Hotel i Amsterdam | Hvor skal man bo i centrum?

Hotel i Amsterdam | Hvor skal man bo i centrum?

Artiklen indeholder reklamelinks

Et af de spørgsmål jeg får alleroftest i min indbakke kommer fra folk, der er på udkig efter det bedste hotel i Amsterdam. Og med intet mindre end 501 hoteller i Amsterdam og Gud hved hvor mange Airbnbs til leje, ja så kan det altså også være lidt af en jungle at skulle finde rundt i, når der skal bookes storbyferie i Amsterdam. Jeg selv har faktisk kun tilbragt sammenlagt 3 nætter på hotel i Amsterdam; 2 nær Vondelpark, da jeg lige flyttede hertil, og 1 i sensommeren, hvor jeg valgte at overraske min franskmand med en helt uforglemmelig nat på en af byen tusindvis af broer. Sidstnævnte vil jeg fortælle mere om nedenfor, for det er i min optik den absolut bedste hoteloplevelse, du kan finde frem til i Amsterdam!

Som du nok kommer til at bemærke, så er der ingen tvivl om, hvor jeg mener, man skal bo i Amsterdam. Samtlige hotelanbefalinger finder du nemlig i det romantiske Jordaan, og jeg holder endda så meget af området, at jeg naturligvis også har skrevet en hel guide til de oplevelser og spisesteder, du finder netop her.

Unik hoteloplevelse i Amsterdam

I 2018 åbnede det, som jeg nok vil kategorisere som det bedste hotel i Amsterdam. Det er i hvert fald Amsterdams bedste hotel, hvis du er på udkig efter en autentisk og unik hoteloplevelse. SWEETS hotel er et hotel med 28 værelser spredt over hele Amsterdam. Og byen er hotellets lobby. Det er sådan, SWEETS beskriver sig selv. SWEETS er nemlig et helt unikt hotelkoncept, som giver dig mulighed for at overnatte i et af de 28 brohuse, som er fordelt rundt omkring på Amsterdams kanaler.

I sensommeren havde jeg som sagt fornøjelsen af at tilbringe en nat i et af brohusene, som ligger lige på grænsen mellem områderne Westerpark og Jordaan. Og faktisk har jeg så meget at fortælle om den hoteloplevelse, at der er kommet et helt indlæg ud af det. Vil du derfor læse mere om, hvordan det er at sove på Amsterdams kanaler, kan du læse hele min anmeldelse af SWEETS hotel lige her.

Du kan se priser og ledighed for alle brohusene hos SWEETS hotel lige her.

SWEETS Hotel Amsterdam brohus på kanal centralt i AmsterdamSWEETS Hotel Amsterdam brohus på kanal centralt i Amsterdam

Miljøvenligt hotel i Amsterdam Westerpark

Min anden anbefaling til et hotel i Amsterdam ligger blot et stenkast fra brohuset, du ser på billedet ovenfor. Conscious Hotel Westerpark åbnede tilbage i april 2018 og er det oplagte valg for dig, der er på udkig efter et miljøvenligt hotel i Amsterdam. Som navnet nok afslører, så går hotelkæden Conscious Hotel højt op i bæredygtighed på deres hoteller, og har høje, grønne krav til alt fra indretningen og medarbejdernes uniformer til rengøringen og maden, der serveres i restauranten – alt sammen er særligt udvalgt for at gøre hotellet så bæredygtigt som muligt.

Hotellet er beliggende i en gammel fabriksbygning i det nedlagte Westergasfabriek. Lige uden for døren har du et spændende udvalg af kaffebarer, kunstgallerier og popup-shops og ikke mindst Westerpark, der byder ind til en frisk gåtur i det grønne.

Har vi flere gæster på besøg, end der er plads til i vores gæsteværelse, overnatter de altid på Conscious Hotel Westerpark. Og alle tager herfra yderst tilfredse og veludhvilede eller et par nætter i Westerpark.

Du kan se priser og ledighed for Conscious Hotel Westerpark lige her (reklamelink)

Conscious Hotel Westerpark Amsterdam

Charmerende boutique hotel i Amsterdam Jordaan

Det sidste hotel i Amsterdam, som jeg altid anbefaler besøgende at tjekke ud, er Mr. Jordaan. Mr. Jordaan ligger sjovt nok i Jordaan, som du nok har bemærket er mit absolutte yndlingsområde her i Amsterdam. Selvom jeg endnu ikke har haft muligheden for selv at overnatte her, så er det et hotel, som jeg gang på gang anbefaler til de, der er på udkig efter et charmerende boutique hotel i Amsterdam centrum.

Mr. Jordaan har nemlig en lidt usædvanlig historie sammenlignet med andre hoteller i Amsterdam. Tilbage i 60’erne valgte en ung herre nemlig at sætte sin sofa til leje gennem det lokale turistbureau. Folk var så ville med idéen, at en sofa blev udvidet til et værelse, så til to, og til sidst endte det med, at Mr. Jordaan rådede over to hele huse fra 1644 midt på smukke Bloemgracht lige rundt om hjørnet fra Anne Franks Hus.

Udover at have en lidt utraditionel opstart, så tjekker Mr. Jordaan også alle boksene af, når det kommer til mine krav til et godt hotel. Det er småt og charmerende med kun en håndfuld værelser til rådighed. Indretningen er minimal men autentisk og fyldt med karakter. Jeg har set flere anmeldere beskrive hotellet som “hip yet homey”, hvilket jeg kun kan erklære mig enig i. Og så er morgenmaden netop det, jeg vil klassificere som en god hotelmorgenmad; hjemmebagt brød, pålæg og og cereals – altsammen fra lokale producenter.

Du kan se priser og ledighed for Mr. Jordaan lige her (reklamelink)

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mr. Jordaan Hotel (@mrjordaanhotel) den

 

Faldt intet i din smag?

Intet problem! Amsterdam bugner med ene af spændende hoteller – nogle i den billige ende og andre yderste eksklusive. På kortet herunder kan du lede videre efter et hotel, der passer bedre til lige netop dit budget og dine krav til din storbyferie i Amsterdam.

Booking.com

 

Rejseblog om at rejse til Holland | Guides, expatliv, tips og inspiration

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.