Her kan du få en lokal oplevelse i Kina for ingen penge

Her kan du få en lokal oplevelse i Kina for ingen penge

I sidste uge gav jeg jer en håndfuld kinesiske ord og fraser, som ville være brugbare på den næste tur til Kina. Men hvor kan du få en lokal og autentisk kinesisk oplevelse i Kina – langt væk fra den skyhøje bygninger og de millionvis af biler og mennesker? Og allerhelst for så få penge som muligt? For to år siden rejste jeg rundt i Kina i to uger, før jeg skulle tilbringe 5 måneder i Hong Kong. Et af mine stop var Guilin i Guangxi Provinsen, hvor jeg tilbragte 3 nætter som en lokal i en lille landsby langs den ikoniske Li Flod. Vil du prøve det samme, skal du blot læse videre!

Området

I det sydlige Kina finder du Guilin i Guangxi Provinsen, der nok allermest er kendt for Li Floden, der er omkranset af det ene frodige bjerg efter det andet. Har du rejst i Kina før, kender du måske landskabet fra den kinesiske 20 RMB seddel. Guilin er en utrolig populær destination, især for kinesere, og dette er netop det sted i Kina, hvor turismen opstod allerførst. Selvom Li Floden netop er billedet af klassisk kinesisk natur, så er området desværre bukket under for det store pres fra masseturismen. Her er det ene kæmpestore hotel efter det andet, ligesom bådfirmaerne kæmper mod hinanden for at få fyldt de kæmpemæssige både op først. Det lyder ikke just charmerende.

Vi valgte derfor at undersøge mulighederne for at få en mere lokal, autentisk og ikke mindst afsides oplevelse, samtidig med at vi kunne beundre den smukke flod, uden at det blev spoleret af tusindvis af tourbåde. Her er Laojia i den lille landsby Langshi svaret. For kun lidt over 300 kr per nat kunne vi bo lige ved flodens bred og blive velsignet med ikke at se en eneste anden turist i flere dage!

Ankomsten

Vi ankom i Guilins hovedlufthavn om eftermiddagen efter at have brugt en hel dag på at rejse og vente på fly fra Hangzhou. Her havde vi aftalt med vores værter at blive hentet af en lokal kvinde, som ville køre os til Floden. Det er også muligt at tage offentlig transport, men man skal overveje, om der er tid nok til eventuelle forhindringer. Da landsbyen Langshi ligger langs Li Floden, kan man kun komme dertil via en af de traditionelle bambusbåde, som der sejles her. Der sejles ikke efter solnedgang og heller ikke i slemt regnvejr, da det påvirker strømmen i floden, så vi valgte at være på den sikre side og køre med den lokale kvinde frem for med en bus. Køreturen til floden er utroligt smuk og føles helt som at være ankommet til en ny verden. Kvinden havde taget friskplukkede kinesiske grønne mandariner med til os, så vi havde lidt at spise til den 1 1/2 time lange køretur.
Da vi endelig når frem til floden og havnebyen Yangdi, stod en lokal bådmand og ventede på at kunne fragte os over til vores Airbnb i Langshi. Vi betalte vores chauffør omkring 280 RMB for køreturen, hvorefter vi slæbte vores kufferter ombord på den lille båd. En bådtur på Li Floden er den ting, som turister valfarter til Guilin for at opleve og betale dyre summe for, så det at sejlturen blot var et led i vores transport til vores Airbnb var en helt særlig oplevelse.
Efter 15 minutter på Li Floden ankom vi til Langshi, hvor der fra floden var sølle 50 meter til vores Airbnb Laojia, hvor vores lokale vært Haibo stod klar til ankomst. Her viste han os rundt i det smukke hus, ligesom han også fortalte os om alle de måder, han ville stå til rådighed under vores ophold.

Hjemmet

Laojia har til huse i et 150 år gammelt hus fra Qing-dynastiet, som ejerne Maarten og Eric har opgraderes med moderne toilet, bruser og køkken. Dette er dog på ingen måde gået ud over husets udseende, der endnu står smukt frem med mørke trædetaljer, røde lanterner og den fineste lille gårdhave, hvor man kan nyde en stille stund med en kop frisk grøn te. Da vi besøgte Laojia var der to separate soveværelser med hver sit kontor/meditationsrum, mens spiseområde, badeværelse, køkken og gårdhave deles med andre gæster.

