Traditionelle polske dumplings
En rejse til Polen er ikke fuldendt, før man har mæsket sig i en omgang traditionelle polske dumplings; en såkaldt pierogi. Tag på en lille smagsrejse til Polen hjemme fra dit køkken og skab dine helt egne pierogi. Polske dumplings kan fyldes med hvad som helst, men her får du opskriften på pierogi ruskie; den absolutte favorit med kartofler og cremet ost.
Dej
- 300 g hvedemel
- 1 smule salt
- 125 ml varmt vand
- 1 æg
- 20 g smør
Fyld
- 250 g fed ost
- 250 g kartofler
- 50 g kantareller eller løg
- 2 tsk salt
- 1/2 tsk sort peber
- bacon i tern
Dej
Pisk vand, æg og smeltet smør sammen
Tilføj salt
Tilføj melet lidt ad gangen og rør grundigt
Rør dejen godt sammen og stil på køl i mindst 30 minutter
Fyld
Kartoflerne koges møre
På en pande steger du finthakkede kantareller eller løg i smør, indtil de er let gyldne
Når kartoflerne er møre, moses de og blandet med stegte kantareller/løg, revet ost, salt og peber
Sæt til side
Foldning
Rul dejen ud, indtil den er blot et par millimeter tyk. Brug rigeligt med mel, så det ikke klistrer
Brug et glas til at udstikke dine dumplings
Fyld hver cirkel med 1- 1 1/2 tsk fyld
Fold din pierogi på midten, så det bliver til en halvcirkel. Dup med vand langs kanten og luk enten med dine fingre eller en gaffel hele vejen rundt
Fortsæt indtil alle pierogi er fyldte
Kog dine pierogi i cirka 5 minutter i en gryde med letsaltet vand. Kog 5-6 stykker ad gangen for at sikre, de ikke klistrer sammen. Når dine pierogi flyder op til overfladen, er de færdigkogte
Server dem som de er eller steg dem let med en god omgang smør. Top med stegte bacontern og løg, finhakket persille og eventuelt en skefuld creme fraiche