Søpapegøjer, fjorde & artistiske landsbyer i det østlige Island

Søpapegøjer, fjorde & artistiske landsbyer i det østlige Island

Tusind tak for jeres modtagelse af mine indlæg om Island. Det er sådan en fornøjelse at dele vores oplevelse med jer! Efter et par dage i det nordlige Island, var det tid til at køre videre østpå. Personligt havde jeg af en eller anden grund rigtigt store forventninger til Islands østkyst. Billedet af fjorde på stribevis, søpapegøjer og idylliske landsbyer stod meget klart i min fantasi, men desværre blev dette ikke helt realiteten. Men tæt på!
Til trods for ekstremt godt vejr under hele vores tur (vi taler varmerekord under vores tid i nord), kunne vi naturligvis ikke gå igennem 10 dage uden den mindste smule dårligt vejr – det ville simpelthen have være for heldigt. Vores dag på østkysten bestod af ekstremt meget regn, blæst og temperature på under 10 grader, som betød at vi kun tilbragte knap 24 timer her mod de planlagte 48, da vi kunne se, at der skulle være langt bedre vejr så snart, vi vendte næsten sydpå.

Alligevel nåede vi nu at få nogle gode oplevelser her, som vi absolut ikke ville have været foruden. Den absolut bedste var da vi fik mulighed for at opleve en kæmpe flok søpapegøjer helt tæt på. Borgarfjörður Eystri er østens, hvis ikke hele Islands, søpapegøjehovedstad, og på en mikrolille halvø ud for Borgarfjörðurs havn kan man se 100-vis af dem på kun få meters afstand. Da vi ankom hertil, stod der ned i stænger, så vi var helt mutters alene under vores regnslag og omringet af den mest nysgerrige koloni af søpapegøjer, eller lunder som de også hedder. Noget der virkelig imponerede mig, var det faktum at de på ingen måde virkede bange eller sky ved synet af os mennesker – snarere tværtimod, for flere af dem kom gerne lidt tættere på os for at se, hvad vi var for nogle besynderlige væsner. Vi sad og fulgte fuglenes færden i en halv times tid, før vi blev afbrudt af de første andre gæster, som blev fulgt op af et par biler til. Det tog vi som et tegn på, at vores tid med søpapegøjerne var forbi, men hvert sekund var absolut kulden, regnen og den lange køretur værd! Udover søpapegøjer kan man også se de fineste traditionelle islandske hus i selve Borgarfjörður Eystri, som man helt sikkert også bør besøge.

 

Seyðisfjörður er den første af en lang række fjorde på stribe langs østkysten, men absolut det sted, man skal besøge, hvis man skal vælge at se blot en enkelt fjord. Med kun 800 indbyggere lyder Seyðisfjörður måske ikke særligt imponerende, men netop denne landsby har en særlig tiltrækningskraft for kunstneriske sjæle, der valfarter hertil. Udover sine virkelig fine, farverige huse byder Seyðisfjörður på et hav af virkelig fine gallerier, værksteder med kunsthåndværk og hyggelige små butikker med brugskunst. Derudover havde de for nylig fejret Pride i byen, hvilket havde efterladt et mærke i form af en regnbue, der førte til byens kirke. Så fin en symbolik, som jeg også valgte at dele i forrige uge, da vi havde Pride Parade her i Amsterdam.

 

Efter dette besøg valgte vi egentlig at køre videre sydpå for at blive fri for regnen og kulden, og ikke mindst for rent faktisk at have mulighed for at se længere frem end et par meter pga. den tykke tåge. Men vores oplevelser i syd, som rent faktisk er mit sidste indlæg om Island, må I vente et par dage med at høre mere om.

 

Læs hele min guide til det østlige Island her

 

Rejseblog om at rejse til Island | Guides, rejsedagbog, tips og inspiration

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


2 svar til “Søpapegøjer, fjorde & artistiske landsbyer i det østlige Island”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.