Hotel Nordlandet | Skandinavisk minimalisme på spidsen af Bornholm

Hotel Nordlandet | Skandinavisk minimalisme på spidsen af Bornholm

Reklame i samarbejde med Destination Bornholm

Bornholm er en ferieø med stort F, og det kan mildest talt være lidt af en jungle at finde rundt i det store udvalg af overnatningsmuligheder rundt omkring på øen. Skal øferien tilbringes i telt, på et badehotel, i en ferielejlighed eller på et bed and breakfast? I september havde Ollie og jeg fornøjelsen af at tilbringe en forlænget weekend på verdens skønneste Bornholm, hvor vi blev indlogeret på Hotel Nordlandet, der drives af folkene bag Restaurant Kadeau. Lyder skandinavisk minimalisme, hjemlig hygge, udsigt over Østersøen og formidabel mad som noget for dig, kan du roligt læse videre. Her er min anmeldelse af Hotel Nordlandet.

Velkommen til Hotel Nordlandet

Vi ankom til Hotel Nordlandet sent torsdag eftermiddag efter at have brugt det meste af vores første dag på en omgang tiltrængt wellness i Rønne. Men mere om det en anden dag. Hotel Nordlandet er beliggende i Allinge-Sandvig på nordspidsen af Bornholm blot få minutters kørsel fra både Hammershus og Opalsøen. Receptionen ligger ved indgangen til hotellets restaurant, og mens vi checkede ind, fik vi allerede en lille forsmag på hotellets fokus på både design og kulinariske oplevelser.

Lejlighederne på Hotel Nordlandet

På Hotel Nordlandet har du valget mellem 5 forskellige værelsestyper; dobbeltværelse, superiorværelse, værelse med terrasse, familieværelse og en lejlighed med op til to soveværelser. Fælles for dem alle er, at de er nyrenoverede, stilrent indrettede og har den skønneste udsigt over Østersøen. Vi boede i sidstnævnte – en lejlighed med en enkelt dobbeltseng, tekøkken, et lille siddeområde, badeværelse med boblebad samt en lille terrasse, hvor vi i de tidlige morgentimer nød udsigten over Østersøen, som solen malede i de smukkeste røde nuancer.

Stilen er ret typisk skandinavisk med danske designklassikere, dæmpede farver og det flotteste trægulv. Her er lækre detaljer som kropsprodukter og duftlys fra L:A Bruket, økologisk olivenolie og krydderier i køkkenet samt de blødeste morgenkåber, som vi trak i da, vi den første morgen fik en opfriskende dukkert i Østersøen, som vi havde direkte adgang til fra vores terrasse.

Kommer du til Bornholm på ferie, er lejlighederne på Hotel Nordlandet et oplagt valg, da du kan tilberede maden i eget køkken. Men da vi havde planlagt samtlige måltider på øen, heriblandt morgenmad i hotellets restaurant, var det desværre meget minimalt, hvor meget vi brugte køkkenet.

Morgenmad og restaurant

Efter en forfriskende dukkert i verdens måske største hotelpool – Østersøen, var det tid at slå sig løs i Nordlandets morgenmadsbuffet. Buffeten er at finde i Nordlandets restaurant, hvor vi også havde fået middag aftenen før. Her havde vi et lille udvalg af alle morgenmadsfavoritterne; müsli, havregrød, røræg, lækkert bagværk samt mindst lige så lækkert pålæg, heriblandt blandede oste, pølser, marmelader og chokoladepålæg. De næste morgener blev udvalget fornyet en anelse med andre former for frugt, avocado og forskellige varianter af marmelade og pålæg. Hertil kunne man drikke frugtmost, te, en ifølge Ollie vildt god kaffe samt Fernet Branca til de friske. Selvom udvalget ikke var overvældende, var hver eneste ting på morgenbordet af højeste kvalitet og lokalproduceret hvor muligt. Selv efter at have indtaget morgenmad her 3 morgener i træk, blev vi ikke træt af udvalget. Det er altså en stor bedrift, når jeg egentligt normalt hader at spise den samme morgenmad to dage i træk.

Det er som sagt folkene bag Michelin-Restauranterne Kadeau, som driver Hotel Nordlandet. Jeg vil derfor uden tvivl anbefale dig at komme forbi restauranten her i aftentimerne og smage på de lækre aftenretter og de udsøgte vine. Jeg har i indlægget her skrevet om 3 (nye) lækre spisesteder på Bornholm, heriblandt den fantastiske restaurant på Hotel Nordlandet. 

Ville jeg anbefale Hotel Nordlandet?

Så absolut! Hotel Nordlandet er den perfekte base til en forlænget weekend eller en egentlig ferie på Bornholm. Her er kræset for detaljerne, og selvom stilen er typisk skandinavisk og minimalistisk, er her vildt hyggeligt. Beliggenheden er helt formidabel, med den mest storslåede udsigt over Østersøen og kort kørsel til attraktioner som Hammershus og Opalsøen. Og hvis din tur til Bornholm har et kulinarisk tema, er Hotel Nordlandet det het oplagte valg, da du både til morgen og aften kan mæske dig i ene af lækre, lokalproducerede råvarer.

Du kan se priser og ledighed for Hotel Nordlandet lige her(reklamelink).

 

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.