8 ting du kan lave på en regnvejrsdag i Poznan

8 ting du kan lave på en regnvejrsdag i Poznan

Reklame i samarbejde med NordicTB og Poland Travel 

#NordicTBinPoland2022

Poznan er en fantastisk by! Hovedstaden i Polens Wielkopolska-regionen emmer af charme med sin pastelfarvede bymidte, arkitektoniske perler, spændende historie og rige kulturliv. Poznan er særligt charmerende på en varm sommerdag, hvor en kølig drink kan nydes enten ved flodbreden, på en tagterrasse med udsigt over byens tage, eller på en af byens mange fortovscaféer. Men hvad så, når vejrguderne leverer skybrud og tordenvejr? Ja, så skal man prise sig lykkelig for, at man har valgt netop Poznan som rejsemål. Der er nemlig spækket med spændende indendørs aktiviteter i Poznan til en regnvejrsdag. Jeg har her samlet 8 ting, du kan lave indendøre, når det regner i Poznan.

Besøg verdens bedste shoppingcenter

Regnvejr er den perfekte undskyldning til at få shoppet lidt til garderoben eller hjemmet. Meget belejligt finder du i Poznan Stary Browar, der tilbage i 2005 blev kåret som verdens bedste shoppingcenter. Navnet Stary Browar betyder gammelt bryggeri, hvilket kommer af, at shoppingcenteret er beliggende i det, der tidligere fungerede som Huggerów-bryggeriet. Hovedparten af det over 130.000 kvadratmeter store shoppingcenter er bevaret fra centerets tid som bryggeri. Derfor finder du hurtigt frem til en masse finurlige detaljer rundt omkring i bygningen.

Stary Browar er et besøg værd på en regnvejrsdag i Poznan, uanset om du er til shopping eller ej. For udover at huse over 200 butikker med både globale og lokale brands, ja så er Stary Browar også hjem til et væld af restauranter, en kunstudstilling samt et luksushotel. Og så er de smukke arkitektoniske løsninger i centeret også værd at give sig tid til at beundre, hvis man kommer forbi under sin tid i Poznan – uanset om det regner eller ej.

Find vej: Stary Browar, Ulica Pólwiejska 42

Smag på den lokale bryg

Apropos bryghus, så er det også oplagt at bruge en regnvejrsdag i Poznan på at smage på byens lokale øl. Nok er brygggeriet, Stary Browy-centeret er beliggende i, nedlagt, men Poznan er fortsat hjem til et væld af større og mindre bryggerier. Besøg for eksempel Brovaria ved Poznans centrale hovedplads, Stary Rynek. I to bygninger, der kan dateres tilbage til det 15. århundrede, åbenbarer sig et kæmpe bryghus/restaurant/hotel. Omgivelserne her er topmoderne, men der er alligevel taget hensyn til bygningernes lange historie og dets mange ejere gennem tiden. Selvom Brovaria er et nyere bryggeri fra 2004, så har bygningerne faktisk tidligere været hjem til et bryghus tilbage i det 17. århundrede. Bryghusrestauranter er egentlig en ting fra middelalderen, men det var først i 1990, at det første åbnede i Polen. Brovaria er den 3. bryghusrestaurant, der åbnede i Polen, og er tilmed den første til også at åbne et hotel.

Øllen hos Bravaria laves ud fra traditionelle teknikker med moderne udstyr. Samtlige øl er ufiltrerede og laved på polske og tyske ingredienser. Det giver ifølge Bravaria øl, der er fyldt med smag og aroma – præcis som i gamle dage. Kombiner en ølsmagning med et udvalg af lette snacks, eller vælg den fulde 3-retters menu, der byder på en fusion mellem traditionelle polske retter og det moderne franske og italienske køkken.

Oplev Poznans kejserslot

I hjertet af Poznan ligger kejserslottet fra 1910, der blev opført for den tyske kesjer Wilhelm II. Slottet regnes for at være det sidste kongelige residents, der er blevet bygget i Europa. Siden 1910 har kejserslottet gennemlevet mange ting og gennemgik under Anden Verdenskrig en kæmpe renovering, som skulle gøre slottet til Hitlers opholdssted i Poznan. Hitler nåede dog aldrig forbi Poznan, men man vil stadig kunne spotte flere detaljer rundt omkring på slottet fra krigstiden. I dag er det storslåede slot blevet genfødt som kulturcenteret Zamek, der byder på alt fra kunstudstillinger, koncerter, kreative værksteder samt en biograf- og teatersal.

Find vej: Zamek, Ulica Sw. Marcin 80/82

Hop over til Katedraløen

Et sted man bør unde sig selv at opleve i Poznan, uanset om det regner eller ej, er Ostrow Tumski. Ostrow Tumski, eller Katedraløen, har sjovt fået sit navn, da det er hjem til Poznans smukke katedral. Udover at være et imponerende bygningsværk med en historie, der rækker mere end 1000 år tilbage i tiden, har Poznan Katedralen også en stor betydning i Polens historie. Det var nemlig her, at ikke blot Poznan, men også Polen blev grundlagt som en selvstændig stat. Det var også her, at landets første regent, Mieszko, blev døbt tilbage i 966, hvilket markerer indledningen til kristendommen for Polen.

