Her er 5 gode tips til din første tur til New York City

Her er 5 gode tips til din første tur til New York City

I 2016 tog jeg på en meget spontan tur over til min veninde, som bor i Boston. Under min måned her valgte vi en weekend at hoppe på en bus mod New York City, hvor vi brugte to dage på at spise bagels, se Frihedsgudinden og nyde solen i Central Park. Siden det var første gang, jeg besøgte byen, blev vi naturligvis nødt til at se så mange af de største attraktioner som muligt. Man kan overraskende nok nå at få set en hel del af New York, selvom man kun har en weekend i byen. Det kræver blot en smule planlægning. Derfor har jeg her samlet fem tips, så du også kan få så meget som muligt ud af din første tur til byen, der aldrig sover – selv med kun en weekend i byen!

Start ud med en bustur

Selvom busture synes utroligt turistede, og jeg normalt for alt i verden undgår at benytte mig af dem, så er det en god idé at starte din tur til New York med en runde rundt i byen med bus. New York er kæmpe stor, og det er en rigtig god måde at få et overblik, og også til at få set et par ting, som du ellers ikke ville kunne nå, hvis du kun har et par dage i byen. Mange busture er også guidede, hvilket giver dig mulighed for at lære New York lidt bedre at kende, mens du kører gennem den smukke by.

Book på forhånd

New York er en utroligt populær by. Har du en forestilling om, at du bare kan hoppe på færgen til Frihedsgudinden, stige ind i elevatoren til toppen af Empire State Building eller købe en billet til et Broadway show ved indgangen, kan du godt tro om igen. Har du et par oplevelser, du ikke vil være foruden, er det en god idé at bestille billetter på forhånd. Og selv da vil du nok ikke kunne undgå at skulle stå i kø. Vi havde bestilt billetter til at komme ud til Frihedsgudinden kl. 11, og vi skulle vente cirka 2 timer på at komme ombord færgen dertil. Hvis muligt vil jeg anbefale dig at få billetter til Frihedsgudinden så tidligt på dagen som muligt for at undgå de værste køer.

Lad være med at spise i nærheden af Times Square

Det er sikkert meget fristende at snuppe en omgang frokost eller aftensmad ved Times Square, hvis du alligevel er i området. Er du ikke meget for turistfælder, vil jeg anbefale dig at vente med at spise indtil du er et par gader derfra. På denne måde får du også meget mere for pengene. På vores weekendtur til New York klarede vi os fint ved blot at købe mad 3 gange, da portionerne er så store. Du kan for eksempel få dig en omgang kinesisk mad i Chinatown, få lækre bagels eller donuts i Brooklyn eller nachos fra Taqueria Diana, som menes at lave de bedste nachos på Manhattan.

Gå eller hop på subwayen

Vil du spare både tid og penge på din tur til New York? Så drop de gule taxaer og vælg at komme rundt i byen enten til fods eller via det gode metronetværk, som kan fragte dig til alle byens hjørner på ingen tid. Vi valgte at gå rundt til de fleste attraktioner på Manhattan, da vi på den måde både fik set flere dele af byen, ligesom vi også gik forbi ting, vi oprindeligt havde glemt, at vi ville se eller besøge.

Glem endelig ikke at besøge Brooklyn

Selv hvis du kun har et par dage til at opleve New York, må du endelig ikke gå glemme at lægge vejen forbi Brooklyn! Under min weekend i New York valgte vi at bo i Brooklyn og også bruge det meste af den sidste dag her. Vi startede dagen med at besøge Frihedsgudinden og Ground Zero, hvorefter vi krydsede Brooklyn Bridge og brugte resten af dagen i DUMBO-området, hvor der er et væld af små butikker, hyggelige caféer og barer samt den mest fantastiske udsigt over Manhattan.

Dette indlæg blev udgivet første gang i april 2016

Indlægget er sidst opdateret i januar 2018

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , ,

9 svar til “Her er 5 gode tips til din første tur til New York City”

  1. Virkelig genial med busturen – normalt heller aldrig noget jeg ville tænke at gøre. Men ja som du skriver – det er jo en kæmpe by, så det kunne nol være en fed måde at se en stor del af den ☺️

  2. Jeg drømmer mig helt tilbage 🙂
    Vi kom aldrig på en bus, hvilket vi fravalgte bevidst og er glad for at vi ikke gjorde. Vi kom hele vejen rundt alligevel og kunne stoppe hvor vi havde lyst, hvor man i en bus har svært ved at vide hvor man er 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.