Vandretur på The Family Trail | Dagstur til Lamma Island

Vandretur på The Family Trail | Dagstur til Lamma Island

Et sted, jeg aldrig fik fornøjelsen af besøge under mit praktikophold i Hong Kong for 3 år siden, er Lamma Island. Derfor var jeg også begejstret over at have fundet et hotel, der ikke lå alt for langt fra færgeterminalen i Aberdeen, så vi hurtigt kunne hoppe på færgen til Lamma Island. Lamma Island byder på et sjovt miks af den traditionelle Hong Kong kultur, der møder det mere hippe vesten. Øen er nemlig en populær destination for sol- og naturhungrende expats fra alle verdenshjørner, der har givet Lamma Island et lille ansigtsløft i form af sjove vægmalerier og hippe caféer – uden at ødelægge autenticiteten. Vi valgte at tage hertil på vores 6. og sidste dag i Hong Kong, hvor vi nok mest af alt trængte lidt plads og luft efter nogle hektiske daf i storvbyen. Her fik vi vandret på The Family Trail, hvor man på en 7 kilometer lang rute kommer til at opleve alt det bedste, Lamma Island har at byde på fra hyggelige landsbyer og lækker mad til den frodige jungle, storslåede udsigter og kridhvide sandstrande. Her i indlægget får du et indblik i den perfekte dagstur i Hong Kong til Lamma Island. 

Turen til Lamma Island

På Lamma Island er der to hovedlandsbyer; Yung Shue Wan og Sok Kwu Wan. Hvor langt de fleste starter sin dag på Lamma Island i Yung Shue Wan, valgte vi at gøre det omvendt for at kunne gå uden om menneskemængden, der ankommer til Yung Shue Wan. Derudover går færgen ikke helt så ofte herfra som i Yung Shue Wan, hvorfor det er rarere at ende sin vandretur i Yung Shue Wan, så man ikke skal vente alt for længe på færgen tilbage til Hong Kong.

Færgen fra Aberdeen til Sok Kwu Wan via Mo Tat Wan går cirka hver halvanden time fra kl. 06:40 om morgenen. Turen tager cirka en halv time og koster 12 $ mandag til lørdag og 18 $ søndag. Du kan bruge dit Octopus-card på færgen, så det er dejligt nemt at komme til Lamma Island. Sejler du fra Central Ferry Pier, går færgen en gang i timen fra pier 4. Vi købte en lille bid mad i en baozi-biks, som vi kunne nyde, mens vi stille forlod skyskraberne og kom tættere og tættere på den frodige ø. Jeg foretrak klart turen fra Aberdeen til Sok Kwu Wan frem for den fra Central. Her var det meget klart, at vi var de eneste turister, da vi sejlede på en lille båd med lokale, der lige havde været ovre på fastlandet efter dagens indkøb.

Morgenmad i Sok Kwu Wan

Da vi kun havde fået en let bid mad før turen med færgen, valgte vi at få en lidt større morgenmad i Sok Kwu Wan før vandreturen. Stort set samtlige spisesteder på hovedgaden i Sok Kwu Wan er fiskerestauranter, men midt imellem dem alle finder du denne lille cha chaan teng. Her samles de lokale i de tidlige morgentimer for at få sludret lidt over en iskold Hong Kong milk tea på den udendørs terrasse, før arbejdsdagen begyndte senere på formiddagen. Her serveres klassiske Hong Kong-retter som Hong Kong French toast, nudler, macaronisuppe og toast med scrambled æg. Vi fik hver især en te og en French toast med en sø af sirup – så burde vi i hvert fald have rigelig med energi til den forestående vandretur.

Sok Kwu Wan

Sok Kwu Wan er en meget lille fiskerlandsby, som egentlig ikke har meget at byde på, hvis man ikke er sulten. Så efter morgenmaden er det tid til at komme ud i naturen. På vejen ud til starten af ruten kan du lige gøre holdt ved Tin Hau Templet i udkanten af byen. Dette tempel er en ud af rigtig mange templer til ære for havets gudinde, Tin Hau. Giv dig selv et par minutter til at beundre templet, og så er det ellers afsted ud på den 7 kilometer lange Family Trail. Du følger blot skiltene mod Yung Shue Wan hele vejen.

The Family Trail

Lamma Island’s Family Trail er en godt 7 kilometer lang vandrerute, hvor du går på tværs af øen fra Sok Kwu Wan i syd til Yung Shue Wan i nord. Som du nok kan gætte på navnet, er Family Trail en let rute, hvor alle kan være med. Selvom der er er et par stigninger undervejs, er de meget overskuelige, og hele ruten er velmarkeret og med godt underlag. Undervejs går du igennem den frodige jungle med bananpalmer og kæmpestore sommerfugle og forbi grønne marker og kridhvide sandstrande. Derudover har du også nogle fantastiske udsigtspunkter fra bakketoppenes små pavilloner, og så kommer du også til at gå igennem et par helt små landsbysamfund midt i ingenting.

 

Knap 1 kilometer inde i turen vil du kunne dreje til venstre mod Lo So Hing Beach. Perfekt hvis du allerede nu trænger til at blive kølet lidt af – det satte vi i hvert fald stor pris på!