Find vej: Ostrow Tumski, Ul. Ostrow Tumski 17

Lær om Poznans historie

Efter at have beundret den smukke katedral, kan du forlade øen via den røde bro, Jordan-broen. På den anden side finder du Brama Poznania, der på Google betegnes som et kulturcenter. Men det er så meget mere end det. Brama Poznania er et moderne og interaktivt formidlingscenter, hvor du på smuk og fascinerende vis kan lære mere om Poznan og Polens historie. Du kan blandt andet få fortællingen om Ostrow Tumski og dets betydning for Polen som nation ved hjælp af flersprogede audioguides og imponerende grafik og visuelle installationer. Husk også at gå helt op til taget af museet, hvor du har den fineste udsigt til Katedralen og Poznan bymidte.

Direkte forbundet med Brama Poznania er Galerii Śluza, der har til huse i en del af Poznans gamle befæstning fra den 19. århundrede. Galerii Śluzas udstillinger er centreret omkring byen, mennesket og miljøet, og hvordan fortiden har gjort Poznan til det, byen er i dag.

Find vej: Ulica Gdanska 2

Café hopping

Melder sulten sig, mens du er på sightseeing i Poznan? Så er der heldigvis et væld af muligheder for at få stillet både den lille og den store sult på en af Poznans mange gode caféer. Madscenen i Poznan spænder vidt med et udvalg for enhver smag og behov. Fælles for de fleste er, at du med ret stor sandsynlighed vil kunne se frem til at varme dig på en dampende varm kop krydret te. Besøg for eksempel Weranda Caffe. Denne charmerende lille café ligger på en sidegade, der fører ned til den smukke basilika, og her finder du både fornævnte udvalg af te samt kaffe og varmende supper på menuen.

Find vej: Świętosławska 10

Lær at bage Poznan Croissant

Normandiet er kendt for sin Camembert de Normandie, Parma for sin skinke, Champagne for sin… Nå ja, champagne. Og i Poznan har de Poznan Croissants. En Poznan croissant, eller en St. Martin’s croissant, som den også kaldes, er ikke helt som en almindelig croissant. I modsætning til den franske og mere berømte croissaint, der er bagt med butterdej, er en Poznan croissant lavet på gærdej, fyldt med en krydret creme og toppet med glasur.

Poznan det eneste sted i verden, hvor du finder St. Martin’s croissants. På grund af beskyttede oprindelsesbetegnelser er det nemlig kun godkendte bagerier i Poznan-området, der må sælge en St. Martin’s croissant. Og den skal naturligvis laves ud fra den traditionelle opskrift. Du finder flere steder i Poznan bagerier, der er sælger croissanten. Men regner det i Poznan, er det oplagt at bruge et par timer indedøre i tørvejr på Poznan Croissant Museum. I Poznan går man nemlig så meget op i det lækre bagværk, at man har tilegnet croissanten et helt museum for sig selv. På Poznan Croissant Museum kan du lære mere om historien bag croissanten, og så kan du tilmed lære at bage den lokale specialitet. Undervisningslokalerne på Poznan Croissant Museum ligger tillmed lige over for Poznans ikoniske rådhus. Det i sig selv er en god nok grund til at tage her forbi!

Find vej: Poznan Croissant Museum (Rogalowe Muzeum), Stary Rynek 41/2

Beundr byen fra dit hotelværelse

Jeg sagde jo, at der er massevis af ting at opleve i Poznan på trods af lidt regn. Når du har været igennem hele den ovenstående liste over indendørs aktiviteter i Poznan, trænger du måske til at slappe lidt af. Vælger du et centralt hotel i Poznan, har du den fordel, at du stadig kan beundre byen, selvom du er indenfor i tørvejr.

På min tur til Poznan checkede jeg ind på Hotel Kolegiacki, der ligger centralt på bypladsen af samme navn. Dette 4-stjernede hotel er for romantikeren, der drømmer om at overnatte i herskabelige omgivelser. Hotel Kolegiacki har nemlig hjemme i to 200 år gamle bygninger og charmerer med sin luksuriøse indretning. Selvom hotellet egentlig er et lille boutiquehotel, er værelserne alt andet end små. Hvert et værelse på Hotel Kolegiacki er indrettet grandiøst med periodemøbler samt håndlavede detajler lavet særligt for hotellet. Trækker du silkegardinerne fra de store vinduer, har du direkte udsigt til Kolegiacki-pladsen og dets mange arkitektoniske perler. For den ultimative forkælelse efter en regnvejrsdag i Poznan, er det særdeles anbefalelsesværdigt at nyde et varmt bad i det store badeværelse.

Find vej: Hotel Kolegiacki, plac Kolegiacki 5

Se priser og book dit ophold på Hotel Kolegiacki

 

Find mere inspiration til Polen

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.