Sov i et flydende shelter på Mariagerfjord | Danmarks smukkeste fjord

Sov i et flydende shelter på Mariagerfjord | Danmarks smukkeste fjord

Reklame i samarbejde med Mariagerfjordkajak

Er du på udkig efter en helt uforglemmelig overnatning inden for Danmarks grænser? Et sted i naturen med direkte adgang til vandet? Måske endda et sted, hvor du bliver vugget i søvn til lyden af bølgeskvulp. Og selvfølgelig et sted med en helt storslået udsigt. Så sæt kurs mod Danmarks (måske) første flydende shelter på Mariagerfjord!

OBS: Det er desværre ikke længere muligt at overnatte i det flydende shelter på Mariagerfjord. Det er dog stadig muligt at sove på fjorden i Mariagerfjordkajaks nyeste tiltag Katamaranen, som du kan læse mere om her

En nat på Mariagerfjord

De fleste af jer ved nok, at jeg har boet i Amsterdam de sidste par år. Det afslører bloggen her i hvert fald i høj grad. Hvad bloggen ikke røber noget om er, at jeg er vokset op i Mariagerfjord. For selvom jeg har boet i Mariagerfjord i 20 år, har jeg aldrig skrevet det mindste om den smukke fjord. Og det giver jo slet ingen mening, når man jo har at gøre med Danmarks smukkeste fjord. I sommeren 2019 besluttede jeg derfor, at det skulle laves om, og jeg satte mig for at udforske alt det, Mariagerfjord har at byde på. Jeg vandrede på Panoramaruten i Bramslev Bakker. Jeg badede i “Det Døde Hav” i Mariager Saltcenter. Jeg besøgte vingården Oddekystvineri. Jeg slentrede gennem Mariagers idylliske middelalderlige gader. Og så tilbragte jeg en nat i et flydende shelter midt på Mariagerfjord. Altsammen mindeværdige oplevelser på hver sin måde, men sidstnævnte skiller sig nu alligevel allermest ud.

Vi ankom til Mariagerkajak i Hobro først på aftenen efter at have brugt hele en dagen på sightseeing og wellness i Mariager. Men mere om det i et andet indlæg.  Carsten fra Mariagerkajak bød os varmt velkommen og gav os et lynkursus i alt det, vi skulle have styr på før en nat i det flydende shelter. Vi fik fundet passende redningsveste og kajakkerne frem til vores sejltur på fjorden den næste dag, og så kunne vi ellers stige ombord på en tæt pakket jolle og sætte kurs mod det flydende shelter på fjorden. Hvad vi måske skulle have inkorporeret i vores lynkursus var måske en intro til jollesejlads. Det havde franskmanden, der havde udnævnt sig selv til kaptajn, nok godt kunne have brugt. For selvom han påstod at have godt styr på at ro en jolle, så endte vi altså med at sejle lidt rundt i cirkler, før vi endelig fik rettet op og sat snuden mod shelteret. Ja, det er måske meget sagt. Den næste dag fik vi i hvert fald en lille bemærkning fra Carsten om, at han aldrig havde set sådan en speciel roteknik før. Vi havde åbentbart roet baglæns hele vejen ud til shelteret. Ups…

Så hvis du tror, at overnatning på vandet er forbeholdt søstærke friluftsmennesker, så tager du så grueligt fejl. Hvis vi landkrabber kunne komme hele gennem natten, ja så kan du med garanti også.

Nå, men vi nåede i sidste ende sikkert og tørt ud til det flydende shelter i rette tid til at se solen gå ned over Hobro i det fjerne. Og så stod den ellers på picnic med den absolut bedste udsigt over Mariagerfjord. Så snart, solen var væk, begyndte vi at kunne høre det ene lille dryp efter det andet lande på vandet. Vi nåede netop at få krøbet os ned i soveposerne, før det stod ned i stænger. Heldigvis kom vi tørre gennem natten, da shelteret er udstyret med et par døre, som kunne holde regnen ude. Og efter en våd nat vågnede vi op til fuglefløjt og solskin over Mariagerfjord og Bramslev Bakker i det fjerne.

