5 røvseje solorejsende kvinder og tips til din solorejse

5 røvseje solorejsende kvinder og tips til din solorejse

I dag er Kvindernes Internationale Kampdag, og I den forbindelse har jeg valgt at sætte fokus på solorejser for kvinder. Rundt omkring på internettet (og i den virkelige verden naturligvis) vrimler det nemlig med ene af seje kvinder, som tager på de mest fede og inspirerende rejser, samtidig med at de dokumenterer det på deres blog og Instagram. Derfor kan du i dag læse om 5 solorejsende kvinder, som jeg selv ser op til. Bliver du helt inspireret til selv at bestille en enkeltbillet til et eksotisk land, kan du nederst i indlægget læse mine 5 tips til at gøre din solorejse så gnidningsfri som muligt.

Her er en håndfuld røvseje solorejsende kvinder

A World to Explore

Lad os starte i det danske. Tine er en af de bloggere, jeg har fulgt med hos lige siden, jeg blev introduceret til den danske rejsebloggerverden for nu 3 år siden. Hun er en utroligt sej (ofte solorejsende) backpacker, som har besøgt hele 35 lande fordelt på 6 kontinenter. På hendes blog kan du finde alt fra personlige rejsehistorier til inspiration og ærlig vejledning til din næste rejse. Og så er hun efterhånden også blev en af mine gode internet-venner, så naturligvis skal hun indgå på denne liste!

A World to Explore | @aworldtoexplore.dk

A post shared by Tine (@a_world_of_backpacking) on

World of Wanderlust

Den allerførste rejseblog, jeg nogensinde opdagede, var World of Wanderlust, som australieren Brooke står bag. Efter hun blev færdig på universitetet, bestilte hun en enkeltbillet til London og valgte at dokumentere hele sin rejse på sin blog, som hun har levet af de sidste mange år. På hendes blog kan du finde tips til solorejser og inspiration til destinationer over hele verden. Udover sin blog har Brooke også udgivet en bog, som hun sidste sommer kom til Amsterdam for at promovere.

World of Wanderlust | @worldwanderlust

A post shared by Brooke Saward (@worldwanderlust) on

The Layover Life

Jess er en stewardesse og ambassadør for British Airways. På bloggen The Layover Life deler hun sine bedste tips til at tilbringe blot en lang layover i byer rundt omkring i hele verden med sine rigtigt gode 24 og 48 timers guides. Hopper du over på hendes Instagram, kan du holde dig opdateret på, hvor hun er netop i dag og også få en lille indsigt i livet som stewardesse.

The Layover Life | @thelayoverlife_

A post shared by JESS // AIR HOSTESS (@thelayoverlife_) on

Hippie in Heels

4 år siden valgte Rachel sin karriere som sygeplejerske fra for at flytte til Goa i Indien og blive rejseskribent. På hendes blog kan du finde de bedste insidertips til Indien og over 35 andre lande, men du kan også læse om mere luksuriøse rejser, som hun med glæde også tager på iført sine høje hæle.

Hippie in Heels | @hippieinheelsblog

A post shared by Rachel Jones ✈ Hippie in Heels (@hippieinheelsblog) on

Girl vs Globe

Sabinas rejseblog Girl vs Globe er flere år gammel. Hvor hun førhen blot skrev om sine solorejser rundt omkring i verden, deler hun i dag også ud af sin passion for mode og mad – alt sammen allerhelst så miljøvenligt som muligt. Her kan du finde grønne rejsetips, bæredygtigt tøj og veganske opskrifter på retter fra rundt omkring i verden. Udover at have en spændende blog, så har hun også skabt et stort fællesskab af rejselystne kvinder med Facebook-gruppen Girls vs Globe.

Girl vs Globe | @girlvsglobe

A post shared by Sabina Trojanova ? (@girlvsglobe) on

5 tips til at rejse solo som kvinde

Selvom det generelt er meget sikkert at rejse solo som kvinde, så er vi alligevel en anelse mere udsatte for blandt andet scams, end mænd er. Men med meget få tips kan du føle dig meget mere sikker på din næste solorejse. Jeg har faktisk aldrig selv været på en egentlig solorejse til for eksempel Thailand, Vietnam eller andre eksotiske destinationer. Alligevel har jeg rejst meget på egen hånd, og det er ud fra disse rejser, jeg er kommet frem til nedenstående tips. Mit semester i Arkansas og Hong Kong var begge på egen hånd, ligesom jeg også tilbragte de første to måneder i Amsterdam alene, før Ollie flyttede herned. Derudover har jeg også besøgt en del storbyferier rundt omkring Europa på egen hånd.

Brug din sunde fornuft

Jeg ser ofte artikler eller piger, som anbefaler de X mest sikre steder at besøge som solorejsende kvinde. Som udgangspunkt er hele verden egentlig sikker, selv når man er alene som kvinde. Man skal blot bruge sin sunde fornuft. Siger din intuition dig, at der er et eller andet galt, har den nok ret. Lytter du til din intuition og din mavefornemmelse, kan du let redde dig selv fra mange scams, når du rejser i udlandet.

