8 budgetvenlige oplevelser i Hong Kong

8 budgetvenlige oplevelser i Hong Kong

Hong Kong er ikke en billig feriedestination. Byen med de høje skyskrabere, dyre mærkevarebutikker og utallige michelin-restauranter er oftest lig med en dyr storbyferie fyldt med shopping, spisning og lange nætter på de fine natklubber. Men man kan sagtens tage til Hong Kong uden at gøre bankmanden nervøs. Her har jeg samlet 8 billige eller gratis oplevelser i Hong Kong, som ikke kommer til at sprænge budgettet. Er du på udkig efter billige spisesteder i Hong Kong, har jeg i indlægget her samlet mine 5 lokale favoritter.

Victoria Peak & The Peak Tram

Hong Kongs største attraktion er unægteligt den smukke udsigt over byen fra Victoria Peak. Fra Hong Kong station vil der være skilte, der fører dig hele vejen til den gamle sporvogn, Peak Tram, som kan fragte dig til toppen. En returbillet koster 45 HKD. Er der en kæmpe kø til sporvognen, kan du også hoppe på en taxa, som vil koste dig omtrent det samme hver vej.

Selve “centeret”, som du vil blive mødt af på toppen, er ikke værd at bruge meget tid på. Det er utroligt turistet og nok mest af alt lavet til de turister, der kommer fra Fastlandskina. Gå i stedet ud til en af de mange gratis terrasser, hvorfra du har en smuk udsigt over byen for ingen penge.

Skal du have gang i benene, før du skal ombord på flyet igen, kan du vandre ind i junglen på den vandrerute, der hedder Peak Circle Walk. Ruten er 3,5 km lang og vil tage dig cirka 1 1/2 time at gennemføre. Så kan du også komme lidt væk fra horderne af turister, hvis du er uheldig at komme på  en travl dag. Og så er det ovenikøbet ganske gratis!

Star Ferry og havnefronten

Når du har set nok på selve øen Hong Kong, er det tid til at hoppe på færgen Star Ferry, så du også kan få oplevet den del af Hong Kong, der er forbundet med Fastlandskina. Krydsningen koster sølle 2,70 HKD i hverdage og 3,70 HKD i weekenden og skal betales enten i kontanter eller med et Octopus transportkort. Star Ferry er lidt af en turistattraktion i sig selv, da du her får mulighed for at opleve byen fra vandet for ganske få penge. Og så er det ærligt talt også meget mere hyggeligt end at skulle slås om pladsen i metroen med tusindvis af andre turister og lokale. Når du stiger af færgen, kan du gå til højre, og du vil inden længe støde på Avenue of Stars,  som er Hong Kongs udgave af Hollywoods Walk of Fame. Hver aften klokken 20.00 kan du herfra beundre en anden turistattraktion, A Symphony of Lights, hvor hele Hong Kongs skyline lyser op i takt med musik, der bliver udført af Hong Kong symfoniorkester.

En dag på stranden

Man skulle ikke tro det, men Hong Kong er faktisk også hjem til alverdens skønne sandstrande. De fleste expats foretrækker dem på Hong Kong-øen som Big Wave Beach eller Repulse Bay. Disse er dog ofte ret befolkede (og dermed også beskidte), så jeg vil anbefale dig at bruge en skilling på at blive fragtet til de mindre øer, der ligger omkring Hong Kong. Cheung Chau er en af de skønne øer, hvor du kan nyde gyldne sandstrande uden alt for mange mennesker og skrald.

Vandretur i bjergene

En anden helt gratis oplevelse i Hong Kong er den fantastiske natur. Vidste du, at hele 73% af Hong Kong er dækket af den frodigste natur? Nej? Gør dig selv en tjeneste og tilbring en dag i det grønne. Den mest populære og tilgængelige vandresti i Hong Kong er Dragon’s Back, som jeg har lavet en guide til her. Blot et par minutters kørsel fra den pulserende storby finder du grønne bjerge med fantastiske udsigter, den frodige jungle og til slut den skønneste sandstrand. Jeg har delt mange flere grønne favoritter i min ultimative insider guide til Hong Kong.

Tai O & lyserøde delfiner

Tai O er en lille fiskerlandsby på Lantain Island, som er en populær destination for turister, der ønsker at komme væk fra storbyen. Byen er bygget på et fundament af træpæle i vandet, og de lokale har derfor givet landsbyen kaldenavnet “Østens Venedig”, præcis som mange andre byer i Asien. Her kan du tilbringe et par timer i de kringlede gader, smage på de lokale specialiteter, som er friskfanget fra havet, og du kan endda være så heldig at spotte de specielle, lyserøde delfiner, som holder til i vandene omkring landsbyen. Hvis du har lyst, kan du tage på en kort bådtur gennem landsbyen og vandene omkring byen for sølle 20 HKD. Du finder båden lige, når du ankommer til Tai O med bussen.

