsterdam. Til trods for at ligge klods op ad den travle Prinsengracht, oplever jeg ofte, at flere af gaderne er helt øde for turister. Det er nok netop derfor, jeg holder så meget af Jordaan. Fordi man kan få en smule ro mit i en travl storby. Derudover gemmer de labyrintlignende gader på et væld af hyggelige caféer, skjulte gårdhaver, kunstgallerier, byens skønneste markeder og ikke mindst de rareste indbyggere.

Dette kan du opleve i Jordaan

Jordaans top 3 attraktioner

Anne Franks Hus

Man kan ikke forlade Amsterdam, før man har været forbi Anne Franks Hus – det er et must! Flere millioner mennesker besøger museet om året, men modsat adskillige andre turistattraktioner, er dette absolut besøget og hypen værd. Skal man sikre et besøg, skal billetterne bestilles på museets hjemmeside 2-3 måneder forud. Husk at læse dagbogen, før du kommer her forbi!

Skjulte hofjes

Sidste år gav jeg jer et lille overblik over et par af de fineste skjulte gårdhaver – de såkaldte hofjes. Har du blot et par dage i Amsterdam, vil jeg anbefale dig at besøge den smukkeste og mest populære af dem alle, Begijnhof, som ligger lige bag Kalverstraat. Har du flere dage i byen, eller har du været på besøg flere gange, vil jeg anbefale dig at gå en lille runde i Jordaans gader, hvor der gemmer sig utallige fine gårdhaver.

Westerkerk

Den smukke Westerkerk er nok det mest populære varetegn i Jordaan. Det høje kirketårn kan spottes fra de fleste omkringliggende gader, og kan dermed hjælpe dig med at finde ved, hvis du kommer lidt på afveje, når du begiver dig ind i Jordaans labyrintlignende gader. Indvendig er kirken ikke just et spændende syn, men udefra er det uden tvivl en af byens allersmukkeste kirker!

Top 3 områder i Jordaan

Brouwersgracht

Ud af de hundredevis af kanaler, Amsterdam er hjem til, finder du mine to favoritter Bloemgracht og Brouwersgracht i Jordaan. Brouwersgracht var tidligere kanalen, hvor alle byens største bryghuse hørte til. I dag er de alle flyttet ud af byen, men kanalen står fortsat langt smukkere end mange af byens andre kanaler. Allersmukkest er der, hvor kanalen mødes med Amsterdams 3 hovedkanaler Herengracht, Keizersgracht og Prinsengracht. Efter en gåtur langs den smukke kanal kan du slå et smut forbi det hyggelige lørdagsmarked på Noordermarkt, hvor du også kan smage på byens bedste æbletærte hos Café Winkel.

Noordermarkt

Noordermarkt er pladsen, der ligger foran kirken Noorderkerk ved den nordlige ende af Prinsengracht. Hver lørdag vågner pladsen op, når lokale og besøgende kommer fra alle hjørner af byen for at gå på opdagelse i det lokale madmarked. På dette lille marked kan man købe løs af økologiske grøntsager, massevis af gouda, blomster, friskbagt brød, en god blanding af keramik og nipsting samt en lille bid mad til, når turen går videre til næste aktivitet. Kommer du her mandag, kan du shoppe løs i antikviteter og andre lopper!

Westerstraat

Af alle Jordaans gader er Westerstraat nok den mest populære. På denne lange gade bliver der konstant åbnet nye, spændende spisesteder, og så byder gaden på et væld af butikker inden for vitterligt enhver genre. På mandage kan du gøre dig nogle gode fund på det store loppemarked, der finder sted her.

Her skal du spise i Jordaan

Top 3 spisesteder i Jordaan

Café Winkel

Det siges, at hollands bedste æbletærte findes her – indtil videre må jeg erklære mig enig. Læg vejen her forbi på en lørdag, der er markedsdag, og slå dig ned og få en god kop kaffe til jeres æbletærte. Stykkerne er virkeligt store, så del gerne et stykke tærte med en, du holder af. (Noordermarkt 43, 1015 NA Amsterdam)

Hummus Bistro d&a

Elsker du hummus og falafel lige så højt som jeg, så er det her stedet! Denne lille (lettere hipsteragtige) biks serverer et utal af forskellige hummus varianter, fantastisk gode falafler og en masse andet lækkert libanesisk mad. Skal du have dessert, har de en virkelig god halvais, som er en traditionel dessert lavet på sesamfrø. (Westerstraat 136, 1015 MP Amsterdam)

Moeders

Vil du prøve lidt traditionel, hollandsk mad, er Moders stedet! Denne rustikke lille restaurant er proppet med billeder af mødre på enhver bar overflade, og der serveret klassisk mormad som kartoffelmos, alverdens gryderetter og tærte. Skal du smage på lidt af hvert, skal der bestilles en omgang rijstaffel, hvor der serveres et udvalg af favoritterne. Stedet er meget populært, så bestil bord i forvejen eller kom i god tid! (Rozengracht 251, 1016 SX Amsterdam)

Andre gode spisesteder

Jeg tror alle Amsterdammere er enige om, at byens bedste pizza fås hos La Perla. I det område, der er kendt som Little Italy finder du denne lille italienske biks, som specialiserer sig i at lave den lækreste pizza med friske råvarer importeret direkte fra Italien. (Tweede Tuindwarsstraat 53, 1015 RZ Amsterdam)

