På skattejagt efter tegneserie-malerier i Bruxelles

På skattejagt efter tegneserie-malerier i Bruxelles

Bruxelles har meget mere at byde på end kedelig politik og historie. Det er en by med smuk arkitektur, pommes frittes, øl, hippe nabolag, loppemarkeder og chokolade. Og så er byen også fødestedet for alverdens elskede tegneseriefigurer. Tintin, Lucky Like, Asterix og Obelix – de kom alle til live her. Noget der virkelig får Bruxelles til at skille sig ud fra mængden af europæiske storbyer er, at byens husgavle er pyntet med vægmalerier med vores alles yndlings tegneseriefigurer. I indlægget her guider jeg dig i at spotte så mange som mulig på din storbyferie i Bruxelles. 

Vil du også få set et par af de unikke tegneserie-malerier på din næste tur til Bruxelles? Fedt! I begyndelsen af 90’erne begyndte Bruxelles’ graffiti-malere at udsmykke byens husgavle for at ære de mange fransk-belgiske tegneseriefigurer og -forfattere, hvoraf mange stammer fra netop Bruxelles. I dag udgør mere end 40 vægmalerier den såkaldte Comic Book Route. Det mest kendte tegneserie-maleri er unægteligt Hergés Tintin, som du finder lige rundt om hjørnet fra både Grand Place og Maneken Pis. Gør dette til startpunktet for din skattejagt efter Bruxelles’ tegneserie-malerier.

Tegneserie-maleri i Bruxelles

Den bedste måde at få oplevet både byen og tegneserie-malerierne på, er ved at komme rundt til fods. Selve midtbyen i Bruxelles er ikke særlig stor, så du kan sagtens få krydset både et par attraktioner og en masse tegneserie-malerier af på ganske kort tid. Vil du have et lille tip, om hvor du kan finde en af de mange tegneserie-malerier, kan du tage et kig på siden her, hvor du finder et kort med dem alle. Husk altid at kigge både op og ned og også over skulderen, mens du går rundt i byen. På vores tur havde vi udvalgt en håndfuld vægmalerier, som vi absolut ville se, før vi forlod Bruxelles, mens vi fandt frem til de resterende meget tilfældigt, mens vi gik rundt i byen.

Udover fascinerende tegneserie-malerier, byder Bruxelles på ikke blot ét, men hele to museer dedikeret til tegneseriens verden. Af de to kan jeg især anbefale dig at besøge Comic Art Museum. Her kan du få et indblik i, hvordan vores alles yndlingstegneserier blev lavet, fra den allerførste blyantsstreg til den færdige tegneserie, som kan købes i kiosken. Er du kæmpe fan af tegneserier, vil dette museum nok være det rene paradis, men selv for os, der nok kun kender til Tintin og Lucky Luke, er det absolut et besøg værd. Udover at give et spændende indblik i de mere kendte tegneserier, kan du også se værker af endnu uopdagede tegneseriekunstnere. Og så er museet beliggende i den smukkeste bygning.

Tegneserie-maleri i Bruxelles

Er du i tvivl om, hvad du ellers skal se, opleve og ikke mindst spise, når du besøger Bruxelles? I min (engelske) guide til 24 timer i byen kan du læse alt om de skønneste attraktioner, den lækreste chokolade og de allerbedste pommes frittes. Har du endnu ikke booket overnatning, tipper jeg her om en billig, lækker og unik studiolejlighed, som ligger blot få minutters gang fra hele herligheden!

 

Dette indlæg blev udgivet første gang i februar 2017

Indlægget er sidst opdateret i marts 2018

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , , ,

7 svar til “På skattejagt efter tegneserie-malerier i Bruxelles”

  1. WOW det ville jeg gerne opleve, de er da vildt fede de vægmalerier og det kunne være sjovt at forfølge dem. Det er jo hele ens barndom på alle de huse 🙂 Tak for tip Camilla.

    /Annette

    • Jeg var så vild med vægmalerierne! Selve Bruxelles var jeg ikke særlig imponeret over, men jeg vendte gladeligt tilbage blot for at finde endnu flere malerier 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.