24 timer i Berlin | Guide til det alternative Berlin

24 timer i Berlin | Guide til det alternative Berlin

Reklame i samarbejde med NordicTB og Rejselandet Tyskland

Jeg vil tro, at langt de fleste danskere har været forbi Berlin mindst én gang i livet. Enten på studietur i gymnasiet eller måske på en weekendtur sammen med veninden eller kæresten, hvor programmet har stået på shopping, sightseeing og god mad. Måske har du besøgt Berlin i forbindelse med noget helt tredje? Jeg selv fik endelig lagt vejen forbi Berlin for første gang i april, hvor jeg havde inviteret min lillesøster til en koncert i byen. Her havde vi et par vildt hyggelige dage, hvor vi fik oplevet alle de traditionelle attraktioner, som man nu engang skal se på en storbyferie i Berlin. Vi fik set Brandenburger Tor, gået langs East Side Gallery, shoppet i butikkerne omkring Alexanderplatz, mindet de mange ofre ved Holocaust mindesmærket, og så fik vi nydt solens stråler i den grønne Tierpark.

Men hvad skal man give sig til, hvis man allerede har været forbi Berlins største hovedattraktioner? Min #CityBreakGermany rejse gennem Tyskland i oktober startede ud med 24 timer i netop fascinerende Berlin. I stedet for at genbesøge de populære attraktioner, som vi alle kender så godt, endte vi med at bruge vores 24 timer på at opleve en lidt mere utraditionel side af byen, som man sjældent kan læse om på adskillige blogs og guidebøger. Disse 24 timer står endnu som nogle af de mest mindeværdige på min tur gennem Tyskland, netop fordi jeg blev helt overrasket over alle de facetter, som byen har. Derfor får du her min lidt alternative guide til dine 24 timer i Berlin – præcis som jeg selv tilbragte mit døgn i byen.

Kl. 12:00 | Frokost hos HOLY FLAT!

Start dagen ud med at få opfyldt energidepoterne. Berlin er et rent slaraffenland, hvis man er på udkig efter grønne og sunde retter. Ja, faktisk kan det faktisk være en anelse uoverskueligt at skulle finde rundt i alle de spisesteder, der specialiserer sig i enten vegetarisk, plantebaseret, økologisk eller vegansk mad. Min anbefaling går ud til HOLY FLAT! på Eberswalder Straße. Her serveres der et væld af grønne bowls og wraps med inspiration fra det mellemøstlige samt centrale og sydamerikanske køkken. Og så er alting vegetarisk eller vegansk.

(HOLY FLAT!, Eberswalder Straße 22, 10437 Berlin)

Trænger du til et ekstra energiboost i form af et skud koffein? Så finder du heldigvis Berlins bedste kop kaffe lige rundt om hjørnet. Bonanza Coffee Roasters går virkelig op i kaffe, og de kræser for hver enkelt kop kaffe, der skænkes – uanset om du foretrækker din kaffe som espresso, americano, eller om du vil have den med eller uden mælk. Er du i Berlin i weekenden, kan du passende smutte forbi Mauerpark, hvor der afholdes loppemarked hver søndag.

(Bonanza Coffee Heroes, Oderberger Straße 35, 10435 Berlin)

Kl. 14:30 | Cykeltur gennem Wedding med Berlin on Bike

Så er det tid til lidt sightseeing. Berlin er en lidt for stor by at komme rundt i til fods, hvis man kun har 24 timer. Derfor er det at foretrække at komme rundt på to hjul, hvilket heldigvis er legende let, da byen er rimeligt flad. Hvis man er interesseret i at opleve en lidt mere utraditionel side af en storby, synes jeg ofte, at man får mere ud af at deltage i en guidet tur, frem for at at komme rundt på egen hånd. På den måde kommer man rundt til hjørner af byen, som man sjældent kan finde information om i guidebøger, samtidigt med at man får lidt baggrundshistorie om området.

Under mine 24 timer i Berlin deltog jeg i en 3 timers guidet rundtur med Berlin on Bike. Med start i den gamle bryggeribygning, Kulturbrauerei, hvor Berlin on Bike holder til, kom vi rundt til stort set hver en tænkelig krog af området Wedding – et område, som jeg hidtil aldrig nogensinde har hørt om. På den tre timer lange tur fik vi oplevet alt fra smuk art nouveau-arkitektur og  kreative områder til interessant streetart og de hyggeligste grønne områder med en lidt dyster historie. Men hvilke steder vi helt præcis kom forbi på denne cykeltur gennem Wedding, må du lige vente med at høre om i et andet indlæg. For det her (for mig) ukendte område gemmer virkelig på mange skjulte perler!

