Sådan foreviger du dine rejseminder

Sådan foreviger du dine rejseminder

Reklame i samarbjede med Coolstuff

Er du fast læser af bloggen, eller er du ny besøgende, er chancerne store for, at du er vild med at rejse og opleve nye, spændende steder verden over. Måske du elsker at opleve den fantastiske natur, som verden gemmer på. Måske du elsker at spise eksotisk mad, som du ikke kan finde derhjemme. Måske du elsker at lade dig inspirere af unikke hoteller verden over. Eller måske elsker du bare at kunne tage en pause fra en hektisk hverdag derhjemme og have mulighed for at koble fuldstændigt af. Uanset hvad det er, der bidrager til din rejselyst, så er det ofte lidt vemodigt at vende hjem til Danmark og hverdagens trummerum, når rejsen er slut. Det behøver dog ikke nødvendigvis at være tilfældet. Ved at forevige dine rejseminder kan du nemlig se tilbage på den der fantastiske vandretur, den lækre, lokale ret, det smukke hotelværelse eller den hvide sandstrand, som du kunne dase ved dagen lang. Der er alverdens forskellige måder at dokumentere og forevige dine rejser på, og dette er sådan, jeg selv gør det. 

Dokumenter rejsen med billeder

Ja, det giver lidt sig selv, men billeder er nu altså en hyggelig måde at se tilbage på sine rejseminder på. Takket være moderne teknologi er det også muligt at dele dine rejsebilleder på alverdens online medier, heriblandt Instagram, som jeg personligt er stor fan af. Men det er naturligvis også muligt at holde billederne privat og helt for dig selv. For at de mange tusinde billeder, jeg tager på mine rejser ikke skal gå til spilde, kan jeg godt lide at printe nogle af dem ud og enten give dem væk som gaver til dem, jeg har rejst med, eller hænge dem op i hjemmet, så jeg kan blive taget tilbage til varmere himmelstrøg, når regnen står ned i stænger udenfor. Jeg har for eksempel givet Ollie en kæmpe scrapbog fyldt med vores bedste minder fra de sidste 6 år. Heri gemmer jeg også alverdens billetter og andet “ragelse”, som jeg har gemt fra vores mange rejser. Da vi mødtes under mit semester i USA og i 3 år efter stort set kun så hinanden, når vi var ude at rejse, er bogen allerede ved at være godt fyldt med dejlige minder.

A post shared by Camilla Riis | Danish traveler (@cammi_dk) on

Køb souvenirs til hjemmet

Souvenirs behøver faktisk ikke nødvendigvis at være platte og ubrugelige. Tværtimod. Selvom jeg godt nok har en lille samling af magneter på vores køleskab og alverdens postkort, som skal bruges til en billedvæg engang, så forsøger jeg altid at købe souvenirs, som enten har en funktion, eller som kan pynte i mit lille hjem her i Amsterdam. Blandt de souvenirs jeg har købt på mine rejser er blandt andet mit yndlings spil, mahjong, fra Beijing, de smukkeste salatskåle fra Marokko, sæbe fra Sydfrankrig, verdens bedste mascara fra Hong Kong og min fine morgenkåbe fra Xian. Og så gemmer køkkenskabene naturligvis på alverdens krydderier og andre madvarer, som ikke kan købes i Holland, heriblandt god dansk pålægschokolade 😛 .

Skriv rejsedagbog under turen

Jeg har altid ført rejsedagbog på en eller anden måde. Da jeg studerede i USA, havde jeg en lille bog, hvori jeg skrev om ugens oplevelser og klistrede alverdens udklip, kærestebreve fra Ollie og andet ragelse, jeg ikke kunne skille mig af med. Et par måneder før jeg flyttede til Hong Kong, valgte jeg at uploade lidt af mine tanker og oplevelser på min online rejsedagbog, Cammi.DK, som i dag gemmer på alverdens skønne rejseminder fra de sidste 3 år. Selvom jeg i dag dokumenterer langt størstedelen af mine rejser her på bloggen, så har jeg nu altid en lille notesbog med mig på de længere rejser, hvor jeg om aftenen hygger mig med at skrive stort og småt, som jeg gerne vil mindes mange år ud i fremtiden. På den måde kan jeg også gemme de steder, som jeg gerne vil anbefale til jer her på bloggen 🙂 .

Lav videoer fra dine rejser

Jeg elsker at se tilbage på mine rejser gennem videoer! Video kan bare et eller andet, som billeder, tekst og souvenirs bare ikke kan. Selvom jeg ikke har været aktiv på Youtube siden jeg flyttede til Amsterdam, så gemmer min kanal på nogle af mine yndlings rejseminder, som jeg har dokumenteret på video. Det samme gør mit børneværelse hos mine forældre, hvor skabene bugner af gamle hjemmevideoer, som min far har optaget i 90’erne. Mange af disse er begyndt at gå i forfald, hvilket virkelig er en skam, for de gemmer jo på alle mine rejseminder (og børneminder) fra før, vi kunne gemme alt online.

Derfor er jeg ovenud begejstret over at kunne lave dette indlæg i samarbejde med Coolstuff! Da jeg var hjemme i Danmark i sidste måned havde jeg nemlig modtaget en pakke med en Vooni® Video Grabber. Jeg har i et par år efterhånden undersøgt mulighederne for at få reddet de gamle videofilm, og i min research kom jeg altid frem til Vooni® Video Grabber. Derfor stod min påskeferie på gensyn med mine gamle ferieminder – blandet med nogle gåture, puslespil, ture til Århus og København og familietid, naturligvis.

Jeg havde egentlig forestillet mig, at det ville være en besværlig process at få digitaliseret mine videofilm, men det var faktisk legende let. Man stikker simpelthen bare ledningerne ind i en VHS-maskine eller videokamera, starter afspilningen af filmen og trykker derefter record på den lille, smarte dingenot, som gemmer hele videoen på et memorycard, der kan overføres direkte til computeren. Det er sgu da smart! Da venner og familie hørte om mit lille påskeprojekt, stod de pludselig i kø til også at få reddet deres gamle videofilm. Jeg er altså ikke den eneste, der har skabene fulde af skønne rejseminder. Er det også tilfældet for dig, kan du købe din egen Vooni® Video Grabber lige her.

Vooni® laver generelt et hav af gadgets, hvoraf flere faktisk kunne være ret brugbare på vores roadtrip i Canada til sommer. Vores solcelle-oplader fra sidste års tur til Island var i hvert fald ikke særligt god, så måske jeg skulle prøve den, som Vooni® har lavet. Den fylder også halvt så meget 🙂 Og så har de også lavet et objektivsæt til telefonen, som meget passende kunne bruges til at dokumentere endnu flere skønne rejseminder.

 

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, ,

4 svar til “Sådan foreviger du dine rejseminder”

  1. Super inspirerende. Jeg har også med at lave en rejsedagbog når jeg er afsted. Mest også fordi når jeg er afsted i længere tid, så har dagene med at flyde sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.