Mellemlanding i Hong Kong | Så meget kan du nå at opleve

Mellemlanding i Hong Kong | Så meget kan du nå at opleve

Har du planlagt nogle spændende rejser til fjerne himmelstrøg i år? Så er der store chancer for, at det kommer til at inkludere en mellemlanding i en af verdens mange internationale lufthavne. Er du en af de heldige, der har en mellemlanding i Hong Kong, er det bare med at benytte sig af chancen for at opleve en af verdens allermest interessante og pulserende storbyer. Sådan får du mest ud af din mellemlanding i Hong Kong!

Hvordan kommer man fra lufthavnen og til byen?

Første trin på din mellemlanding er at finde frem til byen. Hong Kong lufthavn ligger på øen Lantau, som er forbundet med fastlandet og øen Hong Kong via et helt fantastisk metroværk, den såkaldte MTR.
Skulle du på et egentligt ophold i Hong Kong, ville jeg til enhver tid anbefale dig at investere i et Octopus Card, der kan bruges både til transport og i alverdens butikker, men på en mellemlanding er det nok blot at hæve lidt penge, så du kan komme rundt. En såkaldt “same day return” koster 115 HKD. Bemærk venligst at denne pris kun gælder for turen mellem lufthavnen og Central. Du skal købe en separat billet til andre strækninger med offentlig transport.

Efter at have købt din billet, er det ellers bare at stige på toget, der tager dig direkte til Hong Kong Central, hvor din lyntur i Hong Kong begynder. Togturen tager cirka 35 minutter.

Skal man have visum til at besøge Hong Kong?

I Hong Kong har man med et dansk pas op til 90 dages fri indrejse til Hong Kong, så det eneste, du behøver for at opleve byen, er dit pas med en gyldighed på mindst en måned udover varigheden på dit ophold. Du kan se de opdaterede visumregler for Hong Kong her.

Dette kan du nå at opleve i Hong Kong

Victoria Peak

En tur til Hong Kong er ikke fuldendt, før du har oplevet den smukke udsigt over byen fra Victoria Peak. Fra Hong Kong station vil der være skilte, der fører dig hele vejen til den gamle sporvogn, Peak Tram, som kan fragte dig til toppen. En returbillet koster 45 HKD. Er der en kæmpe kø til sporvognen, kan du også hoppe på en taxa, som vil koste dig omtrent det samme hver vej.

Selve “centeret”, som du vil blive mødt af på toppen, er ikke værd at bruge meget tid på. Det er utroligt turistet og nok mest af alt lavet til de turister, der kommer fra Fastlandskina. Gå i stedet ud til en af de mange gratis terrasser, hvorfra du har en smuk udsigt over byen for ingen penge.

Skal du have gang i benene, før du skal ombord på flyet igen, kan du vandre ind i junglen på den vandrerute, der hedder Peak Circle Walk. Ruten er 3,5 km lang og vil tage dig cirka 1 1/2 time at gennemføre. Så kan du også komme lidt væk fra horderne af turister, hvis du er uheldig at komme på  en travl dag.

Hollywood Road

Et andet sted, jeg vil anbefale dig at få presset ind i dit program, er en slentretur i området, der omkranser vejen Hollywood Road. Du kan enten hoppe på bussen nummer 101, der kører mod Kennedy Town, eller du kan gå de 1,5 km hertil. Sidstnævnte er allernemmest, tager kun et par minutter længere, og så oplever du også Hong Kong forretningsdistrikt på vejen. Hollywood Road bugner med interessant street art, lokale gademarkeder, hippe caféer, og så finder du også her Man Mo Templet, som er et must at opleve i Hong Kong. Entréen er gratis, og så kan du eller blive i 30 sekunder eller 30 minutter, alt efter hvor interesseret du er i de lokale traditioner.

