10 ting du kan lave på en regnvejrsdag i Amsterdam

10 ting du kan lave på en regnvejrsdag i Amsterdam

Indlægget indeholder reklame i samarbejde med Kids-World
Holland er lidt ligesom Danmark – her regner altid! Ja, faktisk regner det udenfor lige nu… Men bare fordi det øser ned, behøver det ikke at gå ud over din storbyferie til Amsterdam. Alt du behøver, er en paraply, et smil på læben og en regnfrakke, hvis du rejser til Amsterdam med børn. Hos Kids-World finder du et stort udvalg af regntøj til familiens mindste (reklame). Så snart de ting er krydset af listen, er det ellers blot at følge min lille guide her, til hvordan du alligevel kan få en dejlig dag i Amsterdam, selvom det regner.

Foodhallen

Foodhallen er lidt ala Københavns Papirøen og Århus og Aalborgs Street Food – en kæmpemæssig hal med mad og drikkevarer fra alle verdenshjørner. Foodhallen er beliggende i De Hallen, hvor du kan shoppe løs i hyggelige butikker, se en film i Filmhallen og til slut ende dagen på Amsterdams foretrukne hængudsted med en burger, en omgang sushi eller måske en Gin og Tonic.

(Bellamyplein 51, 1053 AT Amsterdam)

En dag i kunstens tegn

En regnvejrsdags er lig med museumbesøg. Amsterdam bugner med fantastiske museer inden for alverdens kategorier. Tilbring en dag på museerne omkring Museumplein, hvor du kan opleve Rembrandts Nattevagten på Rijksmuseet, se Van Goghs Kartoffelspiserne eller solsikkemalerier på museet dedikeret til ham, eller besøge den nyeste udstilling på det moderne museum Stedelijk.

(Museumpromenade, 1079 RA Amsterdam)

Filmdag

Regnvejr skriger på filmaften, og I Amsterdam kan du let holde dig opdateret på de nyeste blockbusters med det store udvalg af biografer spredt over hele byen. Køb en stor pose slik i den nærmeste slikbutik og tilbring et par timer i tørvejr med en god film. Filmene vises her oftest på original tale og med hollandske undertekster, så alle kan følge med! Skal biografturen være lidt ud over det sædvanlige, skal vejen lægges forbi den smukke biograf Tuschinski fra 1921. Biografens arkitektur er et interessant miks af Art Nouveau og Art Deco, og den anses for at være en af verdens allersmukkeste biografer. Det er derfor også med god grund, at de fleste præmierer foregår her. Du kan se den nuværende filmplan på Pathés hjemmeside her.

(Reguliersbreestraat 26-34, 1017 CN Amsterdam)

Tag på shoppingtur

Selvom shopping i Amsterdams åbne gader ikke just lyder spændende på en regnfuld dag, så er der også massevis af gode muligheder for at shoppe indendøre i tørvejr. Ved Dampladsen nær byens udgave af Strøget finder du det kæmpestore varehus Bijenkorf, der byder ind til timevis af shopping af luksuriøse varer inden for skønhed, mode og interiør.

(Dam 1, 1012 JS Amsterdam)

Varm dig med en god kop kaffe

I Amsterdam har vi et formidabelt udvalg af hyggelige kaffebarer – der er bogstaveligt talt en rundt om hvert gadehjørne. Når det står ned i stænger, er det jo oplagt at søge ly på en af caféerne og få varmen med en god kop kaffe og måske få stillet den lille sult med et stykke kage. Du finder min oversigt over Amsterdams 10 mest fotogene kaffesteder her!

Få varme i kinderne med en lokal øl

Hollænderne elsker deres øl, og det er med grund grund – de laver altså nogle ganske gode nogle af slagsen. Slip for at stå i kø til Heineken i regnvejr og besøg i stedet en af byens mange hyggelige og virkelig gode mikrobryggerier. Skal øllen nydes med en lille bid mad, er steder som Troost og Bierfabrik fantastiske, da du her serveres café-lignende mad og friskbrygget øl, mens du er omgivet af de kæmpemæssige ølbeholdere.

(Brewery Troost Westergas – Pazzanistraat 27, 1014 DB Amsterdam) (Bierfabriek Amsterdam – Nes 67, 1012 KD Amsterdam)

Tag på loppemarked

Amsterdam byder på et væld af spændende udendørs markeder i alle byens områder, men vidste du også, at du kan shoppe løs af secondhand-sager på et kæmpe indendørs marked? I IJ-Hallen i Amsterdam Nord er der to gange om måneden Europas største loppemarked – langt væk fra regnen. Du kan holde øje med datoen for det næste marked på IJ-Hallens hjemmeside.

(IJ-Hallen – Tt. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam)

Se byen fra vandet

Selvom den første tanke på en regnvejrsdag måske ikke umiddelbart er en kanalrundfart, så er der altså et eller andet hyggeligt over at opleve Amsterdam fra vandet, mens regnen står ned i stænger. Langt størstedelen af rundfartsselskaberne i Amsterdam tilbyder både med tag og også ofte med varme, så det er oplagt at tilbringe et par timer med at komme rundt til alle hjørnerne af byen uden at blive det mindste våd. Mit favoritselskab er Lovers, som sejler lige fra Anne Franks Hus.

(Lovers Canal Cruises – Leliegracht 51, 1016 GT Amsterdam)

Tag til en koncert

Hvad med at få en god musikoplevelse med hjem fra din tur til Amsterdam? Muziekgebouw aan ‘tIJ er beliggende øst for byens hovedbanegård og er takket være den fantastiske akustik kåret som én af verdens 3 bedste koncertsale. Her er der stort set en koncert hver eneste dag om året, så der er ret store chancer for, at du finder noget, der falder i netop din smag, hvad end du er til jazz, klassisk eller elektronisk. Der er både mulighed for at købe din billet online eller i billetkontoret, der åbner 90 minutter før hver koncert. Du kan holde dig opdateret på programmet via Muziekgebouws hjemmeside.

(Piet Heinkade 1, 1019 BR Amsterdam)

En tur tilbage i arkiverne

Ved du intet om Amsterdam andet en hash og lystige kvarterer, er det oplagt at lære lidt mere om byens historie på Amsterdams byarkiv. Med arkiver, der strækker sig over mere end 32 kilometer, er det muligt at finde alt fra info om Anne Franks stjålne cykel, som hun nævner i sin dagbog, et portræt af efterkommeren af Heinekens grundlægger, Westerkerks begravelsesregister, som blandt andet nævner Rembrandt, eller et brev fra Charles Darwin til byens zoo Artis fra 1868. Der er altså masser at udforske i byens gemmer.

(Vijzelstraat,1017 HL Amsterdam)

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , ,

9 svar til “10 ting du kan lave på en regnvejrsdag i Amsterdam”

  1. Gode ting og det er også nogle gode ting at gøre i København på en regnvejr dag – for ja dem er her godt nok også mange af! 🙂

    • Mange tak Eline. Med al den regn vi har her, er det godt med en masse hyggelige aktiviteter indendørs (:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.