Eventyr på Danmarks smukkeste og længste fjord

Efter en let morgenmad var det tid til at hoppe i vores tandemkajak og sejle lidt ned ad fjorden. Ved nærmere eftertanke, så burde vi nok have sejlet hver vores kajak. Lad mig sige så meget, at hvis du er interesseret i at sætte parforholdet eller venskabet på prøve, ja så tag ud at ro i i en tandemkajak. Ellers vil jeg klart anbefale, at man sejler i hver sin kajak.

Da vi havde en 60-års fødselsdagsfest, vi skulle nå hjem til i Hadsund, nåede vi ikke at sejle meget længere end en kilometer ned ad fjorden og tilbage til Mariagerfjordkajak i Hobro. Men fra mine 10 år som roer i Hadsund Roklub i mine ungdomsår har jeg erfaret, at der er mange smukke steder langs Mariagerfjord, der er værd at opleve fra fjordsiden.

Her er et par af mine forslag til en dag på Mariagerfjord:

Fra det flydende shelter er det oplagt at krydse fjorden og sejle over til Bramslev Bakker, som du kan se i horisonten på billederne herunder. Herfra kan du drage ud på den 10 kilometer lange Panoramarute, der er den første certificerede vandrerute i Danmark. Hvis du hellere vil holde dig til vandet, kan du sejle videre fra Bramslev Bakker og gennem den smukke bugt Paradiset, hvor du kan være heldig at spotte isfugle. Har du mod på at ro længere, kan jeg varmt anbefale at følge fjorden 6 kilometer, indtil du rammer Stinesminde, der i min optik er det mest charmerende fiskeleje på Mariagerfjord.

En alternativ sejlrute kunne være på den fjordens sydlige bred. Ro for eksempel forbi Mariager og få en isvaffel på havnen. Herfra har du ikke langt til charmerende Dania, der med sine karakteristiske gule huse vidner om tidligere tiders gamle cementarbejder miljø. På vejen hertil kommer du desuden forbi Skandinaviens eneste saltfabrik, Akzo Nobel.

Har du mod på et flerdages kajakeventyr på Mariagerfjord, kan du over nogle dage ro de 40 kilometer ud til Als Odde. Her kan du nemlig være heldig at spotte store flokke af sæler på sandbankerne, hvor Mariager Fjord munder ud i Kattegat.

Du finder mange flere gode forslag til sejlruter på Mariagerfjord i Visit Himmerlands folder De Blå Stier. Carsten fra Mariagerfjordkajak kan med garanti også byde ind med tips til steder, du kan ro forbi på din dag på Danmarks smukkeste fjord.

Alt det praktiske, når du skal bo i det flydende shelter ved Hobro

Hvor meget koster det at overnatte i det flydende shelter på Mariagerfjord? 

Overnatning i shelter + 1 kajak        : 700 kr.

Overnatning i shelter + 2 kajakker : 900 kr.

Overnatning i shelter + 3 kajakker : 1100 kr.

Overnatning i shelter + 4 kajakker : 1300 kr.

De opdaterede priser finder du hos Mariagerfjordkajak

Hvordan kommer jeg ud til det flydende shelter? 

Hos Mariagerfjordkajak får du en jolle samt kajakker til fri afbenyttelse under dit ophold i det flydende shelter på fjorden. Når du skal fra fjordbredden og ud til det hyggelige shelter på Mariagerfjord, sejler du i en af dem. Vi valgte at tage jollen, så vi havde godt med plads til vores ting, og så snuppede vi ellers en kajak, da vi ville sejle rundt på fjorden den næste morgen. Turen fra fjordbredden ud til det flydende shelter er omkring 100 meter.

Skal jeg selv medbringe luftmadras eller liggeunderlagen? 

I shelteret ligger der nogle gode madrasser, så det behøver du ikke at medbringe hjemmefra. Du skal blot pakke pude, sovepose, dyne og hvad du nu har brug for at skabe en hyggelig nat midt på fjorden.

Kan man lave mad i shelteret? 

Ved shelteret har du adgang til en lille grill. Derudover finder du på stranden en bålplads. Vi var dovne og medbragte takeaway fra en café i Hobro.

Er der et toilet ved shelteret? 

Skal du på toilettet, kan du sejle ind til Mariagerfjordkajak, hvor du har adgang til et toilet.

 

Du kan læse mere og bestille en overnatning i Mariagerfjordkajaks flydende shelter her

 

Flere oplevelser i Mariagerfjord

 

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.