 

Markedstur

Hong Kongs mest berømte marked er Ladies’ Market, som du finder i Mongkok. Her kan du købe alt fra selfiesticks og skøre gadgets til super billigt tøj og porcelæn. Selvom markedet er et must see på et besøg i Hong Kong, kan man sjældent overskue at tilbringe mere end en times tid her på grund af de mange mennesker. Brug derfor i stedet din tid på at besøge de mere lokale og hyggelige markeder, som du finder ved at bevæge dig et par blokke mod nord. Her finder du det smukke flower market og den hyggelige bird garden, hvor de gamle herrer lufter deres fugle, mens de selv tager et spil mahjong eller backgammon. Skal du have lidt souvenirs med dig hjem, kan du købe billige smykker på jade market, mens du på Upper Lascar Road nær Hollywood Road i Central kan finde alt fra fine porcelænsskåle og suppeskeer til smykker og gamle propagandaplakater.

Besøg de mange templer

Hong Kong har lige som alle andre lande i Asien et væld af smukke templer, som er værd at besøge. Man Mo Temple på Hollywood Road er uden tvivl den mest populære, da den har en fantastisk beliggenhed midt i centrum. Du bør dog også gøre dig selv en tjeneste og besøge Chi Lin-klosteret og Nan Lian Garden, der ligger nær metrostationen Diamond Hill på den anden side af Victoria Harbor. Her er for det første langt færre turister end i central, men både klosteret og haven er simpelthen så smukke – præcis som på et postkort. Bliver du en smule sulten, mens du går rundt i haven, kan du snuppe en bid mad i den vegetariske restaurant, der ligger i haven.

Happy Wednesday

En af mine yndlingsbeskæftigelser efter arbejde var at lægge vejen forbi Happy Valley væddeløbsbanen. Hver onsdag er der her i efterårsmånederne hestevæddeløb, hvilket er en utroligt populær aktivitet for både lokale og expats. Indgangen koster blot 10 HKD, og så er det naturligvis helt op til dig, om du vil prøve lykken og vædde på en hest. Jeg gjorde det faktisk aldrig selv, men det var altid en sjov oplevelse. Væddeløbsbanen er ikke åben i sommermånederne, og jeg vil helt sikkert anbefale dig at komme så sent på efteråret som muligt. Jeg tog hertil i september og oktober, og det var så varmt, at vi alle var ved at drukne i vores eget sved. Utroligt charmerende! Men det er alligevel et sjovt sted at få en øl eller to, hvis du skal prøve noget andet en festgaden Lan Kwai Fong.

Dette indlæg blev udgivet første gang i marts 2017

Indlægget er sidst opdateret i marts 2018

Rejseblog om at rejse til Hong Kong | Guides, expatliv, tips og inspiration

 

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


5 svar til “8 budgetvenlige oplevelser i Hong Kong”

 1. Wow! Nu glæder jeg mig endnu mere til min tur til Kina i januar. Mange tak for de gode tips. Tror du, at det er muligt, at tage på Peak Circle Walk og Dragons Back i midten af januar?

  • Dejligt at jeg kan få dig til at glæde dig endnu mere til din tur til Hong Kong, Rikke. Det er sådan en fed by! Skal du også besøge Fastlandskina? (:
   Jeg vil absolut mene, at du kan tage på både Peak Circle Walk og Dragons Back i januar. Faktisk vil jeg påstå, at der ikke er et bedre tidspunkt på året at gøre det på. Langt størstedelen af mine vandreture under min tid i Hong Kong foregik i november og december, hvor vejret er langt bedre egnet til at vandre i. Mellem april og oktober er der simpelthen for høj luftfugtighed og for varmt til at vandre, hvis du spørger mig. Vejret i januar er mellem 15 og 20 grader og er den koldeste og tørreste tid på året, så der er rig med mulighed for at komme ud og opleve Hong Kongs natur 🙂
   Sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål til skønne Hong Kong!

 2. Hej igen. Mange tak for svar. Uh det lyder da som et meget heldig tidspunkt, jeg har valgt at tage sfsted på. Jeg skal besøge en kinesisk veninde, jeg mødte på min højskole. Hun bor i Foshan, så vi skal til Hong Kong og Macau. Har du nogle tips til Macau? Synes der er meget blandede meninger om Asiens Las Vegas på nettet haha

  • Ja, det er nemlig så perfekt! 😀 Og det lyder da til at blive en spændende tur. Jeg har aldrig selv fået besøgt Guangdong-provinsen, men jeg kunne virkelig godt tænke mig at opleve mere af Shenzhen end bare den togstation, jeg skiftede tog i på vej til Hong Kong i 2015. Lonely Planet har jo netop skrevet om byen i deres Best in Travel 2019, så jeg tænker, at der er meget at opleve (:

   Det er rigtigt, at der er meget blandede meninger om Macau. Umiddelbart kunne jeg egentlig godt lide “byen”, eller hvad man nu skal kalde Macau. Men det kommer jo helt an på, hvad du er interesseret i at opleve. Er du til shopping, nightlife og glamour, er deres Las Vegas det fedeste sted at besøge. Personligt siger det mig ikke så meget, men det er selvfølgelig sjovt at se deres udgave af The Venetian med de indendørs kanaler og gondoler, der sejler på dem. Hvis jeg kom til Macau igen, ville jeg dog helt klart holde mig til den gamle bydel og prøve på at udforske mere end bare den nedbrændte katedral og hovedgaden. Det synes jeg i hvert fald var rigtigt spændende, og så er det jo ret interessant at opleve, hvordan Macaus tid som portugisisk koloni har sat sit præg på byen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.