DOCK INN Hostel Warnemünde | Et kig ind i Tysklands første containerhotel

DOCK INN Hostel Warnemünde | Et kig ind i Tysklands første containerhotel

Reklame i samarbejde med NordicTB og Rejselandet Tyskland

Kender du det der med, at man finder et helt unikt hotel, Airbnb, bed and breakfast eller des lige, som man er villig til at rejse langvejs for at opleve? Sådan et sted hvor en overnatning er en oplevelse i sig selv? Jeg er efterhånden begyndt at tage mig selv i gang på gang at overveje at besøge virkelig random byer, områder eller lande udelukkende, fordi jeg har fundet et fedt sted at overnatte. Og på min tur gennem Tyskland i forbindelse med kampagnen #CityBreakGermany samarbejde med NordicTB og Rejselandet Tyskland kom vi netop forbi en by, hvor overnatningen i den grad skilte sig ud fra de hundredevis af hoteller, jeg har boet på de seneste par år. Måske du allerede har en idé om, hvilket sted jeg taler om, hvis du følger med på Facebook eller Instagram. I dag er det nemlig tid til at tage et kig ind i DOCK INN i Warnemünde– Tysklands eneste containerhotel!

Velkommen til DOCK INN

Når du ankommer med toget til den lille bade- og færgeby Warnemünde, vil du ikke kunne undgå at bemærke en kæmpe bunke af farverige containere, der ligger lige ved togstationen. Og netop denne bunke containere er det første og eneste containerhotel i hele Tyskland; DOCK INN.

DOCK INN er et såkaldt luksushostel, som i sin kun 1-årige levetid allerede har vundet adskillige priser inden for turismebranchen og desuden blevet omtalt i alverdens medier om unikke og banebrydende overnatningssteder. Med sin beliggenhed i en af Tysklands allertravleste havne, er der ingen tvivl om, hvorfra inspirationen er kommet fra, da DOCK INN åbnede i 2017. Gamle shipping containere er blevet stablet op i fem etager, som udgør hostellet. Udover at have et lidt unikt design, så er DOCK INN også blevet hædret for at være banebrydende hvad angår bæredygtighed. For udover at have genbrugt gamle shipping containere, så kommer langt størstedelen af hostellets energi fra solenergi.

Dobbeltværelserne på DOCK INN

Selvom DOCK INN egentlig er et hostel med sovesale til fire eller otte personer, har du også mulighed for at overnatte i mere private omgivelser i hostellets dobbeltværelser eller suites. Jeg selv overnattede i en blå container på femte sal, som rummede et overraskende hyggeligt dobbeltværelse. Jeg ved ærligt talt ikke, hvad jeg havde forventet, men da jeg fandt ud af, at vi skulle overnatte i en container, forestillede jeg mig nok mest af alt et koldt, mørkt og alt andet end hyggeligt sted. Men folkene bag DOCK INN har virkelig formået at skabe nogle varme rammer til trods for det grove ydre og minimalistiske indretning. Dobbeltværelset er indrettet med et lille siddeområde i forbindelse med indgangen. Herfra fører en smal gang til et fint badeværelse og en dobbeltseng i enden af containeren. Møblerne er bygget i lyst træ, som bringer lidt varme til et ellers industrielt rum med blottede metalrør, der løber gennem værelset. Til trods for sin beliggenhed klods op ad togskinnerne, er værelset faktisk fantastisk godt lydisoleret, og man kan ikke høre en eneste lyd udefra. Det bevirkede til, at jeg havde den nok bedste søvn under hele min tur gennem Tyskland!

Fællesområder og faciliteter

Det fede ved DOCK INN er, at stedet byder på alle de faciliteter, som jeg og mange andre elsker så højt ved hostels. Normalt bor jeg egentlig ikke på hostels, da jeg foretrækker at have mit eget værelse, men jeg er vild med, at de gør ekstra meget ud af deres fællesområder og underholdning – noget som high end hoteller verden over er begyndt at kopiere.

Når du ankommer til DOCK INN, vil du gå ind i hostellets største fællesområde. Her finder du receptionen samt en lille restaurant, hvor der serveres lette (vegetariske og veganske) retter og morgenmad i morgentimerne. Dette store område bliver flittigt brugt til både markeder og koncerter, som begge fandt sted den dag, vi overnattede her. Trænger du til at få brændt noget krudt af, kan du slå dig løs i hostellets klatrehal. Efterfølgende kan du give musklerne et velfortjent hvil i saunaområdet på femte sal.

Det er meget tydeligt, at DOCK INN er elsket af ikke blot besøgende men også af de lokale. Især i forbindelse med markedet og koncerten er det tydeligt, at de lokale bakker op om de mange aktiviteter, med et stort fremmøde for en relativt lille by. Men denne opbakning er også gengældt. DOCK INN gør nemlig alt, hvad de kan for at støtte op om lokale foretagender, og de samarbejder flittigt med andre start-ups og kreative i området. Hvor turismebranchen ellers normalt i høj grad er præget af konkurrence, er det utroligt befriende at komme et sted, hvor der virkelig bliver samarbejdet på kryds og tværs. For eksempel er det hovedsagligt lokale artister, der spiller på scenen, lokale kreative, der har boder til markedet, og så serveres der øl fra byens eget lille mikrobryggeri.

Ville jeg anbefale DOCK INN?

Ja!! Selvom containerhomes og -hotels er begyndt at poppe op flere stedetrundt omkring i verden, så er det altså alligevel de færreste, der kan fortælle, at de rent faktisk har overnattet i en container. Bare af den grund bør du tage en overnatning, hvis du kommer forbi Warnemünde en dag. Eller endnu bedre; tag en detour på din tur ned gennem Tyskland. Kører du fra Sjælland, er chancerne alligevel ret store for, at du skal herover, hvis du skal sydpå.

DOCK INN skal helt klart opleves. Værelserne er super fede, fællesområderne og underholdningen er helt eminent, og rejser du alene, er der rig med mulighed for at komme nærmere de lokale, som gør alt, hvad de kan, for at støtte op om aktiviteterne på hostellet. Jeg har absolut intet dårligt at sige om DOCK INN, og jeg overnattede her meget gerne igen en dag!

Du kan se priser og ledighed for DOCK INN lige her.

 

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , ,

2 svar til “DOCK INN Hostel Warnemünde | Et kig ind i Tysklands første containerhotel”

  1. Det er et ret så sejt sted og slet ikke så dyrt:-)
    Tak for deling og inspiration:-)
    Og en god weekend til dig.

    • Ja, vildt sejt sted! En ret fed oplevelse, som jo heller ikke ligger særligt langt fra Danmark, hvis man lige trænger til en lille getaway (:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.