Huangshan Old Street Courtyard | Kinesisk charme midt i den gamle bydel

Huangshan Old Street Courtyard | Kinesisk charme midt i den gamle bydel

Drømmer du om at vandre i de kinesiske Huangshan-bjerge også kendt som Yellow Mountains? Hvis ikke kan du lige se denne video fra min tur til bjergene, og komme tilbage, når du er overbevist. Den bedste måde at besøge Huangshan-bjergene er ved at kombinere turen med et ophold i den gamle bydel i Huangshan by, som også går under navnet Tunxi. Vi boede på det hyggeligste lille hotel i en historisk bygning, hvilket virkelig tilførte en tiltrængt omgang kinesisk charme til vores rundrejse i Kina.

Velkommen til Tunxi

Tunxi, også kaldet Huangshan Shi, er det naturlige stop før eller efter en tur til Huangshan-bjergene. Tunxi er en tidligere handelsby, som er omringet af den mest fantastiske natur. I bymidten finder du den gamle bydel, Lao Jie (Old Street), som er bygget op af de smukkeste bygninger fra Ming-dynastiet, pyntet med røde lanterner. Man kan ikke lade være med at føle, at man er med i Disney klassikeren Mulan, når man går her.

Hvad du helt præcis skal se og lave (og spise, naturligvis), må du vente med at læse om i et andet indlæg 😛

Huangshan Old Street Courtyard

Midt i den gamle bydel finder du det lille hotel Huangshan Old Street Courtyard. Hotellet har til huse i en gammel bygning bygget i grå betonlignende mursten og udsmykket med mørke trædetaljer. Hotellet er spredt over et par etager og byder på idylliske gårdhaver og stuerum i hver sektion. Her har de virkelig formået at indfange det, som vi i vesten vil betegne som kinesisk charme, med rindende springvand, grønne planter og Buddha-statuetter her og der.

Værelserne

Huangshan Old Street Courtyard råder over 4 værelsestyper. Vi boede i et af deres deluxe queen rooms, som er udstyret med en himmelseng, skrivebord og badeværelse. Vores værelse lå ud til en overdækket altangang, hvorfor der var de fineste skodder for vinduerne. Værelserne er meget primitive, men her er alt, man behøver på en enkelt (eller to) overnatning(er). Og så er der også den sjæl, som jeg ofte mangler i de fleste hostels.

Ser jeg tilbage på vores ophold, ville jeg nok have nøjedes med at bestille et standard-værelse. Det virker ikke til, at vi fik meget ud af en opgradering. Ikke desto mindre var det en fornøjelse, og vi følte helt, at vi blev bragt tilbage til det gamle Kina – minus baktusser og andet utøj, naturligvis 😛

Personale og service

På Huangshan Old Street Courtyard har du mulighed for at opleve vaskeægte kinesisk gæstfrihed. Det er ellers en ting, som man oplever mere og mere sjældent på kinesiske hoteller. Her gør personalet sit ypperste for, at man får en god oplevelse, og de er gerne behjælpelige med tips til spisesteder, attraktioner samt transport til Huangshan-bjergene og retur til togstationen. Deres engelsk er overraskende godt, hvis man sammenligner med kæmpe hoteller i blandt andet Beijing og Shanghai.

Da vi besøgte hotellet, var morgenmad inkluderet i værelsesprisen. Jeg er dog ikke helt sikker op, om det er tilfældet i dag. Men vi valgte i hvert fald at spise både morgenmad og frokost i hotellets fine gårdhave. Den kvindelige ejer har boet i Frankrig i nogen tid og mener derfor at vide, hvad vestlige foretrækker at spise. Så i stedet for te, dumplings og congee fik vi serveret toastbrød med kaffe til morgenmad, mens frokosten stod på spejlæg med frysepizza. Vil du spise her, vil jeg derfor klart anbefale dig at bede dem om at servere det samme, som de lokale får. Det så nemlig ret så lækkert ud. Og så var det ovenikøbet billigt. Vi var dog nogle af de allerførste gæster, hotellet havde budt velkommen, så måske man nu har mulighed for selv at vælge sin mad 😛

Sådan kommer du hertil

At finde vejen frem til Huangshan Old Street Courtyard kan godt være en lidt svær opgave. Hotellet er nemlig beliggende i et område, hvor der ikke rigtigt bruges husnumre og adresser generelt. Vi havde bestilt en overnatning i Tunxi efter at have tilbragt en nat i Huangshan-bjergene, og vi ankom derfor med bus til Tangkou Station, hvorfra vi tog en taxa til Lao Jie (Old Street). Taxakørsel er utroligt billigt i Tunxi, og vi skulle kun af med omkring 15 DKK for en tur på 2,5 km. Da vi kom til Lao Jie, gik vi meget forvildede rundt og spurgte lokale om hjælp til at finde frem til hotellet, men da hotellet var åbnet netop denne måned, kendte ingen til det. Havde vi ikke meget tilfældigt stødt på en anden vestlig rejsende (åbentbart den eneste i byen den dag), havde vi ikke fundet vejen til hotellet. Men går du på den gamle gade, vi du kunne se et gult skilt, der fører ind i en gyde, hvor indgangen til Huangshan Old Street Courtyard er. Alternativt er det muligt at bestille transport via hotellet, så du undgår at fare vild på vejen hertil. Vi valgte at benytte os af denne service, da vi skulle retur til togstationen igen.

Huangshan Old Street Courtyard er det ideelle stop, hvis du har planlagt at udforske de smukke Huangshan-bjerge. Hotellet har en helt fantastisk beliggenhed, det er langt billigere end mange andre hoteller i byen, og så bor du i en smuk historisk bygning – noget man betaler kassen for, hvis hotellet er beliggende i for eksempel Bejing.

Vær forberedt på, at hotellet er en anelse mere primitiv, end vi måske er vant til i vesten. Hotellet får til gengæld kæmpe pluspoint for sin store gæstfrihed og kinesiske charme, som man efterhånden sjældent finder på hoteller i Kina, som i højere grad forsøger at lave ene af luksuriøse hoteller for at imponere vestlige turister. Jeg vender med glæde tilbage til Huangshan Old Street Courtyard en dag! Om ikke andet blot for at sige hej til de søde kæledyr, der bor på hotellet 😛

Du kan se priser og ledighed for Huangshan Old Street Courtyard lige her (reklamelink).

 

 

Rejseblog om at rejse til Kina | Guides, rejsedagbog, tips og inspiration

SaveSave

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


2 svar til “Huangshan Old Street Courtyard | Kinesisk charme midt i den gamle bydel”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.