Vandfald, sorte strande & gletsjere i det sydlige Island

Vandfald, sorte strande & gletsjere i det sydlige Island

Så er det blevet tid til at fortælle om den sidste del af vores Islandsrejse. Men bare rolig der er mange flere indlæg om Island på vej. Jeg arbejder blandt andet på et budget, tips til camping og en billig ferie i Island, lidt tips til gode skønhedsprodukter derfra og ikke mindst en rejseplan og idéer til hvad I skal se ved hvert stop.

Under vores tur besøgte vi den sydlige del af Island under to omgange. Den første gang på 3. dagen, hvor vi tog på en bustur med Bus Travel Iceland, som en lokal ven havde arrangeret for os. På den 12 timer lange udflugt besøgte vi både den utroligt smukke Glacier Lagoon, Vík med den sorte sandstrand og vandfaldende Skógafoss og Seljalandsfoss. Vores andet besøg var på de sidste to dage af vores rejse. Efter en regnfuld og utroligt kold dag og nat i det østlige Island, valgte vi at køre videre sydpå frem for at blive endnu en nat. Vi camperede den nat i Höfn, som er kendt for at stå for Islands største eksport af jomfruhummere, så det skulle selvfølgelig prøves, mens vi var der. Dagen efter valgte vi endnu en gang at lægge vejen forbi Glacier Lagoon og Diamond Beach, som vi ikke nåede forbi på vores første besøg. Og det var virkelig det værd, at komme forbi igen! Vi fik ikke blot mulighed for at bruge tid på at gå langs Diamond Beach, hvor isen fra Glacier Lagoon flyder ind på land, men det var også som at se Glacier Lagoon for allerførste gang, da flere af gletsjerne havde vendt sig siden vores første besøg.

 

Den sydlige del af Island er især kendt for sin store mængde af smukke vandfald, der virkelig ligger på stribe. Under vores kørsel her nåede vi at opleve både Seljalandsfoss, som man kan gå bag ved, Svartifoss med sine karakteristiske klippeformationer og ikke mindst Skógafoss, hvor vi valgte at slå lejr for natten. Campingpladsen er utroligt populær, men til gengæld bliver man belønnet med en fantastisk udsigt til vandfaldet helt fri for turister både morgen og aften.

Havde vi haft en ekstra dag i dette område, havde vi gerne lagt turen forbi øgruppen Vestmannaeyjar, som skulle være et helt fantastisk sted at spotte søpapegøjer og også være hjem til et stort antal traditionelle islandske hytter. Men dét at vi ikke nåede at besøge øerne, giver os bare endnu mere grund til at vende tilbage til Island en dag.

 

 

 

Læs hele min guide til det sydlige Island her

 

Rejseblog om at rejse til Island | Guides, rejsedagbog, tips og inspiration

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


5 svar til “Vandfald, sorte strande & gletsjere i det sydlige Island”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.