3 hyggelige steder i Rhône-Alpes

3 hyggelige steder i Rhône-Alpes

Det land jeg har tilbragt allermest af mit liv i – udover Danmark og Holland – er Frankrig. Her blev stort set samtlige somre indtil jeg var 18 år tilbragt sammen med min familie på årets sommerferie. Og så har jeg jo en franskmand til kæreste, hvilket betyder, at jeg lægger vejen forbi de Franske Alper en håndfuld gange om året. Og alligevel er det nok det land, jeg har skrevet allermindst om her på bloggen. Generelt er det meget få steder i blogland, at jeg har kunne læse om Rhône-Alpes, som er det sted, jeg har besøgt på de fleste af mine seneste ture til Frankrig. Det lader lidt til, at det mest er klassikerne som Paris, Provence og den Franske Riviera, der fanger folks interesse. Og det er jo lidt en skam, for Rhône-Alpes er simpelthen så hyggeligt et område, som jeg elsker mere og mere for hver gang, jeg tager dertil.

Teknisk set er Rhône-Alpes for nyligt blevet slået sammen med Auvergne. Men jeg synes ligesom lidt, at Auvergne-Rhône-Alpes ville være en lidt for stor mundfuld, hvis jeg skrev det i titlen på denne artikel. Men ikke desto mindre, så dækker Auvergne-Rhône-Alpes over området, hvor du blandt andet finder de Franske Alper, en del af Rhône-floden, og så grænser regionen op til både Italien og Schweiz. Derudover byder Auvergne-Rhône-Alpes på ene af smukke og hyggelige byer. Tre af dem kan du læse om i artiklen her. 

Annecy

Første sted på vores liste er Annecy, der ofte går igen på lister over de smukkeste byer i Frankrig og resten af Europa. Og det er med rigtig god grund. Med sin beliggenhed i den nordlige del af de franske Alper, sine idylliske kanaler og hyggelige gader er dette nemlig et vaskeægte ferieparadis i sommermånederne. Den maleriske kanalby kan dateres helt tilbage til middelalderen, og den største attraktion er et middelalderslot fra det 14. århundrede, hvorfra du har en skøn udsigt over både byen og Lac Annecy. Gør også som hundredevis af andre besøgende og lej en pedalbåd, så du kan opleve den billedskønne Annecy Sø på nær hånd. Jeg besøgte selv byen for tre år siden, før Ollie og jeg tog på vores rundrejse gennem Kina. Her brugte vi et par timer på at gå langs byens kanaler, spiste yderst lækker mad og nød den afslappende stemning. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg lægger vejen forbi Annecy!

Saint-Antoine-l’Abbaye

Saint-Antoine-l’Abbaye er navnet på det ene af de to nye steder, jeg besøgte da jeg var på familiebesøg i Frankrig her i forårsmånederne. Denne middelalderby er beliggende halvvejs mellem Grenoble og Valence og har i hundredevis af år været et vigtigt sted for pilgrimme. Landsbyen er især kendt for at danne rammerne for en årlig middelalderfestival i sommermånederne, men hvis det ikke lige er interessant for dig, eller hvis du besøger Auvergne-Rhône-Alpes uden for sommerferien, er landsbyen alligevel et besøg værd. Med blot en lille time i byen kan du nå at gå ind i den gotiske Saint-Antoine Abbey Church fra 1200-tallet, slentre på den smukke markedsplads og fare vild i de kringlede gader. Efter jeg er kommet hjem fra Frankrig og har googlet Saint-Antoine-l’Abbaye, er det gået op for mig, at vi skulle have brugt lidt ekstra tid på at køre op på en høj uden for byen for at kunne have en storslået udsigt over det gamle kirketårn, der er omringet af den lille by. Så hvis du kommer her forbi en dag, skal du bestemt tage dig tid til at tage en lille omvej.

Bourgetsøen

Den smukke Bourgetsø er den største og dybeste sø i Frankrig. Og så er det en populær destination i sommermånederne, hvor det er det helt oplagte sted at blive kølet ned efter en dag under den brændende franske sol. Med en dybde på 145 meter og 34 forskellige fiskearter er det meget populært at dykke her, men det er bestemt også muligt at nyde søen over overfladen med en sejltur i alt fra pedalbåde til speedbåde. Skal der lidt mere ro på, kan du dase på strandende ved Smile Bourget-du-Lac og Aix-les-Bains. Sidstnævnte skal du især gøre dig selv en tjeneste og lægge vejen forbi, hvis du trænger til lidt selvforkælelse. Ordet Aix kommer fra det latinske Aquae, og byen har fået sit navn takket være sine varme kilder, der er blevet brugt som kurbade siden antikken. Jeg havde selv fornøjelsen af at besøge kurstedet Thermes Chevalley, der ligger på et af byens højeste punkter. Det kan jeg varmt anbefale, hvis du kommer her uden for sommermånederne.

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.