Services

Laojia ligger midt i ingenting og dermed langt fra spisesteder og indkøbsmuligheder. Af denne grund har ejerne Maarten og Eric startet en lille kiosk, hvor man kan købe de mest nødvendige ting og sager, ligesom der hver dag til frokost og middag er mulighed for at få lavet traditionel vegetarisk mad af en af byens kvinder. Hvert måltid kostede sølle 20 RMB, så vi betalte gladeligt for denne service for så hver dag at få fremtryllet den ene lækre ret efter den anden af besynderlige grøntsager, som vi ikke kender hjemmefra. Om morgenen kan man frit gå ud i køkkenet og lave morgenmad med enten friske andeæg eller lave en skål havregrød ud fra en lokal opskrift.

Oplevelser

Med et ophold i Laojia har man det bedste udgangspunkt for at komme helt tæt på lokalbefolkningen i denne lille landsby og også for at kunne opleve den uspolerede kinesiske natur. Her er mine favorit aktiviteter.

Besøg det lokale marked Selvom vi hver dag fik serveret mad i vores Airbnb, så valgte vi alligevel at tage et smut til det lokale marked. Jeg elsker at besøge madmarkeder i alle de lande, jeg besøger, da man her ikke blot kan se og smage nye, interessante grøntsager og frugter, men man får også en helt særlig oplevelse af den lokale kultur. Vi havde om morgenen fået vores vært Haibo til at fortælle os retningen dertil, og så begav vi os ellers afsted. Turen til markedet bestod af en kilometer eller to langs landsbyens marker, hvor vi endte med at følges med en lokal mand, der fortalte os massevis af historier og myter om flodens bjerge. Ved enden af den lange markvej er der en såkaldt færge, som står klar til at fragte landsbyens beboere over til markedet for 20 RMB.

Selve markedet var utroligt spændende at udforske. Her var et hav af forskellige grøntsager, som vi aldrig havde set før, ligesom der også var et væld af friske chilier. Her kunne også købes levende høns og ænder, hvilket vi dog valgte at gå lidt bort fra. Men friskere bliver det næppe… Det er sjovt at se, hvor interesserede de lokale er i os bleghudede gæster – det er ikke det, de ser det meste af her. Og der kom da også flere hen for at snakke med os, ligesom adskillige lokale stoppede op, da jeg begav mig ud i at forhandle priser på kinesisk med de forskellige bodejere. Vi endte med at forlade markedet med en posefuld af kinesiske mandariner, nashifrugt, rød dragefrugt, en form for litchifrugt og andre bærlignende frugter, som jeg ikke kender hjemmefra.

Gå tur i landsbyen Skal du en dag tilbringe et par nætter i Laojia, skal du absolut tage en gåtur rundt i den lille labyrintlignende landsby og det tilgroede område omkring den. Her kan man få et fint indblik i den lokale, afslappede kultur, hvor man nok ikke har meget, men ikke desto mindre er man glad og tilfreds med sin tilværelse. Vi gik forbi en lille gruppe børn, som var utroligt interesserede i os og ikke mindst vores hudfarver, før vi fulgte vejen ud af landsbyen, hvor det var en helt anden verden med tilgroede huse og frodige pomelo- og mandarinplantager.
Vi oplevede også flere gange den utrolige hjertevarmende gæstfrihed i landsbyen, da vi et par aftener og eftermiddage fik besøg af et par lokale, som blot ville sikre sig, at vi havde det godt. De blev alle til en kop te, hvilket er normen her, og så prøvede jeg ellers mit kinesiske af. Vi sad hver gang en lille times tid og prøvede at forstå hinanden, lærte hinanden sange på vores eget sprog, og viste forskellige ting hjemmefra fra en verden, der er langt væk fra deres, før de til sidst tog hjem til deres eget lille hjem. Disse møder med landsbyens beboere er endnu i dag en ting, jeg ikke glemmer fra vores tid i Langshi. Det at de er så interesserede i at tale med os på trods af sprogbarrieren og simpelthen bare vil sørge for, at vi har det godt og føler os hjemme i deres lille landsby. Det er en hjertevarme, som jeg aldrig har oplevet før!