 

Star Ferry

Når du har set nok på selve øen Hong Kong, er det tid til at hoppe på færgen Star Ferry, så du også kan få oplevet den del af Hong Kong, der er forbundet med Fastlandskina. Krydsningen koster sølle 2,70 HKD i hverdage og 3,70 HKD i weekenden og skal betales enten i kontanter eller med det Octopus Card, jeg har nævnt ovenfor. Star Ferry er lidt af en turistattraktion i sig selv, da du her får mulighed for at opleve byen fra vandet for ganske få penge. Og så er det ærligt talt også meget mere hyggeligt end at skulle slås om pladsen i metroen med tusindvis af andre turister og lokale. Du finder færgen ved Hong Kong Central Pier nr. 7, og du ankommer midt i det område, der hedder Tsim Sha Tsui.

Kowloon

Kowloon er navnet på den del af Hong Kong, der er forbundet med fastlandet, og her er oplevelser nok til flere dage. Har du blot få timer i byen, er du dog godt dækket ind, hvis du nøjes med at besøge et marked eller to, startet ud med en hurtig gåtur langs Avenue of Stars, som ligger til højre for når du stiger af færgen, og som Hong Kongs udgave af Hollywoods Walk of Fame. Avenue of Stars er pt. under ombygning og forventes at stå klar i 2018. Indtil da kan du se et udvalg af stjernerne i Garden of Stars.

Kowloon er det rene paradis hvad angår udvalg af markeder, og det er dermed det perfekte sted at få shoppet lidt souvenirs til dem derhjemme. Sæt kursen mod Mong Kok og Ladies Market, der bugner med alt fra selfie sticks og skøre souvenirs til super billigt tøj og porcelæn. Markedet er unægteligt et must see på et besøg i Hong Kong, men har du lidt mere tid tilbage i Hong Kong, vil jeg anbefale dig også at besøge de mere hyggelige og lokale markeder, som er at finde i nærheden. Tag for eksempel forbi det smukke flower market og den hyggelige bird garden, der ligger stik nord fra Ladies Market.

Få en omgang dim sum

Der er forhåbentlig også tid til en lille bid mad, før du skal retur til lufthavnen. Dim sum er begyndt at blive vanvittigt populært i Danmark, så hvorfor ikke smage på det, der hvor retterne oprindeligt kommer fra? Lige rundt om hjørnet fra blomstermarkedet og fuglehaven finder du Michelin restauranten One Dim Sum, som er en lokal favorit. Her kan du mæske dig i alt fra dampede dumplings og baos til kantonesisk BBQ-marineret svinekød og også kyllingefødder for de mere modige.

Metrostationen Prince Edward ligger få meter fra One Dim Sum. Herfra stiger du på den røde Tsuen Wan Line til Central, hvorfra du kan hoppe på toget retur til lufthavnen og videre til din endelige destination. Turen tilbage til lufthavnen fra Prince Edward vil tage dig cirka en time.

Rejseblog om at rejse til Hong Kong | Guides, expatliv, tips og inspiration

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


8 svar til “Mellemlanding i Hong Kong | Så meget kan du nå at opleve”

 1. Sikke nogle gode steder, du har valgt Camilla. Jeg kan da kun være enig. Uhh den by er simpelhen så skøn. Har set på IG at du snart skal besøge den – heldige dig 😉

  /Annette

  • Hong Kong er så fantastisk et sted! Og ja, 2 år væk fra byen blev altså for meget, så nu har jeg booket billetter dertil til maj 😀

 2. Hej Camilla,

  Helt enig! Alle de stedet du nævner er spot on i forhold til et stopover i Hong Kong. Jeg kan kun anbefale at blive et par dage mere, hvis tiden er til det ??

  • Dejligt du er enig, Michael! Jeg vil enhver tid anbefale længere tid i Hong Kong – så lang tid som muligt – men man kan alligevel sagtens nå at opleve en lille bid af byen på bare en mellemlanding (:

  • Mange tak for din kommentar Marie. Alle billederne jeg bruger på min side, er mine egne. Hvis ikke skriver jeg altid, hvor de er fra (:

 3. Jeg har aldrig været i Hong Kong, men hvis jeg skal mellemlande der, så er det virkelig en fin guide jeg gerne vil vende tilbage til 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.