Sla betyder salat på hollandsk, og i denne kæde spredt over hele byen kan I få et hav af spændende, lækre salater, som I både kan spise i de små bikse eller spise i en af byens parker eller langs kanalerne. (Westerstraat 34, 1015 MK Amsterdam)

Oliva er en hyggelig restaurant, som specialiserer sig i de tapaslignende retter, pintxos. Her kan du få et væld af små retter, som ofte serveres oven på en skive brød. (Egelantiersstraat 122-124, 1015 PR Amsterdam)

Restaurant Kinnaree er en fin lille restaurant, som serverer et stort udvalg af thailandske favoritter. Stedet er meget populært, så kom i god tid. (Eerste Anjeliersdwarsstraat 14, 1015 NR Amsterdam)

Monte Pelmo IJs opdagede jeg efter at have lavet lidt om på min sædvanlige rute til og fra arbejde. Hver evig eneste morgen, jeg gik gennem Little Italy, spurgte flere turister mig, om jeg kunne vise dem vejen til Amsterdams bedste is, som skulle være her i området. Denne lille isbiks serverer hjemmelavet is lavet på kun de bedste råvarer. Hver dag er der et nyt udvalg, og der findes endda særlige smage efter den enkelte årstid. Kommer du hertil i oktober kan du for eksempel nyde en is med smag af pumpkin spice, mens du kan få en forfriskende mojito-is i sommerheden. (Tweede Anjeliersdwarsstraat 17, 1015 NS Amsterdam)

Her skal du bo i Jordaan

SWEETS hotel 304. Kattenslootsbrug

I 2018 åbnede det, som jeg nok vil kategorisere som det bedste hotel i Amsterdam. Det er i hvert fald Amsterdams bedste hotel, hvis du er på udkig efter en autentisk og unik hoteloplevelse. SWEETS hotel er et hotel med 28 værelser spredt over hele Amsterdam. Og byen er hotellets lobby. Det er sådan, SWEETS beskriver sig selv. SWEETS er nemlig et helt unikt hotelkoncept, som giver dig mulighed for at overnatte i et af de 28 brohuse, som er fordelt rundt omkring på Amsterdams kanaler.

I sensommeren havde jeg som sagt fornøjelsen af at tilbringe en nat i et af brohusene, som ligger lige på grænsen mellem områderne Westerpark og Jordaan. Og faktisk har jeg så meget at fortælle om den hoteloplevelse, at der er kommet et helt indlæg ud af det. Vil du derfor læse mere om, hvordan det er at sove på Amsterdams kanaler, kan du læse hele min anmeldelse af SWEETS hotel lige her.

Du kan se priser og ledighed for alle brohusene hos SWEETS hotel lige her.

Linden Hotel

Du finder Linden Hotel på den populære Lindengracht, hvor der er et kæmpe marked hver lørdag. Dette 3-stjernde hotel er beliggende i en historisk hjørnebygning fra 1700-tallet og gennemgik en større renovering i 2013. Her bor du naturligvis lige ved det populære lørdagsmarked, og så har du blot et par minutters gang til både den livlige Westerpark og hippe Haarlemmerbuurt, som bugner med gode shoppingmuligheder og hyggelige spisesteder.

Du kan se priser og ledige datoer for Linden Hotel her (reklamelink).

 

Mr. Jordaan

Mr. Jordaan er det hyggeligste lille boutique-hotel, som tilfældigvis ligger ved den ene af mine to yndlingskanaler, Bloemgracht. Her bor du i et kanalhus fra det 17. århundrede midt i skønneste Jordaan. Hotellet er indrettet med de smukkeste trædetaljer, serverer traditionel hollandsk morgenmad, og så ligger Anne Franks hus for enden af kanalen, lige som du også kan nå til mit lokale lørdagsmarked, Noordermarkt, på blot 5 minutter.

Du kan se priser og ledige datoer for Mr. Jordaan her (reklamelink).

 

Hotel Pulitzer

Hotel Pulitzer ligger på Prinsengracht, som er den mest populære kanal af Amsterdams tre hovedkanaler. Dette 5-stjernede hotel har til huse i hele 25 historiske kanalhuse fra 1600- og 1700-tallet. Værelserne er utroligt smukt indrettede, restauranten serverer så lækker mad, og så bor du blot et minuts gang fra seværdigheder som Anne Franks Hus, Westerkerk og De 9 Gader.

Du kan se priser og ledige datoer for Hotel Pulitzer her (reklamelink).

Amsterdam område guide: Jordaan | Overnatning, oplevelser og spisesteder

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , , ,

10 svar til “Amsterdam område guide: Jordaan | Overnatning, oplevelser og spisesteder”

  1. Wow en lækker og omfattende guide, den skal jeg huske når jeg en gang skal til Amsterdam igen. Godt tip med at bestille billetter hjemmefra til Anna Franks hus, det vidste vi ikke, og opgav på forhånd at komme ind dag vi så køen ude foran museet. Jeg ville ellers så gerne have været derind, det må blive næste gang 🙂

    • Tusind tak Tina. Dejligt den kan bruges 🙂 Jeg vil helt sikkert anbefale dig at bestille billetter til Anne Franks Hus næste gang, I kommer forbi Amsterdam. Det er sådan en særlig oplevelse!

    • Hvor er du sød, Vanessa! Amsterdam er sådan en fantastisk by, så jeg kan absolut anbefale dig at komme hertil en dag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.