Dagstur fra Amsterdam: På cykeltur langs Hollands tulipanmarker

Dagstur fra Amsterdam: På cykeltur langs Hollands tulipanmarker

Holland er berømt for mange ting; for den smagfulde ost, idylliske kanalbyer, klodsede træsko, sjov tobak og gamle møller for bare at nævne en håndfuld af de ting, folk rejser til Holland for at opleve. Men intet tiltrækker besøgende så meget som de blomstrende tulipaner i forårsmånederne. Turister i tusindvis valfarter i denne tid til den berømte tulipanhave Keukenhof. Her kan du nemlig opleve mere end 7 millioner farverige tulipaner i verdens største blomsterhave. Lyder turistmasserne i Keukenhof lidt for uoverskueligt for dig, kan du i stedet hoppe på jernhesten og nyde en cykeltur i det fri langs Hollands blomstrende tulipanmarker. Her er alt, du behøver at vide om turen!

Hvor er Hollands tulipanmarker?

Når du flyver over Holland og lander i Schiphol lufthavn uden for Amsterdam, kan du nyde det fantastiske syn af tulipanmarkerne i alle regnbuens farver fra dit flyvindue. Efter du har hentet din kuffert og er hoppet på toget ind mod Amsterdam Centraal, suser du forbi den ene tulipanmark efter den anden. En helt fantastisk togtur, som næsten er en oplevelse i sig selv. Men du bør absolut unde dig selv at komme endnu tættere på de blomstrene marker. I alle hjørner af Holland findes der tulipanfarme, så det kan være lidt overvældende at skulle udvælge destinationen for en dagstur fra Amsterdam. Hollands største tulipan- og blomsterområde findes i Noordoostpolder, der ligger i provinsen Flevoland. Også på kystlinjen fra Den Haag til Alkmaar findes et væld af tulipanfarme. Og netop i denne område finder du den berømte Flower Strip, på hollandsk kaldt Bollenstreek, der takket være sin beliggenhed udgør den perfekte dagstur fra Amsterdam i forårsmånederne.

Tulipanernes blomstring i Holland

Men hvornår blomstrer tulipanerne i Holland? Tulipansæsonen i Holland starter faktisk allerede i januar, hvor sæsonens første tulipaner begynder at springe ud. Dette markeres med den Nationale Tulipandag, hvor Dam-pladsen foran kongepaladset bliver fyldt med de smukkeste tulipaner, der bringer liv og farve til den ellers triste og grå januarmåned. På denne dag inviteres lokale såvel som besøgende til at plukke sin helt egen buket tulipaner, som man kan tage med hjem i stuen og blive mindet om, at foråret er på vej. Og så er det endda ganske gratis!

Tulipanmarkerne skal du dog vente indtil midten af marts til midten af maj for at opleve. Det er naturligvis svært at sige, hvornår det er bedst at se tulipaner. Dette kommer simpelthen an på hvilken vinter og forår, vi har haft det givne år. Sidste år frøs kanalerne for eksempel til is i marts, hvorfor det tog sin tid, før tulipanerne for alvor sprang ud. I år bød derimod på 20 grader allerede i februar, så foråret kom langt tidligere end normalt. Man kan dog generelt sige, at der er størst mulighed for at se tulipaner, hvis du rejser til Amsterdam i april. Her kan du også se frem Tulipan Festivalen, hvor hele byen pyntes med intet mindre end 850.000 tulipaner – én for hver indbygger i Amsterdam.

Cykelrute langs tulipanmarkerne

Start din dag i tulipanernes tegn på Amsterdam Centraal. Herfra hopper du på toget til Leiden syd for Amsterdam. Fra Leiden følger du cykelstien først til Noordwijk, derefter gennem den ukronede tulipanhovedstad, Lisse, og til slut Haarlem. Undervejs cykler du forbi den ene tulipanmark efter den anden, der alt efter tiden på tulipansæsonen byder på tulipanmarker med både crocus, hyacinter, påskeliljer og selvfølgelig tulipaner i alverdens farver. Har du i løbet af cykelturen ikke fået set nok blomster, kan du jo besøge den berømte tulipanhave Keukenhof, som du alligevel cykler forbi, før du ankommer til Lisse.

Cykelturen fra Leiden til Haarlem er 35 kilometer lang. Når du ankommer til Haarlem, kan du vælge at hoppe på toget tilbage til Amsterdam. Har du mod på lidt flere kilometer i benene, kan du også fortsætte tilbage til Amsterdam på cykel. Denne del af strækningen er omkring 15 kilometer.

Du kan følge mit kort over cykelruten nederst i indlægget, men generelt vil jeg anbefale dig blot at følge skiltningen. Ruten fra Leiden til Haarlem og videre til Amsterdam er godt markeret med skilte hele vejen. Hele strækningen er, som resten af Holland, fuldstændig flad, og den eneste udfordring kan være modvind.

Cykeludlejning

En ret vigtig detalje på denne dagstur langs tulipanmarkerne er naturligvis cyklen. Da Ollie og jeg hoppede på cyklen sidste år, var det på vores egne cykler. Du behøver dog ikke at fragte din cykel hele vejen fra Danmark til Amsterdam. Der er nemlig masser af muligheder for at leje cykel i både Amsterdam og andre steder på ruten. Vil du leje en cykel i Amsterdam, har I amsterdam lavet en fin oversigt over alle udlejerne. Vælger du denne løsning, skal du dog huske at købe et dagspas til cykel, når du køber din togbillet. Prisen er 6 €. Du kan også vente og først leje en cykel, når du kommer til Leiden. Starter din dagstur i Keukenhof, eller lyder de 35-50 kilometer som en lidt for lang tur, er der også cykeludlejning ved Keukenhof. Prisen er 10 € for en dag, og med i prisen får du også et kort med cykelruter langs tulipanmarkerne på mellem 5 og 35 kilometer.

 

Rejseblog om at rejse til Holland | Guides, expatliv, tips og inspiration

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.