På vandretur i junglen Den mest mindeværdige oplevelse fra vores tid i Langshi var uden tvivl, da vi havde aftalt med vores vært Haibo, at vi skulle tage ud på en morgengåtur med hans mor en dag. Hun havde nemlig en flok geder, der boede inde i junglen, som hun hver dag kom for at se til. Vi havde umiddelbart en forestilling om, at det ville blive en rolig lille gåtur i den kinesiske natur – hans mor var jo en ældre dame. Men der tog vi godt nok fejl. De næste knap 6 timer besteg vi det ene bjerg efter det andet og gik dybere og dybere ind i junglen, mens vi stoppede op for at pruste hver 5. meter og Haibos gamle mor bare susede derudaf. Det var dog en fantastisk oplevelse at gå rundt i den barske kinesiske natur, hvor måske ingen andre danskere nogensinde har sat en fod. Haibos mor var utrolig hjertevarm og så fantastisk stolt af sin fine flok geder, ligesom hun også fortalte os flere historier om junglen, om de skøre aber, vi kunne støde på, og om de legendariske bjerge omkring os. Skal du opleve udsigter uden lige og mærke en helt anderledes del af den kinesiske natur, som de færreste har mulighed for at opleve, skal du helt sikkert tage på en gåtur med Haibos mor!

Siden jeg besøgte Laojia og Langshi for lidt over to år siden, har Maarten og Eric viderebygget projektet, som nu byder på endnu flere værelser i Langshi ud over de 2, da jeg var der. Derudover har de også skabt to nye Laojia-hjem – et i en Yao-landsby i det nordlige Guilin og en i Hunan nær de ikoniske bjerg Zhangjiajie. Jeg håber så meget på at kunne fortælle om mine oplevelser fra de to nye landsbyer en dag! Har du allerede været forbi en af de tre Laojias, må du endelig fortælle mig, om hvad du synes.

Hvis du står og overvejer at opleve den kinesiske kultur og natur på nær hånd, kan du finde de seks værelser i Laojia lige herher, her, herher og her.

Tilmelder du dig Airbnb via dette link vil du modtage 250 kroner til næste rejse, mens jeg vil få 150 kroner i rejsekredit, så jeg kan finde en masse nye, spændende Airbnbs til jer. Så er den første overnatning i Laojia også betalt! 🙂

Rejseblog om at rejse til Kina | Guides, rejsedagbog, tips og inspiration

SaveSave

SaveSaveSaveSave

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


9 svar til “Her kan du få en lokal oplevelse i Kina for ingen penge”

 1. Ej, det lyder godt nok fantastisk og ser fantastisk ud. Jeg har altid gerne ville til Guilin, når jeg en dag kommer til Kina, men jeg skal da vist lige til Langshi i stedet. Tak for tippet, det gemmer jeg lige 🙂

  • Jeg er simpelthen så glad for at vi faldt over dette sted. Så utroligt smukt, unikt og langt væk fra de tusindvis af kinesiske turister 😀

 2. Guangxi Provinsen er så fantastisk – helt klart et af mine yndlingssteder i Kina. Jeg kunne bruge flere dage på bare at glo på de fantastisk bjerge, der omkranser området. Det lyder til I havde et fedt ophold væk fra alle turisterne 😉

 3. Hej Camilla,
  Tak for dit tip til Laojia. Vi er en lille familie på 3 der tager til Kina til marts og har nu booket 3 nætter der….det ser fantastisk ud og vi glæder os til at opleve stedet og omgivelserne.
  Derusover går turen til Jiangyang hvor vores datter er født, Longshen, og så med tog til Shanghai.
  Har du evt. gode airbnb steder i Shanghai ?
  Bedste hilsner Hanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.