Hold igen med alkoholen

Alt efter om du er taget på din solorejse for at feste igennem eller for at opleve den lokale kultur, så er dette et vigtigt punkt. Det er egentlig nok også tilfældet, når du er hjemme, men er du alene i udlandet, er det ekstra vigtigt. Indtager du for meget alkohol, vinker du nemlig farvel til den der sunde fornuft, som vi netop har fastgjort er rigtig vigtig at lytte til, når du er på en solorejse. Derudover er du helt ny i en anden by og et andet land, så chancerne for, at du farer vild, er ret store. Så hold dig til blot et par øl, når du går ud. Man kan sagtens have det sjovt alligevel (:

Nyd din alenetid

Det er helt okay, hvis du ikke er til at bo på hostel og foretrækker at bo for dig selv på din solorejse. Blot fordi du nu rejser alene, er det ikke ensbetydende med, at du skal bo i en sovesal med 10 andre. Selv har jeg faktisk kun boet på hostel et par gange, hvor jeg er rejst med en veninde fra USA, men derudover foretrækker jeg altid at booke et hotel eller Airbnb – også hvis jeg er alene. På den måde har man virkelig mulighed for at puste ud og reflektere over dagens begivenheder. Mange rejser netop solo for at kunne finde sig selv, og det kan ofte være lidt sværere, hvis man ikke kan få en smule ro på sit hostel eller hotel.

Hav en falsk kæreste

Det her lyder måske lidt plat, men det at have en opdigtet kæreste og endda navn kan virkelig hjælpe dig af med langt størstedelen af nedern herre-typer, som du vil møde på din vej. Ja, nogle af kvinderne i mine grupper på Facebook går endda så langt som at have en falsk vielsesring på, når de rejser alene. Der er naturligvis mange gode mænd derude med gode hensigter, men desværre oplever vi kvinder ofte at blive mødt af mænd med skjulte bagtanker. Bare i dag har jeg set et indlæg blive delt på Facebook, hvor forfatteren giver tips til, hvordan han kommer i kanen med sine couchsurfing-gæster. Så klamt!

Nyd rejsen

Nok det vigtigste tip. Der er nemlig så utroligt mange gode ting ved at rejse alene. Du kan rejse i dit helt eget tempo, og du behøver kun at se og lave lige præcis det, du selv har lyst til. Eftersom du er på egen hånd, vil du med garanti også få en langt højere selvstændighed, og du vil få skubbet nogle grænser. Derudover er der stor chance for, at du også vil møde nogle rigtigt spændende mennesker på din vej. Og så får du også bare en helt masse fantastiske oplevelser. Fordelene ved at være en solorejsende kvinde er simplethen uendelige!

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , ,

14 svar til “5 røvseje solorejsende kvinder og tips til din solorejse”

 1. Tusind tak for anbefalingen. Det er ikke hver dag man bliver kaldt for en røvsej solorejsende, så tak ❤ Jeg er så enige i dine tips og har faktisk prøvet at rejse i lande, som folk ikke mente var sikker for solorejsende, fx Cambodja, Sydafrika og Bolivia i 2011, uden at der skete noget og flere af dem er faktisk blevet blandt mine favoritter ?

  • Det er såmænd mig, der takker for dejlig inspiration 🙂 Dejligt du er enig i mine tips!

 2. Mega cool indlæg altså!
  jeg ville ønske at jeg også bare kunne rejse min vej uden at se mig tilbage nogengange, men med alt for mange faste udgifter og dyr i hjemmet er det ikke pt. muligt, måske jeg får min ungdom igen efter jeg er fyldt 30? haha.

  • Dejligt du synes om det, Camilla! Vi er så heldige at have fantastiske venner hernede i Amsterdam, som med glæde vil tage sig af vores to små papegøjer, ellers havde jeg absolut heller ikke nænnet at rejse så meget 🙂

 3. Tusind tak for inspiration – min følgerskare på Instagram voksede lige lidt! 😉
  Jeg er helt enig i dine tips. Jeg har været på en enkelt solotur til Bali (og så er jeg flyttet til Australien alene for at tage min kandidat), hvor jeg tænkte lidt mere over tingene, end hvis jeg rejste sammen med nogen.

  • Selv tak Nicoline. Hvor er det fedt, at du også har turde taget springet og rejse solo. Det er nemlig så befriende 😀

 4. Super god liste og råd! Det er i den grad muligt at rejse solo som kvinde, men ja, i nogle dele af verdenen skal man bare være det mere opmærksom på kulturelle forskelle. Jeg rejse første gang alene måneden efter min 18 års fødselsdag, og har rejst mange steder alene og boet alene i måde Spanien og Cuba (og nu Argentina) uden at der er sket noget overhovedet, men ja, kan skal sgi passe på sig selv og være opmærksom.

  Og dejlig kampdag – eller som alle kvinder siger til hinanden her i Argentina i dag: Feliz día! (Glædelig dag 🙂 ).

 5. Det er virkelig et fedt indlæg! Sikke nogle seje kvinder du har funder 🙂 Jeg får helt lyst til at rejse ud på egen hånd med det samme

  • Tusind tak for din søde kommentar Freja. Jeg fik også helt selv lyst til at tage på endnu en solorejse, da jeg skrev indlægget 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.