5-stjernet afslapning og naturoplevelser i Polens Tatrabjerge

5-stjernet afslapning og naturoplevelser i Polens Tatrabjerge

Reklame i samarbejde med NordicTB og Poland Travel 

#NordicTBinPoland2021

Polen er meget mere end billig storbyferie og spabade langs Østersøkysten. Bevæger du dig mod det sydlige Polen, vil det meget hurtigt gå op for dig, at Polen også er et land fuld af enestående naturoplevelser! Polen er nemlig sammen med Slovakiet hjem til bjergkæden Tatrabjergene, hvor du finder både både vandfald, spejlblanke søer og ekstravagante spahoteller med bjergkig.

Og lige netop Tatrabjergene var vores næste destination efter et fantastisk døgn i Krakow, hvor der virkelig var blevet kræset for smagsløgene. Vores forkælelsesrejse tog os 100 kilometer syd for Krakow, hvor vores andre sanser blev taget i brug. Her blev der indåndet den friske bjergluft fra toppen af bjerget Kasprowy Wierch og lyttet til den beroligende skvulpen af Dunajec-flodens kolde vand ombord på en traditionel tømmerflåde. Kombineret med et ophold på to gode spahoteller i Tatrabjergene rejste vi atter tilbage til Krakow med en fantastisk følelse af velvære.
Lyder kombinationen af natur og afslapning som noget for dig? Så tag med på en vaskeægte sanserejse til Polens Tatrabjerge!

Naturoplevelser i Tatrabjergene

Svævebanen op til Kasprowy Wierch

Vores første stop i Tatrabjergene var Kuźnice i Zakopane. Herfra hoppede vi på svævebanen. som skulle føre os op til bjerget Kasprowy Wierch. Turen op varer knap 15 minutter, og undervejs kan du være heldig at spotte både bjerggeder og bjørne gå rundt i bjergene. Fra toppen har du den flotteste udsigt over både den polske og den slovenske side af bjergene. Vi var desværre uheldige med vejret, da det stod ned i stænger. Det blev derfor til en meget kort fornøjelse, hvor vi kun var ude for at tage billeder i et par minutter, før vi søgte i ly for regnen og derefter vendte ned ad bjerget igen.

Billetten med svævebanen koster 110-180 kr afhængigt af sæson og giver dig 1 time og 40 minutter på bjerget.

Fra Zakopane koster det knap 50 kr at køre med taxi op til svævebanen.

Vandring i Tatrabjergene

Da vi kun havde to dage i Tatrabjergene, var det selvsagt begrænset, hvor meget tid vi havde til at udforske bjergene. Men er du til friluftsliv og vandring, og er du lidt heldigere med vejret, end vi var, vil jeg klart anbefale dig at smutte forbi Marlene fra HIKE MY HEART OUT. Hun deler på sin blog en artikel om 4 gode vandreture i Tatrabjergene. Du finder desuden mere inspiration til vandreture og naturoplevelser i Tatrabjergene i Marlenes artikler herunder:

Guide til vandring i Polen: Tatrabjergene til fods

Hytte til hytte vandring i de polske Tatrabjerge

Vandretur til Morskie Oko i Polen

Pst! Er du frisk, kan man faktisk også vandre op til Kasprowy Wierch i stedet for at tage svævebanen. Vandreturen skulle efter sigende vare knap 3 timer.

Sejltur på Dunajec-floden

Efter at have oplevet de polske Tatrabjerge fra højderne, er det tid til at vende tilbage til foden af bjergene. Nu er det tid til at opleve Tatrabjergene fra vandet. Den smukke Dunajec-flod løber gennem Pieniny National Park og lige på grænsen mellem Polen og Slovakiet. Efter at have steget ud af svævebanen ved Kasprowy Wierch, blev vi fragtet til Sromowce Niżne, hvor vi ifølge programmet skulle på “river rafting”. Normalt forbinder jeg river rafting med hæsblæsende sejllads i gummibåde som dem, du ser længere nede i artiklen. Vores tur endte dog med at være langt mere idyllisk og i et langsommere tempo.

I Sromowce Niżne steg vi nemlig ombord på en traditionel tømmerflåde, der fragtede os to timer ned ad Dunajec-floden til Szczawnica. Denne form for tømmerflådelignende både er blevet brugt på floden i over 100 år og har plads til 10-12 passagerer. I vores gruppe var vi fire mand, og sammen med vores to sejlere, som styrede flåden udelukkende ved hjælp af to pinde, var vi ene og alene om at nyde de smukke efterårsfarver og rige dyreliv langs floden. I sommermånederne skulle floden eftersigende være en populær attraktion for besøgende fra nær og fjern, men her i starten af oktober var der ikke et øje at se, før vi ankom til vores endestation.

Man kan tage på river rafting på Dunajec-floden fra det tidlige forår og indtil oktober måned.

Du kan læse meget mere om river rafting i traditionelle træbåde på Dunajec-floden lige her.

Gode spahoteller i Tatrabjergene

Hvad er det bedste efter en dag med mange tilbagelagte kilometer på Tatrabjergenes vandreruter? Wellness naturligvis! Og heldigvis finder du et stort udvalg af spahoteller i Tatrabjerge. Under vores tur til Tatrabjergene besøgte vi to af dem, som du kan læse om her.

For den fulde alpeoplevelse: Bania Hotel

Vores første hotel i Tatrabjergene var Bania Hotel. Et kæmpemæssigt ski-/sparesort i vaskeægte alpehyttestil.