Husk at medbringe et par flasker vand på turen! Vi vandrede i 35 graders varme og høj solskin og fik hurtigt tømt de par flasker, vi havde medbragt – og det blev også hurtigt svedt ud. 😛

Undervejs skal du også holde øje med edderkoppespind, som ofte hænger i passende højde til, at man som høj dansker går direkte ind i dem. Spindene tilhører de store gule giganthjulspindere, som jeg også har fortalt om i mit indlæg om Dragon’s Back. Giganthjulspindere er nogle ret flotte gule edderkopper, som ikke er farlige for os mennesker, men som alligevel snildt kan blive op til 20 centimeter store og derfor kan være et lidt uhyggeligt syn, hvis man som os ikke er vandt til edderkopper større end en 5-krone. Har man en lille bitte smule araknofobi som jeg, kommer man med garanti til at kunne mærke sin puls, når man som vi støder på et helt stykke med godt tyve af de kæmpe krabater.

Nu vi snakker om krybdyr, skal jeg nok også advare jer om slanger. Lamma Island er et vaskeægte slangeparadis med alt fra pytoner og kobraslanger til mindre sumpslanger. Det er dog de færreste, der er så (u)heldige at støde på dem, hvis man holder sig til de anlagte stier. På vores tur så jeg en lille slange svømme rundt sammen med en skildpadde i en sump, men ellers så vi intet til slangerne på Lamma Island. Det skal i hvert fald ikke være noget, der skræmmer dig fra at tage på en dagstur til Lamma Island!

Den første del af ruten er nok den del, der føles allerlængst. Her går det mest op ad bakke, men du kommer alligevel til at opleve lidt undervejs. Du går blandt andet forbi en gammel grotte, der i sin tid blev brugt af pirater, lige som du også vil støde på en ud af mange pavilloner, hvorfra du på en klar dag har udsigt til både Repulse Bay og Ocean Park på Hong Kong-øen. Du går ligeledes gennem en lille bitte flække med et par huse. Landsbyen er hverken fin eller charmerende, men det er alligevel interessant at se, hvordan de lokale bor her så langt væk fra alting. Den eneste transportform hertil er gang eller kørsel på små traktorlignende scootere, så det er noget af et projekt at skulle ud at handle ind til aftensmaden, når man bor her.

Inden længe vil du nå til endnu en pavilion, hvor der med garanti vil være flere mennesker end ved den første. Her kan du købe et stykke ananas fra den lille vogn og ellers nyde den storslåede udsigt over det smukke landskab. Vi her faldt i snak med en gruppe af ældre lokale mænd, som også tilbød os lidt af deres medbragte papaya. Efter et par minutter kom et britisk par, der var bosiddende i Hong Kong, som også sluttede sig til vores lille gruppe. Det er sjældent, man falder i snak med indbyggerne i Hong Kong, fordi folk altid har så travlt. Men når først man kommer ud på vandrestierne, er det legende let at falde i snak med folk. Vi havde helt svært ved rent faktisk at komme væk fra vores lille gruppe igen. 😛

Herfra kommer det til at gå ned ad bakke stort set hele vejen til endestationen. Dette er en anden god grund til at starte ud i Sok Kwu Wan. Folk der kom den anden vej fra så i hvert fald ud til at have det meget hårdt.

Trænger du igen til at blive kølet ned efter et par timer i den bagende sol, skal du ikke vente meget længere. Hung Shing Yeh Beach ligger lige for foden af den sidste stigning og lige før din endestation. Dette er uden tvivl den mest populære strand på øen, og her har du både hvidt sand, faciliteter til at klæde om og også et par kiosker hvis du trænger til en lille forfriskning. Eneste minus er nok udsigten til Lamma Power Station, men det tager jeg gerne med for at kunne hoppe i det varme vand.

Yung Shue Wan

Vandreruten Family Walk ender i landsbyen Yung Shue Wan, der er den største and landsbyerne på Lamma Island. Den starter naturligvis her, hvis du vælger at gå ruten den “rigtige” vej. Yung Shue Wan er ligesom Sok Kwu Wan en lille fiskerlandsby, som dog har fået stor indflydelse fra de mange vestlige og unge, der kommer hertil, når solen skinner i weekenderne. Her er der en masse små, sjove og finurlige caféer, butikker og små kroge – nogle mere turistede end andre. Er du sulten, kan du få dig et vestligt måltid på Bookworm Café eller du kan spise frisk seafood på en af de mange seafood restauranter langs kysten, hvorfra du om aftenen også kan nyde udsigten til solnedgangen over det Sydkinesiske Hav. Skal du have en lille souvenir med hjem til køkkenskabene, kan du i Yung Shue Wan købe den lokale favorit, chiliolie, som er super lækker at bruge i madlavning. Besøg også landsbyens Tin Hau Temple, der ved første øjekast nok ligner alle de andre Tin Hau Templer, som man støder på i Hong Kong. Men faktisk skiller denne sig ud ved at være beskyttet af to løvestatuer, som ser langt mere vestlige ud end de traditionelle asiatiske løver. Måske lidt utraditionelt, men det passer faktisk utroligt godt ind på Lamma Island, som generelt er lidt af en blanding af det traditionelle Hong Kong og det hippe vesten.

Tilbage til Hong Kong

Efter du har gået lidt rundt i den lille landsby og måske har snuppet en bid mad i en af de mange fiskerestauranter, er det tid til at vende tilbage til Hong Kong. Følg skiltene ud til færgeterminalen, hvor du kan hoppe på en færge til enten Aberdeen eller Central Ferry Pier.

 

Rejseblog om at rejse til Hong Kong | Guides, expatliv, tips og inspiration

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


5 svar til “Vandretur på The Family Trail | Dagstur til Lamma Island”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.