Dagstur til Keukenhof | Oplev Hollands smukkeste tulipanhave

Dagstur til Keukenhof | Oplev Hollands smukkeste tulipanhave

Holland er meget mere end sjov tobak, ost og lystige damer til udstilling i vinduer med rødt lys. Det er nemlig også herfra, langt størstedelen af verdens tulipaner stammer fra. Kommer du til Amsterdam eller Holland generelt i forårsmånederne, kan du flere steder opleve tulipanerne springe ud i fuld flor. Mest populær er nok tulipanhaven Keukenhof, som nu er åben igen. I dette indlæg vil jeg fortælle dig alt, du behøver at vide, hvis du vil opleve tulipanerne blomstre.

Fra midten af marts til midten af maj kan du opleve de smukke tulipaner blomstre i den storslåede blomsterhave Keukenhof, som ligger nær universitetsbyen Leiden. Hvert år kan du her opleve intet mindre end 7 millioner af hele 800 tulipanarter, der blomstrer i de smukkeste haver og kunstinstallationer, som er spredt over den 32 hektar store have. Selvom haven er utroligt turistet og fyldt med mennesker, så er det sådan en speciel oplevelse, som du absolut ikke vil gå glip af, hvis du besøger Amsterdam i forårsmånederne. Haven er kæmpestor, og selvom der er visse dele, der er utroligt populære og befærdede, er det rent faktisk muligt at gå rundt helt alene i et par minutters tid i andre dele af haven. Har du planlagt en storbyferie i hverdagene, kan det anbefales at besøge haven her, frem for i weekenden, hvor haven meget hurtigt bliver propfyldt med mennesker. Derudover bør du generelt forsøge at komme dertil så tidligt som muligt, før de store turistbusser ankommer til haven.

Det kan anbefales at holde øje med hjemmesiden for Keukenhof, som hver uge bliver opdateret med de nuværende blomstringer.

Åbningstider og billetter til Keukenhof

Køber du billetterne på forhånd online, sparer du 1 € på billetprisen (17 € online, 18 € i haven). Du kan vælge enten at køre til haven eller benytte dig af den offentlige transport. Vælger du at komme hertil med bil, skal du være opmærksom på, at det koster 6 € at bruge parkeringspladsen foran haven. Vælger du at besøge Keukenhof som en del af din storbyferie i Amsterdam, skal du tage toget til enten Schiphol Lufthavn eller Leiden Centraal Station. Herfra går der direkte busser til haven med navnet Keukenhof Express (nummer 858 i Schiphol og 854 i Leiden). Bemærk at der kan være en stor kø til busserne i Schiphol Lufthavn. Dog går der en bus cirka hvert 5. minut, så ventetiden er ikke så slem. Du finder frem til busserne ved at gå ud af lufthavnen og dreje til højre, hvorefter der vil være skilte, som vil vise dig vej til busserne.

Du kan besøge Keukenhof fra den 21. marts til den 19. maj. kl. 08.00-19.30 (billetkontoret lukker kl. 18.00). 

 

Rejseblog om at rejse til Holland | Guides, expatliv, tips og inspiration

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


7 svar til “Dagstur til Keukenhof | Oplev Hollands smukkeste tulipanhave”

 1. Jeg har vært i Amsterdam i påsken to ganger – uten å se tulipanblomstringen. Det er fordi jeg har vært på turné med koret mitt, og ikke hatt tid til å dra til Keukenhof. Men det står absolutt på ønskelisten, for det ser så flott ut med alle de forskjellige tulipanene!

 2. Tulipaner er en af mine yndlingsblomster, og det har længe været mit ønske at tage en tur til Holland om foråret – jeg er sikker på, at det nok skal lykkes en dag.
  Glade hilsner
  Anne Marie/Two Danes On Tour

 3. Der var så flotte Malerier i orkidehuset af piger/damer, med blomster. Glade farver.
  Hvem er kunstneren ??
  Og kan malerier købes ?
  For øvrigt en skønneste dag blandt tulipaner.😊🌷🌷

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.