Bania Hotel er ikke umiddelbart et hotel, jeg selv ville have valgt på min rejse til Tatrabjergene. Jeg foretrækker de lidt mindre hoteller. Men der er nu mange gode sider af Bania Hotel

  • Her er alt, hvad du må behøve på din spa-/skiferie; Spabade, butikker, restauranter samt et stort udvalg af wellnessbehandlinger med Banias egne produkter.
  • Bania Hotel er et oplagt valg, hvis du kommer til Polen i vintermånederne. Du har nemlig direkte adgang fra hotellet til skilifterne. Der er derfor ikke langt fra du kravler ud af din hotelseng, til du suser ned ad løjperne.
  • Er du til afterski, fås det næppe bedre end på Bania Hotel. Her kan du hoppe af skiene lige ved døren til hotellet, hoppe i badetøjet og nyde et par timers afslapning i de udendørs bade, hvor du både har udsigt til de omkringliggende bjerge. Midt i bassinet finder du endda en bar, og du har dermed de perfekte rammer til en kombination af afterski og wellness.
  • Rejser du til Tatrabjergene med børn, er Bania Hotel et oplagt valg til ferien. Her har du et stort legeområde udendørs, ligesom du også finder et indendørs poolområde særligt for børnefamilier.

Du kan se priser og ledighed for Bania Hotel lige her

Booking.com | Hotellets hjemmeside

For en 5-stjernet afslutning på ferien: Nosalowy Park Hotel & SPA

Min klare hotelfavorit under vores tid i Tatrabjergene var Nosalowy Park Hotel & SPA. Dette 5-stjernede spahotel er beliggende i perfekt gåafstand til Zakopanes bymidte med den charmerende gågade Krupowki Street. På trods af, at Nosalowy er et lidt større hotel end det, jeg normalt foretrækker, imponerer det på mange andre punkter:

  • Store og lækre værelser med komfortable senge og et siddeområde
  • Et lille men fantastisk spaområde bestående af to pools, tre jacuzzi både indendørs og udendørs, forskellige saunaer og ikke mindst et saltterapi-rum, som er et must i et polsk spabad. I spaområdet har du også mulighed for at få en række spabehandlinger. Her laver de desuden deres helt egne hud- og kropspleje med ingredienser som krokus, rose og blåbær fra Tatrabjergene, som bliver brugt i behandlingerne.
  • Morgenmaden her er helt uovertruffen! En stor morgenbuffet med både lokale og mere gængse morgenmadsretter. Efter at være blevet vist hen til dit bord, modtager du også et menukort med varme morgenmadsretter som pandekager, omelet, toast og shakshuka, som du kan bestille og få serveret direkte fra køkkenet.
  • Fantastisk service fra start til slut. Lige fra hjælpen til at bære vores kufferter op på værelset til betjeningen i morgenmadsområdet.

Du kan se priser og ledighed for Nosalowy Park Hotel & SPA lige her

Booking.com | Hotellets hjemmeside

Saltterapi-rum på Nosalowy Park Hotel & SPA i Zakopane

Saltterapi-rummet på Nosalowy Park Hotel & SPA i Zakopane. Luften her renser åndedrætssystemet og har en række positive effekter på både din og og luftveje.

 

Sådan kommer du til Zakopane og Tatrabjergene

Zakopane og Tatrabjergene er den oplagte destination til enten en dagstur fra Krakow eller næste stop på en rundrejse i Polens sydlige region Malopolska – Lillepolen på dansk. Rejser du til Polen i egen bil, eller kommer du rundt med lejebil, er køreturen fra Krakow til Tatrabjergene ganske overkommelig. Jeg tror dog, at langt de fleste rejser til det sydlige Polen med fly, men selv der er det muligt at tage på enten en dagstur eller et længere ophold i Tatrabjergene. Vores gruppe blev kørt rundt med Portitor, som havde både virkeligt venlige chauffører og gode biler.

Har du kun tid til at bruge en enkelt dag i Tatrabjergene under din storbyferie i Krakow, er det bestemt også muligt! I Krakows gamle bymidte sælger flere turarrangører dagsture til Tatrabjergene både for dig, der er interesseret i vandring i bjergene, men også hvis du blot vil tage på et kort spaophold.

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Tatrabjergene?

Vi besøgte Tatrabjergene i den første uge i oktober 2021. Dette var et helt fantastisk tidspunkt at rejse til Tatrabjergene af flere årsager. For det første var der stort set ingen mennesker i hverken bjergene, de små byer eller på hotellerne, vi boede på. Hvis vi ser bort fra en regnbyge, da vi besøgte toppen af Kasprowy Wierch, så havde vi virkeligt godt vejr på dette tidspunkt. Solen skinnede, og temperaturerne lå på behagelige 15-20 grader under hele turen. Og så var efterårsfarverne bare enormt smukke i Tatrabjergene på dette tidspunkt. Skulle jeg vende tilbage hertil en dag, ville jeg klart foretrække dette tidspunkt over sommerens store turistmængder og uudholdelige hede.

 

Læs mere fra Polen: 3 gode spisesteder i Krakow | Billig gourmet & opskrift på polske pierogi

 

Har du gode tips til Tatrabjergene? Del dem meget gerne i kommentarfeltet! 

 

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


2 svar til “5-stjernet afslapning og naturoplevelser i Polens Tatrabjerge”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.