Kl. 18:00 | Middag på Osmans Töchter

Efter tre timer på cykel, er du nok blevet en anelse sulten. Parker cyklen ved Berlin on Bike og gå rundt om gadehjørnet, hvor du finder den tyrkiske restaurant, Osmans Töchter. Hjemme i Danmark synes jeg ofte, at tyrkiske spisesteder ikke rigtigt tør at servere andet en pizza eller kebab. Og det er jo lidt en skam, når nu det tyrkiske køkken er så meget mere end det. Det mente veninderne Lale og Arzu også var tilfældet i Berlin. Derfor valgte de i 2012 at åbne byens eneste restaurant, hvor der serveres autentisk tyrkisk mad med et moderne twist. Her kan du i de hyggeligste rammer smage på et væld af farverige retter serveret som meze, altså hvor de små retter deles med alle på bordet. Mange af retterne er både vegetariske og veganske, men der serveres også retter med kød og fisk. Fælles for alle er, at de er lavet med friske og smagfulde råvarer og krydderurter.

(Osmans Töchter, Pappelallee 15, 10437 Berlin)

Kl. 20:30 | Drinks og overnatning på Maritim Hotel

Når aftenen er ved at gå på held, er det tid til at vende tilbage til dit hotel. Under mit døgn i Berlin boede jeg på Maritim Hotel, der ligger i nærheden af Potsdamerplatz. Dette store hotel byder på over 500 værelser, to restauranter, et spaområde med pool samt en ret imponerende lobby med en kæmpemæssig lysekrone. Værelserne er simpelt og stilrent indrettede med væg-til-væg tæppe og varme trædetaljer, som man ofte ser det på konferencehoteller som dette. Ikke en stil jeg selv plejer at hælde imod, men for blot et døgn i byen, synes jeg nu, at det er et formidabelt valg. Er du ude efter en rigtig luksuriøs hotelovernatning på din tur til Berlin, råder Maritim Hotel også over en god håndfuld ret så vilde suiter. Jeg havde fornøjelsen af at få et kig ind i flere af dem under mit ophold, og jeg var næsten ved at fare vild i dem på vejen ud 😛 .

Er du ikke helt klar til at se dyner, kan du hoppe forbi hotellets ganske hyggelige bar. Her finder du et stort udvalg af drinks, vine og hvad end du ellers kunne være i humør til, før du er klar til at gå til ro.

Du kan se priser og ledighed for Maritim Hotel lige her.

Kl. 10:00 | Besøg Funkhaus Berlin

De sidste par timer i Berlin skal bruges et lille stykke uden for byens centrum. Kursen skal sættes mod Funkhaus Berlin. Udefra ser denne gruppe af bygninger ikke umiddelbart ud af meget, men går man indenfor, kan man komme på lidt af en tidsrejse. I sin tid blev Funkhaus nemlig brugt af DDR til at broadcaste beskeder til radio og TV. I stedet for at rive stedet med jorden efter murens fald, valgte man at benytte lokalerne som lydstudie. Faktisk er det et af verdens største lydstudier, som blandt andet Rammstein, Depeche Mode, Sting og Black Eyed Peas har brugt til at indspille musik. Mange af lokalerne fra DDR-tiden har stået helt urørte, siden de blev forladt efter Murens fald med reoler fulde af Stalin bøger og radioudstyr brugt til spionage. Andre lokaler er blevet strippet for det typiske kommunistiske tapet og lakerede trægulv, og bliver i dag brugt til blandt andet koncerter, events, pladeindspilning og undervisning af musik- og filmstuderende. Et virkeligt fascinerende besøg, som ikke blot er en anbefaling værdig, men som jeg også tænker, at jeg vil dedikere et helt indlæg til i den nærmeste fremtid.

Kl. 12:00 | Frokost på Milchbar

Så er dine 24 timer i Berlin efterhånden ved at være udløbet. Men før du forlader byen, kan du jo lige få en bid mad. I området, der lægger hus til Funkhaus, finder du en lille håndfuld hyggelige spisesteder, som du kan besøge på din tur herud. Vores valg faldt på Milchbar, der har eksisteret siden 1956. Milchbar er, som navnet antyder, en tidligere såkaldt mælkebar, som nok mest af alt minder om de milkshakebarer, som man så i især USA i 60erne. Selvom her ikke længere serveres milkshakes, er det retro udtryk bevaret med mørke træpaneler på væggene og generelt den samme gamle stil, som man ser i Funkhaus. På tavlen finder du retter som skinkeschnitzel, currywurst med eller uden kød samt dagens pastaret og salat. Jeg selv fik en lasagne, som med garanti vil kunne fås bedre andre steder. Mine medrejsende bestilte dog skinkeschnitzlen, som de bedømte til at være den bedste, de nogensinde havde smagt. Så er den anbefaling givet videre.

(Milchbar,  Nalepastraße 18, 12459 Berlin)

 

 

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , ,

2 svar til “24 timer i Berlin | Guide til det alternative Berlin”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.